fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Prireditev in okrogla miza 20.5.2016: PODJETJE-DRUŽINA

Bistvo gibanja Ko dvignem sebe, dvignem Maribor je dvig posameznika, podjetnika in družbe, da prevzame odgovornost zase

in svoje okolje v svoje roke, na etičen način.

V gibanju deluje veliko prostovoljcev in entuziastov – tako posameznikov kot podjetnikov, motiviranih za pozitivne spremembe v pri sebi za razvoj bolj etične družbe.

 

Čeprav delujemo na sebi, je to naš skupen razvoj in dosežek.

Prireditev in okrogla miza PODJETJE – DRUŽINA

Gibanje “Ko dvignem sebe, dvignem Maribor” je petek, 20.5.2016 med 11.30 in 15.00 v viteški dvorani Pokrajinskega muzeja v mariborskega gradu pripravilo prireditev in okroglo mizo Podjetje-družina.

Na okrogli mizi so sodelovali tudi:

Tanja Skaza (Skaza), Milan Kuster (Lunos), Aleš Babič (Ekosen), Božidar Govedič (Elektro Maribor), Mihaela Jeler (NuGen), Alenka Kügerl (ENJO International), Aleš Kranjc Kušlan (direktor inštituta Ekvlib, izdajatelj certifikata Družini prijazno podjetje), ddr. Matjaž Mulej (Inštitut za razvoj družbene odgovornosti IRDO)…

Glavni pokrovitelj je Špelca Morojna, Poslovna boginja d.o.o.

Pokrovitelj 2016 je Ekosen d.o.o. Prireditev je vodila Ida Baš.
Sopokrovitelji: Petlja d.o.o., Fotokopirnica Kristina Kogelnik s.p.

Prireditev je posnela Produkcija Prehar (medijski pokrovitelj), reportaža bo objavljena v oddaji Spoznajmose.com na TV Maribor.

Prireditve so se udeležili tudi družbeno-odgovorni posamezniki in podjetja, tudi družinska podjetja ter partnerji Ko dvignem sebe,…in predstaviti svoje dobre prakse, kako z vpeljevanjem človeških vrednot v svoje poslovanje dvigujete uspešnost in učinkovitost tako vaših zaposlenih kot vašega podjetja.

MI VSI smo gibanje Ko dvignem sebe,….

Namen slogana je, da ga uporabljamo vsi, ki smo naravnani na samorazvoj.

Sami dopolnite nadaljevanje slogana…Ko dvignem sebe,…npr…lahko naredim karkoli, dosežem sanje…ali pa… dvignem finance, samozavest, uspešnost, ali pa osebo… prijatelja, celo ulico, družbo…

Izdelamo vam slogan z vašo zaobljubo za uporabo na majici, pisalu, rokovniku, ali pa ga objavite na svoji spletni strain, facebooku, na poslovnih dopisih, zastavi…

Pravico uporabe dobite s pristopom h gibanju Ko dvignem sebe, dvignem Maribor. Če niste iz Maribora, lahko v sloganu uporabimo vaše mesto.

Kaj in kdo s(m)o KO DVIGNEM SEBE, DVIGNEM MARIBOR?

Gibanje Ko dvignem sebe, dvignem…(po želji napišite svoje cilje!) smo mi vsi, ki se želimo spremeniti na bolje in tako prispevati k dvigu družbe, v kateri živimo.

Iris Magajna, predsednica društva Pupillam, socialnega podjetja, ki je nosilec gibanja, Miro Mihec, direktor podjetja za etično oglaševanje Etika d.o.o., ki skrbi za odnose z javnostmi ter marketing ter Alenka Kuegerl, zastopnica Enjo Slovenija, podjetja za čiščenje brez kemikalij, dalje Jerneja Krapše, radijska voditeljica in motivatorka in Anita Mitendorfer, družinska fotografinja, smo združili svoje vizije v začetku leta 2015. Nastal je načrt, kako bomo dvigovali sebe in posledično svoje mesto Maribor, saj nam je bilo dovolj tarnanja, pasivnosti in prepričanja, da ni nič ni mogoče spremeniti.

 

Kako smo se tega lotili? Z organizacijo brezplačnih delavnic, ozaveščevalnih prireditev, z obveščanjem v medijih, s sodelovanjem na sejmih, z objavljanjem zgodb znanih in manj znanih Mariborčanov, ki so že uspeli spremeniti sebe v boljšo različico samega sebe.

31. 3. 2016 so na Kongresu trajnostno naravnanih, družbeno-odgovornih in etičnih podjetnikov Iris Magajna, Miro Mihec, Alenka Kuegerl, Maja Pipan, Petra Škarja, Alenka Kügerl, Mateja Kržin, Anita Mittendorfer, Aleš Adamič, Marjan Zelenik, Branko Škof, Mirjana Ivanuša, Meta Šepic, Dina Košir, Andreja Pliberšek, dr. Valentina Bevc Varl, Jasna Matjašič, Tina Arnuš, Dušica Skrbiš, Irena Balog Štic in drugi predstavili osebne točke moči za uspešnejše poslovanje. Kongres trajnostno naravnanih, družbeno-odgovornih in etičnih podjetnikov je potekal v Pokrajinskem muzeju Maribor.

Projekt smo prvič predstavili 31.3.2015 na Razvojni konferenci mesta Maribor, 5. junija 2015 smo pričeli z akcijo Očistimo za čisto srečo za dvig Maribora – Ko dvignem sebe, dvignem Maribor, in sicer s prireditvijo Ob svetovnem dnevu okolja v Qlandiji Maribor, ko so posadili drevo ginko in zelišča. Že 10. junija 2015 smo bili kar trije pobudniki akcije Očistimo za čisto srečo nominirani za priznanje Etični voditelj 2015 na konferenci Feel leadership junija na Brdu pri Kranju.Junija 2015 smo pričeli z brezplačnimi delavnicami za vse željne osebne preobrazbe na bolje. Začeli smo tudi z objavami življenskih zgodb znanih Mariborčanov na spletni in facebook strani. Gibanje smo predstavili tudi 10.10. na prireditvi Vesela jesen, ki smo jo organizirali v Europarku, 30.10. na Eko sejmu v Qlandiji in 12.11. na 1. festivalu v SNG Maribor.

Festival

12.11.2015 smo praznovali prvi dvig Maribora. 1. Festival »Ko dvignem sebe, dvignem Maribor« je potekal v polni veliki dvorani Slovenskega narodnega gledališča SNG Maribor. Festival je ponudil zabavno ozaveščevalni program na odru, neverjetne in navdihujoče zgodbe Mariborčanov in znanih Slovencev.

Tukaj si lahko pogledate 5 minutni video – tv reportažo v oddaji Dobro jutro na TV Slovenija (od. cca. 36 minute naprej), tukaj pa enourni audio posnetek na Radiu Maribor.

Ves čas v okviru projekta vodimo humanitarno akcijo za invalidne otroke Daj naprej in podari Sonce. Starši oziroma njihovi otroci po operacijah, ki jih krije socialno zavarovanje potrebujejo plačljiva okrevanja, terapije in invalidske pripomočke ter opremo.

Kontakt:

Društvo Pupillam, so.p.,

predsednica Iris Magajna info@pupillam.org ,

gsm 041/280-009

Donacije lahko nakažete na TRR račun št: IBAN SI56 6000 0000 0630 571 HRANILNICA LON.

info@ocistimo.info,

www.ocistimo.info,

https://www.facebook.com/ocistimo

vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]