fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

BOOM Festival je zgodovina. Naša, mariborska dediščina. Ne samo na dveh nogah. Niti ne na stotih. Več. Boom je tisti festival, ki je presegel prostor in glave. Boom je pristal v komadu (Lutka za bal – Parni Valjak). Boom je bil konkurenca. Boom je bil platforma. Boom je nekaj, kar smo zaštartali v Mariboru, pa je bil tako dober, da so nam ga nekaj kakor vzeli. Pa ga ‘mamo nazaj! Dobili smo se spet leta 2019. Mi, Maribor, scena. Zdaj pa smo si rekli: kaj če bi Boom festival bil tisti post-koronski festival, kjer si pokažemo, da še znamo? 

BOOM. Pet razlogov, zakaj na BOOM ‘22.

1. Tradicija. Boom je nastal leta 1971 v Mariboru. In potem so ga hoteli imet še drugi. In ga odnesli. Gori (Ljubljana), doli (Zagreb), naokoli (Beograd, Novi Sad). Ko smo ga leta 2019 prinesli nazaj, smo se poklonili najprej: domačim. Zdaj pa širimo. 

2. Regija. Pride Davorin Bogović. Pra punker. Pridejo Let 3. Pra lulčki. Pridejo Orleki. Knapovski kitaristi. Pridejo Prismojeni profesorji bluesa. O, ja. 

3. Rockerski šus. Bistvo Boom festivala je rock šus. Tisto, ko veš, zakaj si tam. Ker so poleg tebe točno taki. Rockerji. Oni, ko jim Feki stisne petko. 

4. Vikendaška. Trije dnevi. Petek. Sobota. In potem še Soki Production nedelja. 

5. Štuk. Tisti mariborski plac, za katerega vedno vemo, kaj vse je bil, potem pa pridemo tja in je spet vse, kar je bil in še več. 

Boom vabilo – intervju s samim sabo

Zakaj na Boom? Feki na, boš ti povedo?

Feki, zakaj na Boom? Rocker, ker Boom je… kabum! To je… Kaj naj ti povem? To moraš prit.

Dobro, no, zakaj ravno “moram”? No, saj ni sile, samo Boom je tradicija, sploh pa nazadnje smo se leta 2019 imeli zgodovinsko! Te je Maribor sam sebi petko stisno!

Samo zdaj pa niso samo MB izvajalci, ne? Eh, ne, tokrat smo šli malo širše. Tak’ kot se za Boom spodobi! Ker to je festival, ki smo ga zaštartali v Mariboru.

Čakaj, Feki, ti si bil na prvem Boomu? Rocker, kje si mene najdo zajebavat, to je bilo leta 1971! V Ljudskem vrtu, v Lukni! Bil je pa potem v Ljubljani, Zagrebu, Beogradu, Novem Sadu… In prišel nazaj domov. Kamor spada. 

Okej, okej. Samo kaj ‘ma to z danes? Ima. Več kot si lahko misliš, rocker. Boom je tisti festival, ki lahko pokaže, kak rockerski je Maribor. 

Kaj pa če ‘mam pomisleke? Te si pravi. Samo pridi, rocker.

Feki, samo še to… Zakaj rečeš ti vsakemu rocker? Nea rečem vsakemu. Ampak tebi pa. Ker si… Rocker, rocker. 

INFO: 041 710-277

vitaFIT

Dodaj komentar

Prijava na novice

[recaptcha]