fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

ADIJO CELULIT

Oglasno sporočilo

Celulit ne boli. Njegova velika slabost pa je, da ni lepo videti. Je lepotna napaka, ki jo težko popolnoma odpravimo, lahko pa ogromno naredimo, da jo omilimo.

Celulit je nadloga večine žensk, saj prizadene 80–90 odstotkov žensk. Ne nastane kar čez noč. Je posledica dolgega procesa, ki se začne že v puberteti. Največ bi dekleta za lepši videz predvsem bokov, zadnjice in zadnjega dela stegen v zrelejših letih naredila z zdravim življenjskim slogom, ki vključuje zdravo prehrano, primeren vnos tekočine v telo in dovolj gibanja na svežem zraku. A kaj, ko le redka dekleta mislijo na celulit, ki najraje postane viden tam nekje po tridesetem letu. Tako mirno pustijo, da ponočevanje, cigarete, zamenjava zdravega obroka za čokolado in pomanjkanje gibanja na svežem zraku pospešijo nastajanje celulita. 

Celulit je posledica uničenja in oslabelosti kožnih celic in vezivnega tkiva. Koža in vezivno tkivo imata nalogo potiskati podkožno maščobo navzdol. Vendar oslabele kožne celice in vezivno tkivo tega ne zmorejo več. Maščobe iz globljih plasti pod kožo zato silijo na površje, to pa daje površini kože pomarančni videz.

Kako močno bo celulit izražen pri posameznici, je odvisno od več dejavnikov. Ti so: hormonski, genetski, prehrana, telesna nedejavnost, kajenje, uživanje alkohola, kave, poživil, pretirano sončenje, preozka oblačila, hormonska kontracepcija … Ni pa celulit povezan s preveliko količino maščob. Pesti tako močne kot suhe, celo tiste s prenizko telesno maso ga lahko imajo.

Kako se torej lotiti celulita? Najboljši rezultat dosežemo, če se ga lotimo celostno, od znotraj in zunaj. Poskrbimo za zdravo prehrano in zadosten vnos tekočine v obliki vode ali nesladkanega čaja. Veliko se gibajmo na svežem zraku. S tem povečamo krvni obtok in zmanjšamo podkožno maščevje. Telo na prizadetih področjih redno negujmo z uporabo topikalnih krem in gelov. Priporočljiva je tudi ročna masaža prizadetih predelov v smeri limfnega obtoka. S tem pospešimo odvajanje toksičnih snovi iz telesa, hkrati pa učvrstimo vezivno tkivo.

 

Adijo kilogrami

 

Iz prehrane izločimo nezdrava živila (sladkor, industrijsko predelano hrano, nasičene maščobe…) in jih nadomestimo z zdravimi. Z zdravim izborom živil, ki obsega veliko sadja in zelenjave, živil iz polnovrednih žit, semen, oreščkov, pustega mesa, stročnic, manj mastnega mleka in mlečnih izdelkov in jajc, telesu zagotovimo preskrbo z minerali, vitamini, antioksidanti, beljakovinami in zdravimi maščobami. Tako organizem oskrbimo s snovmi, ki krepijo stene žil, poživljajo krvni obtok, pospešujejo obnavljanje celic, onemogočajo proste radikale in razstrupljajo telo. Vse to pa je nujno potrebno pri odpravljanju in preprečevanju celulita.

 

Adijo kilogrami

 

 

Živila, primerna za preprečevanje celulita:

– Pusto meso, stročnice, oreščki, jajca, mleko in mlečni izdelki so vir kakovostnih beljakovin, ki so potrebne za obnovo celic.

– Borovnice, robide, maline so bogate s flavonoidi, ki krepijo stene žil.

– Ananas odvaja odvečno vodo iz telesa in obnavlja kolagenska vlakna.

– Agrumi vsebujejo flavonoide, ki pospešujejo obnavljanje kolagenskih vlaken in poživljajo krvni obtok.

– Beluši imajo protivnetne lastnosti, delujejo diuretično in tako odplavljajo toksine.

– Oreščki in semena vsebujejo veliko vitamina E, ki deluje antioksidativno; ščiti membrano celic pred poškodbami, ki jih povzročajo prosti radikali.

– Listnata zelenjava je bogata z vitaminom A, ki spodbuja nastajanje kolagena.

– Paradižnik vsebuje antioksidant likopen, ki spodbuja krvni obtok, in vitamin C, ki krepi kožo.

– Brokoli vsebuje alfalipoidno kislino, ki ščiti kolagen v vezivnem tkivu.

– Žita so bogata z antioksidanti, ki pomagajo izločiti toksine iz telesa.

– Kajenski poper in kurkuma izboljšujeta krvni obtok.

– Banane vsebujejo veliko cinka, ki izboljša videz kože, in kalij, ki pomaga izločiti odvečno vodo iz telesa.

– Čebula in česen sta bogata z žveplom, ki preprečuje nastajanje poškodb zaradi prostih radikalov, tako da ščiti membrano celic.

 

Prehranska dopolnila in krema proti celulitu, ki so na voljo v centrih NATURHOUSE:

FLUICIR z izvlečkom borovnic, rdečega grozdja in limon spodbuja cirkulacijo, ščiti ožilje, odpravlja občutek težkih nog, pomaga pri odstranjevanju celulita.

 

Fluicir

 

FLUICIR VITIS z izvlečkom listov rdeče trte, grenke pomaranče in plodov črnega ribeza izboljšuje prekrvavitev, poveča tonus venskih sten, pospešujejo izločanje vode in pretok limfe.

 

FluicirVitis

 

 

BELLSILUET kapsule na osnovi ananasa, pomaga pri presnovi beljakovin in odpravlja edeme.

 

Bellsiluet

 

REDUNAT LIPOAKTIVNI GEL za masiranje, vsebuje izvlečke alg, bršljana, evkaliptusa, poprove mete in cimeta, učinkovito zmanjšuje videz pomarančne kože, dobro vpliva na ožilje, pomaga pri zastoju limfe in zastajanju vode v tkivih.

 

Redunat

 

Vir: Naturhouse Slovenija

 

 

 

vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]