fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Wake up Maribor 25.12.2017 v jazz klubu Satchmo

Nastanek skupine WAKE UP sega nekje v leto 1983. V sami skupini se je izmenjala vrsta znanih mariborskih glasbenikov. Trenutno skupino sestavljajo glasbeniki, glasbenih skupin kot so: Happy Ol Mc Weasel (mednarodno uveljavljena skupina, udeleženka mnogih mednarodnih festivalov, njihova glasba pa je našla pot vse do Japonske in ZDA), Preporod (plošča izdana pri Helidonu v začetku 80-tih, ena prvih novo valovskih skupin v Sloveniji, zmagovalec na vseslovenskem rock festivalu Portorož leta 1978 in udeleženec mnogih festivalov),  Snežna Kraljica (plošča izdana pri kasetni produkciji RTV Slovenija leta 1986 , v 80-tih letih se visoko uvršča na mnogih glasbenih lestvicah in je prav tako udeleženka mnogih festivalov), Testament (skupina udeleženka mnogih festivalov v letih 1976 do 1979). Sama skupina WAKE UP  ima  za seboj  že kar lepo število koncertov in let delovanja.

 

Že leta 1983 se pojavi kot predskupina na razprodani jugoslovanski turneji Plavega Orkestra, leta 2005  skupina WAKE UP nastopi na slovenskem Live8 koncertu v Ljubljani (organizator Stranka mladih in Unicef Slovenije), temu sledijo nastopi skupine na Festivalu Lent v letih 2007 in 2008 itd .

Skupina WAKE UP je cover band, njen program  pa se sestoji iz uspešnic skupin kot so: Pink Floyd, Lynyrd Skynyrd, Deep Purple, Uriah Heep, Roling Stones, Gary Moore, Whitesnake, Eric Clapton, Free, Carlos Santana, Jimmy Hendrix, Rory Gallagher, Creedence Clearwater Revival, The Spencer Davis Group, The Doors, ZZ-top, Cream itd…

Skupina je predstavnik tako imenovanega “OLD SCHOOL ROCKA”, torej glasbe, katere nastajanje je bilo mogoce slišati v 70-tih in 80-tih letih, ki so znana predvsem po množici bandov ter izjemni glasbeni ustvarjalnosti. Mnoge skladbe iz tega obdobja so še danes “žive”, z zanimanjem pa jim se vedno prisluhnejo nove in nove generacije.

 

Skupina igra v sledeči postavi:

Gregor Jančič “Moon” • vokal, kitara (Happy Ol Mc Weasel)
Rado Tomažič • vokal/kitara (ex Codex)
Iztok Jančič • vokal/kitara ( Preporod, Snežna kraljica)
Darko Čerič • bas kitara (Preporod, Brez ambicij)
Bojan Lubej • vokal/klaviature (Preporod, Testament)
Renato Vinko • bobni (Carski rez)

Mojca Mihec.  back vokal

www.wakeup.si

Poseben gost večera bo Slavc L. Kovačič s programom Od Bitlsof do penzije

s pesmimi Johna Lennona, Janis Joplin, Tine Turner in drugimi evergreen hiti.

 

vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]