fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Ključ do dobrega počutja in uspešnosti zaposlenih je privlačna aktivna pisarna

Kaj je aktivna pisarna in kako izboljšuje učinkovitost in produktivnost osebja?

Aktivna pisarna je delovno okolje, ki je zasnovano z mislijo na najboljše interese zaposlenih. Gre za prostor, kjer pohištvo omogoča enostavno spreminjanje načina dela in spodbuja vadbo. Gibanje v aktivni pisarni izboljšuje počutje vseh, ki tam delajo ves delovnik in po njem. To je preprosto in učinkovito. Raziskave so pokazale, da okolja, ki spodbujajo gibanje, krepijo mišice, izboljšujejo držo in povečujejo energijo ter osredotočenost zaposlenih, lahko bistveno povečajo učinkovitost in produktivnost zaposlenih.

Zakaj je aktivna pisarna med zaposlenimi vedno bolj priljubljena?

Aktivna pisarna prinaša inovativne ergonomske rešitve za premagovanje negativnih posledic dolgotrajnega sedenja, zmanjšuje utrujenost ter izboljšuje udobje med delovnim časom.

Pisarniško pohištvo AJ za aktivno pisarno je zasnovana z namenom, da ostanete aktivni med delom. Priporoča se uporaba dvižne mize za sedenje in stanje v kombinaciji s podlogo za stoječe delo in proti utrujenosti, stola za ravnotežje in ergonomskega pisarniškega stola.

Lahko preklapljate med stanjem in sedenjem. Z dvižno pisalno mizo, nastavljivo po višini, lahko izmenično sedite in stojite, kar je odlično za vaše zdravje. Dinamično aktivno sedenje, kot je npr. na pisarniškem kolesu ali na stolu za aktivno sedenje pa še dodatno spodbuja kreativnost ter zmanjšuje zaspanost in utrujenost, kar omogoča boljše delovne rezultate v krajšem času.

Če pa želite še več gibanja v svojem delovnem ali vadbenem prostoru, vam svetujemo postavitev tekalne steze. Že počasna hoja na njej lahko prinese številne koristi vašemu telesu, kot so več energije, povečan kisik, učinkovitejše kurjenje kalorij in izboljšan pretok krvi.

Novi trend: aktivni stoječi sestanki. Raziskave kažejo, da smo veliko bolj ustvarjalni in raje sodelujemo, medtem, ko stojimo.  Aktivni sestanki so krajši, a bolj učinkoviti, saj se koncentracija poveča. Dvižne konferenčne mize omogočajo spreminjanje položaja med sestanki, kar vodi v boljše počutje in večjo produktivnost.

Koristi za podjetje in zaposlene. Uvedba aktivne pisarne lahko prinese številne koristi tako podjetju kot zaposlenim. Zmanjšanje bolniških odsotnosti, izboljšuje delovno klimo ter veča zadovoljstvo in angažiranost zaposlenih, to so le nekatere izmed prednosti, ki jih prinaša takšen pristop k delovnemu okolju.

Investicija v prihodnost – Vlaganje v aktivno pisarno predstavlja strateški korak za krepitev podjetja in skrb za blaginjo njegovih zaposlenih. S spodbujanjem dobrega počutja in zdravja zaposlenih, aktivna pisarna prispeva k izboljšanju produktivnosti in izjemnih delovnih rezultatov.

Kje začeti? Če razmišljate o uvedbi aktivne pisarne v vašem podjetju, se posvetujte s strokovnjaki za ergonomijo in oblikovanje delovnih prostorov. Pri podjetju ProSIGMA d.o.o. imajo bogate izkušnje z blagovno znamko AJ ter strokovnjake za delovno opremo, ki vam bodo pomagali pri načrtovanju in izvedbi. Za več informacij pokličite 02 5858 480, 025858 487 ali pišite na info@prosigma.si.

Zakaj izbrati podjetje ProSIGMA in blagovno znamko AJ?

  • “Nudimo največjo ponudbo delovne opreme, ki obsega opremo za pisarne, garderobe, jedilnice, skladišča, delavnice, proizvodne obrate in zunanje okolice. ✔”
  • “Na več kot 20.000 artiklov vam zagotavljamo 7-letno garancijo kakovosti. ✔”
  • “Blagovna znamka AJ, uživa ugled po vsej Evropi in je prisotna od 1975 do danes že v 21 državah.  Proizvajalec AJ Produkter sledi trajnostni politiki v vseh fazah poslovanja in proizvodnje za zaščito in ohranjanje okolja. ✔”
  • Vsa ponudba AJ  je na voljo na https://www.kataloska-prodaja.si/

Zaključek: Aktivna pisarna ni le trend, ampak postaja nujnost v sodobnem delovnem okolju. Z ustvarjanjem delovnega okolja, ki spodbuja gibanje, izboljšuje zdravje ter krepi produktivnost in zadovoljstvo zaposlenih, lahko podjetja dosežejo izjemne rezultate in postanejo vodilna sila na svojem področju.

Začnite takoj in zagotovite si značaj privlačnega delodajalca. Na tak način boste zadržali vaš obstoječ uspešen kader in privabljali nove nadarjene posameznike v prihodnosti. ✔

vitaFIT

Dodaj komentar

Prijava na novice

[recaptcha]