fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Lokalno nam je blizu

(oglasno sporočilo) V hotelu Betnava se zavedamo kakovosti in vrednosti, ki jo v našo gostinsko ponudbo prinašajo živila lokalnega izvora.

S projektom, ki smo ga poimenovali Lokalno nam je blizu (angl. I feel local) smo želeli pripomoči k razvoju slovenskega gospodarstva, zmanjšati negativne vplive na okolje in kar je najpomembneje – našim gostom ponuditi kakovostne, zdrave in pristne plodove narave iz domačega okolja.

betnava

V zadnjem času se opazno krepi družbena zavest o pozitivnih učinkih, ki jih prinaša uporaba lokalno pridelanih živil. Že preprost razmislek o tem, kolikšna bi lahko bila hranljiva vrednost sadeža, ki je potreboval nekaj tednov, da prispe do naše mize, daje jasne odgovore, da takšno živilo ne more biti kakovostno, še manj pa zdravo. Z daljšanjem transportne verige od pridelovalca pa vse do potrošnika živila se namreč zmanjšuje tudi vrednost vitaminov C, A, B in E, ki jih le to vsebuje. V lokalnem okolju pridelana živila pa, zaradi kratkotrajne poti do končnega potrošnika, primerno dozorijo in imajo zato tudi višjo biološko in hranilno vrednost. Takšnih sadov ni potrebno predčasno pobirati, da bi preživeli dolgo transportno pot in ni jim potrebno dodajati konzervansov, ki bi jim omogočali navidezno svežino.

Lokalno pridelana živila, zraven visoke vsebnosti zgoraj omenjenih vitaminov, mineralov in antioksidantov, ohranjajo bogat, tradicionalen, okus po katerem vsi hrepenimo, pa se tega, ob hitrem načinu življenja, načeloma niti ne zavedamo.

S tem, ko v hotelu dobavljamo živila lokalnega izvora, skrbimo za obstoj slovenskega kmeta, mu dajemo podporo in nagrado za njegov trud ter omogočamo razvoj in posledično tudi rast domačega gospodarstva. Obenem pa, z zmanjšanjem transportnih poti od pridelovalca do končnega potrošnika, zmanjšujemo še negativni vpliv na okolje, ki ga povzročajo prevozna sredstva.

Domače jabolko z bližnjega sadovnjaka in korenček s sosednje njive sta tako postala del našega vsakdana, na katerega smo izredno ponosni. Veseli nas dejstvo, da pozitivno vplivamo na okolje, v katerem delujemo, prav tako pa nas osrečuje odziv, ki ga prejemamo s strani naših gostov. Tudi njih se je namreč že dodobra dotaknil slogan I feel local.

Več informacij na naši spletni strani www.betnava.si.

vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]