fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Namig za zajtrk

Pravijo, da je zajtrk najpomembnejši del dneva. Toda v preteklosti ni bilo tako.
Dokler je bil človek predvsem nabiralec, je jedel sproti. Delno, ker živil ni mogel, niti znal shraniti za pozneje, delno zato, da mu jih ni kdo vzel. S stalnim naseljevanjem in razvojem poljedelstva je dobil možnost načrtovanja obrokov.

Kdaj, kaj in v koliko jesti, ostajajo vprašanja, o katerih si strokovnjaki še zdaleč niso edini. Nekateri priporočajo vsaj tri, drugi vsaj pet enakomerno razporejenih obrokov. V nekaterih mehiških pokrajinah je v navadi cel ducat dnevnih obrokov, ki pa so vsi po vrsti dokaj skromni.

Kljub temu se sodobni znanstveniki še najbolj strinjajo, da je zajtrk, torej prvi dnevni obrok, zares najpomembnejši. Kdor torej ne spada med tiste, ki jim dopoldne diši le kavica, bo v nadaljevanju gotovo našel kaj poučnega in zanimivega.

Kuhana jajčka z papriko
Čas priprave 8 minut
• 2 rezini kruha
• 2 jajci
• 1 sveže paprika
• 2 pomaranči

Jajčki položite v mrzlo vodo. Ko jih zavrete jih kuhajte še 2-7 minut. Medtem ko se jajčka kuhajo vzemite pomaranči in iz njih iztisnite sok. Nato vzemite papriko in jo narežite na poljubno velike koščke. Kuhana jajčka olupite in zajtrk je pripravljen.

Pa dober tek

vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]