fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Potopisno predavanje “Dubaj 2022, stik preteklosti in prihodnosti”

V ponedeljek 28.3.2022 se je v prostorih Društva TOTI DCA odvijalo potopisno predavanje “Dubaj 2022, stik preteklosti in prihodnosti”.

Doživeto predavanje Mira Mihca s pomočjo slikovnega gradiva, nam je vsaj za trenutek pričaral, kako je ko doživiš nek drug svet arhitekture, kulture in turizma.

Na plaži v Dubaju.

Gre za največje mesto Združenih arabskih emiratov, ki se lahko pohvali z nekaj najbolj prepoznavnih znamenitosti na svetu, denimo Burj Kalifo, najvišjo stavbo na Zemlji, slavni hotel Burj al Arab, največji nakupovalni center Dubai Mall, plaže, Dubai Eye (velikansko kolo z razglednimi kabinami), plovba z ladjicami do Marine…

Večerja na ladjici z vožnjo po Dubaju

Še posebej zanimiv je za obiskovalce obisk fontan, kjer lahko vsak večer doživite vodni šov z obarvanimi vodometi in glasbeno spremljavo z razgledom na nebotičnike, na katere projicirajo podobe, vključno z omenjeno najvišjo stavbo. Okoli »jezerca« s fontanami so številne restavracije, vse skupaj pa se nahaja v nakupovalnem centru Dubai Mall.

Na predstavitvi smo lahko videli smo lahko steklene stolpnice in blišč Dubaja na eni strani, na drugi strani mesta pa neskončne puščave. Dubaj je odlična destinacija tako za poslovne obiske tega luksuznega mesta, kot tudi za turistične namene.

Expo Dubaj 2020

Letos je bil obisk Dubaja še posebej zanimiv zaradi možnosti ogleda svetovne gospodarske razstave DUBAI EXPO 2020, kjer je Slovenija s svojim bazenom in z zelenjem preraslim paviljonom naredila izredni vtis v Združenih arabskih emiratih (ZAE).

Slovenski paviljon na EXPO DUBAI 2020
Miro Mihec in Tadej Pogačar

Slovenija je vtis naredila tudi zaradi svojih športnikov, saj se je na paviljonu dan po kolesarski zmagi po ZAE pojavil naš Tadej Pogačar, ki vozi na to državo.

Več informacij: Miro.mihec@gmail.com

Več fotografij na facebook strani TOTI DCA: https://www.facebook.com/Dru%C5%A1tvo-TOTI-DCA-Maribor-sop-519967334755103/photos/pcb.4956961164389009/4956943071057485

vitaFIT

Dodaj komentar

Prijava na novice

[recaptcha]