fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Realni Aikido

Realni aikido je defenziven, izredno fleksibilen sistem obrambnih tehnik, katerih osnovne karakteristike so, hitrost in pravočasnost reagiranja, vklapljanja v nasprotnikov napad, povezanost izvajanje tehnike in popolna kontrola napadalca z uporabo vzvod.


Realni Aikido - klub Duplek
Realni Aikido - klub Duplek


Aikido je zelo zahtevna borilna veščina,ki nima tekmovanj. Nenehno tekmuješ sam s sabo-to pa je najtežje .Nikoli ne veš kako dober si in če napreduješ. Zaradi tega je potrebna velika mera discipline do sebe in tistih ki jih treniraš.

Na začetku treninga delamo enostavno gibanje,vaje za koordinacijo pri čemer se trudimo izboljšati motoriko. Pri tem delamo UKEMI-ujeti s telesom-padci,spravljamo partnerja iz ravnotežja,v tehniki uporabljamo celotno telo.


Realni Aikido - klub Duplek
Realni Aikido - klub Duplek


Aikido je borilna veščina,katera se ne deli na moški in ženski del. Vsi trenirajo skupaj. Vse v aikido je popolnoma naravno, vsaka kretnja, misel, stik, kontakt. V aikidu obstaja navpična hierarhija,ker red mora bit. Od trenutka naprej ko stopimo na blazine, ni pomembna  barva kože, spol, starost, vera poklic, izobrazba … Pomemben je isti cilj!


Realni Aikido - klub Duplek
Realni Aikido - klub Duplek


Sedaj še nekaj malega o aikido za otroke:

Aikido za otroka je neagresivna obrambna borilna veščina. Otroci se postopoma skozi igro naučijo osnovne uporabe samo obrambe. Aikido lahko pomaga otroku v šoli. S treniranjem otroci začnejo razvijati jasno in mirno misel-torej naučijo se biti mirni. Posledično lažje sledijo učni snovi ter se bolje znajdejo v stresnih situacijah, kot so prepiri ali testi,spraševanja itd.

Trening ponuja samodisciplino, samozavest,občutek za sebe in nasprotnika,ponudi mu priznanje v družbi. Razvije skladnost,spretnost gibov,motoriko in s tem izogibanje  poškodbam,zanimanje in uživanje v igri,spoštovanje ostalih in ne tekmovalnost.

Trening je sestavljen iz; IGRA, GIBANJE, PADANJE IN TEHNIKE.

vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]