fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Išče se naj zdrav zajtrk-nagradna igra 4

Jabolčni muffini s cimetom

Sestavine za 12 muffinov:

maščoba in moka za model
2 veliki jabolki
280g moke
2 kavni žlički mletega cimeta
2 kavni žlički pecilnega praška
1/2 kavne žličke sode bikarbone
sol
1 jajce
110g sladkorja
80ml olja
200g pinjenca
1/8 litrov jabolčnega soka


Danes zvečer se mi je zahotelo nekaj sladkega. In če tvoja shramba ne premoge zaloge ‘sladkišev’, si si primoran ‘dozo sladkorja’ speči sam. Te jabolčne muffine s cimetom sem enkrat poprej že pekla. Kar se zelo redko zgodi. Namreč, kar se peke tiče, sem – lahko bi temu tako rekla – v eksperimentalni fazi, tako da vsakič spečem kaj drugega. Seveda si beležim kateri recepti so me še posebej navdušili in si – v prihodnosti – zaslužijo ponovitve. Ti muffini so zelo sočni, vendar so se danes znašli v moji pečici predvsem zato, ker sem bila omejena s sestavinami, ki so mi bile na razpolago. Tako je, če peke ne planiraš v naprej in se peči spraviš ob uri, ko je najbližji sosed že zaprt. Že v prvo sem 80g moke zamenjala z enako količino mletih mandljev, vendar se takrat nisem odločila za v rum namočene rozine. Nekako mi rum ni šel skupaj s cimetom. Tokrat bi morda poskusila z rozinami, pa ni bilo ruma na zalogi. Namesto pinjenca sem obakrat uporabila kislo smetano. S cimetom pa tako ali tako vedno pretiravam. Nekje vmes, med pripravo, sem ugotovila (očitno sem pri hitrem preletavanju recepta to sestavino spregledala), da nimam jabolčnega soka, tako sem namesto 2 velikih jabolk v zmes zmešala na kocke narezana 4 mala do srednje velika jabolka. Sedaj – ob pisanju tega posta – se mi dozdeva, da sem povsem po pomoti in nezavedno zmanjšala količino sladkorja iz 110g na 80g, kar glede na uro konzumiranja niti ni napačno. Želodec se ne oglaša več, raven sladkorja v krvi se je rahlo zvišala, tako da… lahko noč. Ali pa dober tek



vitaFIT

Komentarjev

Prijava na novice

[recaptcha]