fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Refleksoterapija v Termah Dolenjske Toplice

Refleksoterapija je priznana terapevtska metoda, ki blagodejno vpliva na človekovo zdravje in počutje.

(oglasno sporočilo) Refleksoterapija je priznana terapevtska metoda, ki blagodejno vpliva na človekovo zdravje in počutje. Sodi med holistične terapije, kjer s pritiskanjem na posamezne cone stopala ali dlani sprostimo in harmoniziramo celotno telo, kar ugodno vpliva na človekovo zdravje in počutje.

.
Posamezne točke na dlaneh in stopalih so namreč povezane z določenimi deli telesa (organi, organskimi sistemi) in odražajo njihovo stanje. Boleče ali spremenjene cone navadno opozarjajo na blokado pripadajočega organa, ki je sprva zgolj energetska in ne pomeni nujno že pojava bolezni. 

Zdravilni učinki refleksoterapije

S pritiskom na posamezne cone sprožimo odziv (refleks) v ustreznih telesnih delih in uravnotežimo njihovo delovanje, posledično pa delovanje celotnega organizma. Zaradi izredno sproščujočega učinka je refleksoterapija zelo primerna oblika preventive, saj pomirja fizične in psihične napetosti ter vpliva na zdravje telesa in duha kot celote. Telo se tako samo  pripravi na ozdravitvene procese. Pri delu refleksoterapevta je poleg obvladovanja tehnike pomembna tudi sposobnost čutenja in zaznavanja.

Učinki refleksoterapije

 • Pospeši se krvni obtok in s tem oskrba s kisikom, kar vpliva na revitalizacijo tkiv, organov in organskih sistemov v telesu ter okrepi imunski sistem organizma.
 • Spodbudi se delovanje limfnega sistema, kar pospeši razstrupljanje organizma. Zato je odlična pomoč, npr. pri programih za odvajanje od kajenja in hujšanja v Termah Dolenjske Toplice.
 • Zmanjša se stres, kar omogoči globoko sprostitev.
 • Pomaga pri težavah z nespečnostjo, ki nastanejo zaradi preobremenjenosti in napačnega odziva na stres. Ker blaži psihične napetosti, s katerimi se srečujemo v vsakdanjiku, ji včasih pravimo kar menedžerska masaža.
 • Spodbuja ustvarjalnost, produktivnost in koncentracijo.
 • Pomirja bolečino.

Refleksoterapija je učinkovita tudi pri glavobolih, migrenah, drugih bolečinah, uravnavanju krvnega tlaka in težavah v obdobju klimakterija. Je uspešna metoda zdravljenja karpalnega sindroma (ukleščenega živca v zapestju), ki je pogost pri ljudeh, ki preživijo veliko časa pred računalnikom.

Primerna tudi za otroke

Priporočamo jo tudi otrokom v vseh obdobjih rasti in razvoja. Sprošča notranje napetosti in povečuje sposobnost koncentracije.

Široka paleta refleksoterapij

Refleksoterapije, ki jih izvajajo v Wellness centru Balnea v Termah Dolenjske Toplice so:

 • Refleksoterapija na stopalih za moč (30 in 50 min)
 • Refleksoterapija razstrupljanje  (30 min)
 • Refleksoterapija poživitev oz. energetska stimulacija (30 min)
 • Refleksoterapija ugodje in sprostitev (refleksoterapija na glavi in obrazu) (30 min)
 • Refleksoterapija za otroke (30 – 45 min)

Več informacij na: Terme Dolenjske Toplice

manuela

Prijava na novice

[recaptcha]