fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Naturopatija, v svetu in sedaj tudi Sloveniji?

Naturopatija je relativno nova veda; v Evropi o njej govorimo šele nekaj desetletij, vendar njena pomembnost iz leta v leto narašča. Naturopatska združenja in šole rastejo bliskovito po celem svetu, tudi v Sloveniji, kot gobe po dežju.

925naturopat1

Zakaj se to dogaja?

Potrebo po naturopatiji čuti in nosi vsak izmed nas v sebi. Celoten svet, čeprav različen, predstavlja enoten odsev mikrokozmosa v makrokozmos. Čeprav na svetu sobivajo različni narodi, nas nekaj povezuje – vsi smo ljudje. Vsak človek čuti v sebi nujno potrebo po zdravju, po harmoniji, ravnovesju. O tem priča tudi dejstvo, da kar 80 % vseh onkoloških bolnikov sveta išče pomoč v integrativni – alternativni medicini.

oko

Naturopatija nudi današnjemu človeku to, kar išče in potrebuje, obravnava človeka celostno, išče in odpravlja vzroke bolezenskega stanje, predvsem pa uči posameznika,  kako naj se krepi, tako da se dejansko lahko izogne oziroma prepreči nastanek bolezni. O tem, kako naturopat deluje v Sloveniji, Italiji, Španiji, Južni Ameriki in drugod po svetu, bomo lahko slišali na 1. naturopatskem kongresu v Sloveniji. Kongres prireja Združenje naturopatov Slovenije, neprofitna organizacija, ki skrbi za promocijo naturopatije v Sloveniji in svetu.

Kongres je zelo pomemben dogodek, ki postavlja Slovenijo v središče svetovnega naturopatskega dogajanja. Že samo dejstvo, da bodo predstavniki svetovne naturopatske organizacije prisotni na prvem naturopatskem kongresu v Sloveniji, priča in potrjuje to realnost.

Naturopatski kongres v Sloveniji želi opredeliti, uveljaviti in podkrepiti naturopatijo v slovenskem, evropskem in svetovnem prostoru.

Kongres_FB-cover-11

Slovenija je majhna država v srcu Evrope, ki nosi v sebi tradicijo naturopatskih vrednot, načel in s priredbo kongresa še naturopatskih pobud.

Vse opisano boste imeli priložnost poglobiti na 1. naturopatskem celodnevnem kongresu v Sloveniji v soboto, 16. 4. 2016, ob 9h v Ljubljani z mednarodnimi predavatelji. Za prevod bo poskrbljeno.

Celoten program kongresa in vpisni obrazec dobite na www.naturopatija.org ali na 003865 31 335 581.

Bralci portala boste imeli pri vpisu na kongres popust,  v specifikacijo vpisnega obrazca vpišite PORTAL.

vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]