fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Aktivnosti ponovne uporabe na Mali tržnici

Mala tržnica na Dominkuševi 5 v Mariboru trgu postaja doživljajska tržnica, ki je vedno bolj ekološko in okoljevarstveno naravnana. Številne EKO delavnice, na katerih poskrbimo za kreativno  ponovno uporabo zavrženih predmetov pritegujejo prebivalce mesta.

 Mala tržnica postaja tržnica odgovornih nakupov zadovoljnih strank, ki jim ni vseeno kaj pojedo, od kod prihaja hrana ki jo kupijo, kakšno hranljivo vrednost ima hrana, ki jo uživajo in  koliko odpadkov povzročijo z nakupom hrane.  S svojim odgovornim nakupovanjem naši kupci podpirajo kmetije v neposredni okolici mesta, ki nas skozi vse leto oskrbujejo  z domačo polnovredno in vitaminov polno hrano.

Ne samo, da na Mali tržnici uspešno deluje trgovina Zelena japka,  znana po tem, da je edina mariborska trgovina brez plastične embalaže; na tržnici smo poskrbeli, da lahko stranke odnesejo domov  nakup zelenjave in sadja v papirnatih vrečkah, ki jih lahko brezplačno najdejo tudi na tržnici.

Skupaj s socialnim podjetjem Pupillam, ki vodi trgovino Zelena japka in   dnevnim centom za aktivnosti starejših TOTI DCA smo pripravili prijazen EKO kotiček, ki ga boste našli znotraj zaprtega paviljona Male tržnice.

 »Kotiček ponovne uporabe« bo deloval v sodelovanju s podjetjem Snaga d.o.o., ki je tak kotiček že postavilo na zbirnem centru na Lahovi cesti. Namenjen bo izmenjavi uporabnih predmetov, ki jih meščani ne uporabljajo več. V Kotiček ponovne uporabe  bo možno prinesti manjše uporabne predmete, iz njega pa odnesti predmete, ki bodo imeli za vas uporabno vrednost. V kotičku bo možno posedeti, se pogovoriti s sosedom, popiti kozarec vode iz pipe obogaten z dišavnicami, ki rastejo na tržnici, ali jih bodo za vas prinesle naše branjevke in prijazne sosede. Za kotiček bodo skrbele prostovoljke iz socialnega podjetja Pupillam.

PROGRAM

Sobota, 28.8.2021 – ob 9:00 uri otvoritev Kotička ponovne uporabe za kupce

Torek, 31.8.2021 – ob 10:00 EKO delavnica – Zavijanje šolskih zvezkov z ovitki iz koledarjev, posterjev in plakatov

Torek, 31.8.2021 – ob 17.00 uri izmenjevalnica oblačil in čajanka

Delavnica in  izmenjevalnica  bosta potekali na zunanjem platoju tržnice, tako da bo možno zagotoviti  potrebno  varnostno razdaljo med udeleženci. Obvezna je uporaba obrazne zaščitne maske.

vitaFIT

Dodaj komentar

Prijava na novice

[recaptcha]