fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

SINERGIJA VADBE IN ZABAVE NA 10. MEDNARODNI BODIFIT KONVENCIJI

V okviru Festivala športa in zabave ter Športne pomladi 2012 je med 18. in 20. majem 2012 v Mariboru potekala že 10. MEDNARODNA BODIFIT KONVENCIJA 2012.


Konga vol. 4 (Katja Kupljen in Katja Zemljič)
Konga vol. 4 (Katja Kupljen in Katja Zemljič)


V okviru konvencije fitnesa in skupinskih vadb so 18. maja potekale POGLOBLJENE DELAVNICE svetovno znanih trenerjev in inštruktorjev, 19. maja Konvencija funkcionalne vadbe, pilatesa in joge ter 20. maja Konvencija skupinske fitnes vadbe in aerobike, kjer so nastopali izkušeni prezenterji iz vsega sveta (Kenije, Brazilije, Italije, Avstrije, Srbije, Madžarske, Hrvaške in Slovenije). Udeležence konvencije so navdušili s popolnoma novimi koreografijami, programi in kombinacijami … Nastopilo je kar 15 mednarodno priznanih strokovnjakov, ki so s svojo energijo navdali prav vse udeležence ter predstavili novosti na področju skupinske vadbe, fitnesa, pilatesa, joge ter funkcionalnega treninga. Na konvenciji je Fitnes zveza Slovenije podeljevala licenčne točke.

Trije dnevi nepozabnih skupinskih vadb, funkcionalnih treningov, joge ter plesa! Prvi dan 10. mednarodne Bodifit konvencije je bil namenjen predvsem vaditeljem, inštruktorjem in trenerjem, ki so želeli poglobiti svoja znanja. Eno izmed poglobljenih delavnic z naslovom Special pilates secrets je vodil Gabor Fuzy, ustanovitelj pilates instituta Madžarske. Vanja Rotar je v drugi dvorani podrobneje predstavila revolucionarne pripomočke za vsakodnevno vadbo, obroče Smovey.


V soboto 19. maja je za otvoritev Konvencije funkcionalne vadbe, pilatesa in joge poskrbel Lorenzo Sommo s Power jogo. Udeleženci so se predali jutranji jogi, ki ji je sledil Pilates ter brazilska Capoeira, ki je udeležence dodobra ogrela. Dopoldanski del sta harmonično zaključili energična vadba celotnega telesa Fusion ter Pilates flow pod vodstvom Marka Geršaka, ki je s popolno aktivacijo stabilizacije in izvedbo preciznih gibov poskrbel za nove dimenzije telesnega gibanja.


Pilates flow (Marko Geršak)
Pilates flow (Marko Geršak)


Sobotno popoldne je bilo posvečeno funkcionalnim treningom Teddy-a Otiena, Lorenza Somma ter vadbe Dancing stretch Nine Stijadinović in Dragane Mosurović iz Nina’s tima iz Beograda. Za sproščujoč zaključek drugega dneva konvencija je poskrbela Nataša Zajc ob Jogi z gongi. Udeleženci konvencije so se tako sprostili ob koncertu gongov in si nabrali energijo za naslednji dan.


Dancing stretch (Nina's team)
Dancing stretch (Nina's team)


Zadnji dan konvencije se je začel s plesnimi latino ritmi, ko je Marcos Paulo dodobra ogrel vse udeležence za naslednje vadbe. S Kongo vol. 4 sta Katja Kupljen in Katja Zemljič, strokovni članici Bodifita, stopnjevali energijo v dvorani. Vrhunec zadnjega dneva konvencije sta bili vadbi na stepu z izjemno koreografijo Double team step (Nicola Rossi, Lorenzo Sommo) ter Stepnology, Marka Geršaka. Nedeljsko dopoldne je zaključil Daniel Bata z vadbo Step Daniel.

Popoldanski del Konvencija skupinske fitnes vadbe in aerobike je bila v znamenju plesa in aerobike. Marija Andrijašević je udeležence popeljala v breztežni prostor z Weight free workout-om. Aero dance Petra Dragoviča je poskrbel za aerobno vadbo prepleteno s plesnimi koraki, Nenad Miković pa je zaključil plesno evforijo tega dne z Zumbo! Na svoj račun so prišli tudi vsi tisti, ki obožujejo borilne veščine, saj je Teddy Otieno z vadbo Fila kick navdušil tudi njih. Za primerno raztezanje je poskrbela Nina Jeram z zaključno vadbo Total stretch.

Ekipa Bodifita se zahvaljuje vsem sponzorjem, prezenterjem in udeležencem 10. MEDNARODNE BODIFIT KONVENCIJE 2012, ki so poskrbeli za nepozabno vzdušje, zabavo, ples, izobraževanje in učinkovito vadbo.

vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]