fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Želiš podariti sonce? Daj naprej…

Biti mora nekaj, kar res pomaga ljudem.
Nekaj, česar sami ne zmorejo.
Kar jaz storim zanje, oni vrnejo trem naslednjim.  

Iz filma: Daj naprej  – Pay It Forward

V živo se spomnim  dečka iz filma, ki je v otroški dobrosrčnosti in nedolžnosti naredil največji in najbolj iskren projekt »Pay It Forward«.

»On naredi nekaj dobrega za 3 ljudi in ti naredijo naprej nekaj dobrega za naslednje 3«.

Njegova ideja je  tako preprosta, da jo ravno zaradi tega izgubimo iz obzorja.

V meni je ta film prebudil potrebo, da nekaj prispevam naprej,  zato sem s  prijatelji pripravila dobrodelno kampanijo: Daj naprej… in podari sonce .  S tem želimo v družbo, kjer živimo, vtkati nitke iskrenosti in žarke upanja…. ter  omogočili vsakemu, ki bi rad Dal naprej, da to tudi stori.

Davor, Adi, Mateja in Davor smo pripravili ekološke vrečke z veliko sončne energije in s srčnim vodilom na vrhu. Želimo si, da naša vrečka postane spremljevalka vsakega od vas. S tem boste dali naprej dobra 2 € in kupili kakšno plastično vrečko manj.

Kako pa lahko še daste naprej: povejte vsaj 3 prijateljem, da imate vrečko z največ pozitivne energije in da jo priporočate… on pa naj pove naprej 3 prijateljem…Na ta način bomo širili po Sloveniji sonček, katerega žarki bodo posijali v tiste družine, kjer jim za srečo manjka nekaj evrov.

Svojo sončno vrečko si lahko kupite na prireditvi  Daj naprej … in podari sonce v Qlandiji Maribor 24.8.2013 od 9:00 – 13:00, druga pa bo 31.8.2013 od 9:00 – 19:00,  v Qlandiji Ptuj. Ostali dogodki in lokacije, kjer bo možen nakup sončnih, dobrodelnih vrečk bodo objavljeni na Facebook strani Daj naprej in podari Sonce.

Daj naprej ... in podari Sonce
Daj naprej … in podari Sonce

Kako in komu bomo pomagali?

Več vrečk kot bomo prodali več sredstev bomo nabrali. S prodajo 100 vrečk bomo podarili 200€. Denar s prve akcije bomo podarili Maši Prasnic.  Kdo je Maša?  Maša je vesela, srečna in simpatična deklica, ki  ne hodi, ne govori in ne vidi. V starosti komaj štirih tednov je prebolela hudo obliko bolezni streptokoknega meningitisa – meningoencefalitisa. Zaradi omenjene bolezni ima Maša hude posledice, in sicer težko obliko cerebralne paralize z globalnim razvojnim zaostankom na vseh področjih razvoja. Pri starosti šestih let je težko gibalno ovirana, ima trdovratno simptomatsko epilepsijo, ki je kljub zdravilom, ketogeni dieti in vstavljenim vagusnim stimulatorjem še vedno vsakodnevno prisotna.

Maša je tako priklenjena na voziček, poleg vseh težav pa ji dodatno breme povzroča še težka okvara vida ki jo uvršča med slepe otroke. Njeno že tako docela drugačno življenje od ostalih vrstnikov pa je še dodatno obremenjeno z alergijami, ki se ne odzivajo na zdravljenje in so v teh letih privedle še do suma na astmo. Poleg vseh terapij v okviru Razvojne ambulante, ki jih Maša obiskuje, prilagojenih bivalnih prostorov, samoplačniščih mmedicinskih pripomočkov, so se Mašini starši odločili še za dopolnilno terapijo, ki po mnenju terapevtov pri Maši v prihodnosti veliko obeta. To je hipoterapija, ki pa je za zdaj žal še samoplačniška in precej oddaljena od nas.  Z našo akcijo bomo poizkušali Maši plačati nekaj teh terapij.

vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]