fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

45. MOS SE JE POSLOVIL Z OPTIMIZMOM

Kljub temu da je 45. MOS na željo razstavljavcev dan krajši kot lani, organizatorji iz družbe Celjski sejem ocenjujejo, da so v sedmih dneh dosegli lanskoletni obisk in našteli okoli 137.000 obiskovalcev. Na koncu zadnjega sejemskega dne so tako organizatorji kot razstavljavci največjega poslovnega dogodka v regiji zadovoljni.

 

Poleg razstavnega programa, ki ga je pripravilo 1600 razstavljavcev iz 34 držav, so MOS zaznamovali številni obsejemski dogodki:

  • Problemska konferenca slovenskih občin,
  • dan gospodarske diplomacije,
  • izjemno aktualna okrogla miza o kreditnem krču,
  • strokovno srečanje z dr. Mojmirjem Mrakom o krizi evroobmočja in Sloveniji,
  • v Modri dvorani pa so posebno pozornost namenili ženskim podjetnicam.

 

Izjemno smo veseli, da smo prav vsak dan v primerjavi z lanskim letom zabeležili večji obisk. Dan manj se torej pri obisku ne bo poznal, kar je še posebej spodbudno v teh dneh, ko v državi na sploh ugotavljamo, da so statistike slabše, je povedala izvršna direktorica družbe Celjski sejem BREDA OBREZ PRESKAR. Kriza se še ni poslovila, na določenih segmentih se to pozna tudi na MOS, največ pri prodajnonaravnanih razstavljavcih, saj kupna moč pada. “Družba Celjski sejem se bo še naprej trudila, da bo MOS prinašal številne priložnosti in izzive vsem, ki ga soustvarjamo. Organizatorji smo vez med našimi razstavljavci in obiskovalci, vedno je v ospredju zadovoljstvo enih in drugih. Novembra pripravljamo za naše razstavljavce tudi sejemsko marketinško izobraževalno konferenco, na kateri bomo gostili svetovno priznano strokovnjakinjo Karlo Juegel,” je dodala Obrez Preskarjeva.

Ob tej priložnosti se je zahvalila razstavljavcem in partnerjem, ki so skupaj z družbo Celjski sejem pripravili sejem dobrih vibracij. 45. MOS so začeli z optimizmom in ga tako tudi končujejo.

Da so domača podjetja razvojno-inovativno naravnana, so dokazali z razstavljenimi izdelki, storitvami in strokovnimi srečanji. MOS je obiskalo šest ministrov, predsednik državnega sveta, več kot 40 najvišjih diplomatskih predstavnikov tujih držav, veleposlanikov je bilo skoraj 30. Sejem je tako pomemben spodbujevalec razvoja in medpodjetniškega povezovanja in predstavlja skupen prispevek k še hitrejšemu razvoju in stabilnosti gospodarskega okolja. Kot ugotavlja Obrez Preskarjeva, se obrtniki in podjetniki zavedajo pomena in učinkov nastopa na sejmu, ki ima številne multiplikativne učinke tako na lokalno kot na širše regijsko okolje, najpomembnejši ostaja na sejmu osebni kontakt, ki ga virtualni svet ne more nadomestiti.

Veselju ob zaključku 45. MOS se je pridružil tudi predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS) ŠTEFAN PAVLINJEK. “Vesel sem, da MOS uspeva naprej. V krizi in slabi situaciji v Sloveniji smo se sicer bali, a smo dokazali, da obrt in podjetništvo v Sloveniji gresta svojo pot, da smo gospodarstveniki na trdnih tleh, se razvijamo in ponujamo kupcem, kar je zanimivo. To je pokazal tudi MOS,” je povedal
Pavlinjek. Celjski sejem po njegovih besedah tudi v težkih časih ohranja svoje poslanstvo, tudi mednarodni vpliv razvija naprej in ostaja osrednji v tem delu Evrope. Pavlinjek pravi, da so na OZS z nastopom na sejmu zelo zadovoljni, dober je odziv tudi na območnih zbornicah, kjer so pripravljali skupne nastope obrtnikov in podjetnikov.

 

“V Sloveniji moramo težiti k temu, da bomo imeli čim več lastnih izdelkov in da bomo s temi tudi čim bolj globalno nastopali. V zadnji krizi se je opazilo, da smo zelo povezani z zahodno Evropo. Naloga OZS je, da podjetnike poveže s kupci, najde nova tržišča in skupaj z njimi najde nove potenciale,” je še povedal Pavlinjek.

vir: http://www.ce-sejem.si/novice?id=2059/45-mos-se-poslavlja-z-optimizmom

vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]