fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Dotik zvoka – Koncert s skupino Vishuddha SoundTouch

“Dotik zvoka” – Koncert s skupino Vishuddha SoundTouch

Kdaj: sreda, 22. junij, 2011 ob 19. uri

Vrsta dogodka: koncert tradicionalne meditativne glasbe, manter in zdravilnih zvokov

Kje: plesna dvorana Biotehniškega centra, Ižanska cesta 10, Ljubljana

 


Poglobite se v doživetje zvoka, začutite pretakanje vibracij v sleherni celici svojega telesa, pustite svoji duši, da se zlije z vesoljem …

Ob letu osorej se Vishuddha SoundTouch vrača v Slovenijo z novim repertoarjem glasbenih improvizacij in svežim sozvočjem duhovnih in glasbenih navdihov!

Vishuddha SoundTouch je mednarodna glasbena zasedba, ki je iz ljubezni do glasbe in želje po posredovanju njenih blagodejnih učinkov nastala v sestavi petih profesionalnih in ljubiteljskih glasbenikov: Petra J. Gouwa, Marije Skočir, Sergeje Grögl ter Maria in Petre Perčinić.

»Soundhealing« ali koncert zdravilnih zvokov temelji na eksperimentalnem igranju tradicionalnih instrumentov, ki so več kot le glasbila – so terapevtski pripomočki, ki s prenosom vibracij zvoka delujejo neposredno na celice človeškega telesa. Instrumenti, kot so indijanske piščali, tibetanske in kristalne posode, šamanski in afriški bobni ter druga tolkala in brenkala, so v sozvočju z vokali in petjem manter uglašeni na frekvence, ki jih poslušalci sprejemajo, medtem ko se poglobijo v meditativno stanje.

Tudi letošnji koncert bo obarvan s prvinskimi zvoki avstralskega didgeridooja posebnim gostom, mojstrom igranja tega instrumenta, Hansom Karssenom.

Cena vstopnice:

Odrasli 15 €. Otroci, študentje, upokojenci 12 €. Otroci do 5. leta brezplačno.

Del izkupička namenjamo izvedbi humanitarnih počitnic Zveze prijateljev mladine Moste Polje za otroke iz socialno ogroženih družin.

Prijave in informacije:

M’ARS, Izobraževanje na področju kulture in umetnosti

w: www.marsslovenija.jimdo.si

e: m.ars.slovenijs@gmail.com

t: 041 528 183


Prijave so obvezne, število mest je omejeno. S seboj prinesite ležalko in vodo za pitje. Bodite pravočasni! Namasté.

vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]