fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Raj v eko termah

Apartmajsko naselje TERME SNOVIK

 

Terme Snovik ležijo v idilični zeleni dolini med Kamnikom in Vranskim, na pragu Kamniško-Savinjskih Alp. So najvišje ležeče terme v Sloveniji, le 33 km oddaljene od Ljubljane, s predalpsko klimo. So prve eko terme z certifikatom EU Label v SLoveniji, prijazne do družin z bogato animacijo za otroke v klubu Palčka Snovička. Terme v prvi vrsti nudijo kopanje v notranjih in zunanji termalnih bazenih. Voda je bogata s kalcijem in magnezijem, kar blagodejno vpliva na bolezni kosti, kože in prebavil. Poleg tega se lahko gostje odločijo še za savne, klasične ročne masaže in TUI-NA masaže ter nege obraza in telesa. Ob samem bazenskem kompleksu je tudi restavracija Potočka s širokim izborom jedi, specialiteta pa so jedi iz postrvi. Sama lega term omogoča planinarjenje, kolesarjenje v okolici (proti Veliki planini, Kamniški Bistrici), sprehode po tematskih poteh in igranje golfa v Arboretumu Volčji Potok. Možnost ogleda ekoloških kmetij, baročne cerkve ali kosilo v bližnji gostilni, v starem mestnem jedru Kamnika  lahko obiščete muzeje in grad, Zdravilni gaj Tunjice ali pa se odpeljete v bljižno Ljubljano.

 

Lega: Snovik v Tuhinjski dolini, 9 km od Kamnika, 33 km od Ljubljane.

Nastanitev: 30 dvoposteljnih sob in 74 apartmajev (2+2 ali 2+3) v apartmajskem naselju, 50 – 300 m oddaljeni od termalnih bazenov.

Ponudba naselja: recepcija, restavracija Potočka, aperitiv bar, bankomat, parkirišče, masažni studio (masaže ter nege obraza in telesa), svet savn (finska, turška in ledena), termalni bazeni.

Zunanji bazeni(maj-september): temperatura vode je 28°C. Tako mlajši kot starejši kopalci boste posebej veseli toboganov, vpenjalnih mrež in vodnih drč. Čofotalnik, vodni trampolin, vodna preproga in otroški bazen z igrali pa vedno znova popestrijo dan vašim najmlajšim. Za počitek so vam na voljo travnate terase z ležalniki, v sončenju brez omejitev pa lahko uživate na urejeni nudistični terasi.

Notranji bazeni: na 500 m2 pokritih vodnih površin lahko uživate skozi vse leto. V večjem bazenu s temperaturo vode 32°C, lahko plavate na 25 metrskih progah in se razvajate ob podvodnih masažah, talnih gejzirjih, slapovih ter vodnih hudournikih. Za še bolj vročo sprostitev je na voljo ločeni masažni bazen, kjer termalna voda doseže 36°C. V pokritem delu kompleksa lahko najdete tudi pitnik zdravilne termalne vode. Poskrbljeno je tudi za otroke, ki se lahko zabavajo v njim namenjenem bazenu, kjer je temperatura vode 33°C.

Prehrana: za doplačilo v restavraciji Potočka.

Šport: nordijska hoja, kolesarjenje, pohodništvo – urejene tematske poti, tenis.

Hišni ljubljenčki: dovoljeni v posameznih apartmajih

Invalidi:   6 apartmajev prirejenih za potrebe invalidov

vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]