fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

ZDRAVO ŽIVLJENJE SE ZAČNE S ČISTO VODO

OGLASNO SPOROČILO

Voda je glavna sestavina človeškega telesa in bistvenega pomena za opravljanje življenjskih funkcij telesa. Telo najbolje deluje, če ima na voljo dovolj čiste vode. Zato je čista voda za pitje, pripravo hrane in napitkov bistvenega pomena za dobro funkcioniranje telesa. Zdravo življenje se začne s čisto vodo. Čista voda raztaplja in odvaja strupe iz telesa, zato je odlična za čiščenje telesa.

Je vaša pitna voda klorirana, vsebuje pesticide, težke kovine ali celo mikroorganizme?

Klor je zelo strupen plin, ki se je v prvi svetovni vojni uporabljal kot bojni strup. Danes ga zaradi njegove lastnosti, da ubije bakterije in druge mikroorganizme, uporabljajo za sterilizacijo pitne vode.

Javno dostopni podatki analiziranih vod kažejo, da vode vsebujejo velike količine pesticidov, tudi tistih, ki se jih zaradi prepovedi uporabe že več let ne uporablja več. Voda jih vsebuje, ker je zemlja še vedno močno prepojena z njimi. Iz javno dostopnih podatkov analiz vode je prav tako razvidno, da so v vodi prisotne težke kovine kot so svinec, živo srebro, krom itd., ki se kopičijo v našem telesu. Tudi kvaliteta vode iz plastenk je vprašljiva, ne samo zaradi vprašljive kvalitete vode, ki se polni, ampak tudi zaradi izločanja komponent iz katerih so izdelane plastenke. To so predvsem težke kovine kot je antimon in BPA, ki deluje kot hormonski motilec. Poleg tega se iz takšnih plastenk izločajo tudi potencialno kancerogene snovi kakršni sta acetaldehid in DEHA. Nenazadnje je voda iz plastenk zelo draga.

voda_kozarec_Vodni filtri zagotavljajo čisto vodo, boljšo od najboljše izvirske vode

Za filtriranje vode so na voljo različni filtri za vodo. Prednost centralnih sistemov za filtriranje vode, ki se namestijo na glavni vod vode (običajno takoj za števcem vode v vodovodnem jašku) je, da zagotavljajo čisto vodo za pitje, pripravo hrane, umivanje, tuširanje, kopanje, hkrati pa poskrbijo za zaščito vseh na vodo priključenih gospodinjskih naprav.

Priporočljivo je izbrati zmogljiv filter za vodo, ki zmore učinkovito filtrirati večje količine vode. Če želite iz vode odstraniti tudi težke kovine mora filter poleg aktivnega oglja vsebovati še poseben patentiran filtrirni medij KDF® 55. Za filtrom za vodo se lahko vgradi še magnetni nevtralizator vodnega kamna, ki za 70% zmanjša nabiranje vodnega kamna, brez uporabe kemičnih sredstev. Popolno odstranitev vodnega kamna pa zmorejo le ionske mehčalne naprave.

Vodo lahko filtriramo tudi na mestu uporabe. V tem primeru se npr. pod kuhinjsko korito namesti filter za vodo, ki iz vode odstrani klor, vsa možna organska onesnaženja, hormone, kloroform, trihalometane, PCB, pesticide, azbest, težke kovine (svinec, živo srebro, krom itd.), bakterije E. Coli, Salmonella, V. Cholerae, Legionella, protozoanske ciste Giardia, Cryptosporidium, enocelične organizme in viruse.
Več o vodnih filtrih si lahko preberete na spletni strani: www.vodni-filter.si

Za sterilizacijo mikrobiološko neustreznih vod, kot so kapnica, voda iz lastnih zajetij, vodnjakov ali slabo vzdrževanih vodovodov je najprimernejša uporaba UV sterilizatorja vode, ki s pomočjo osvetljevanja s svetlobo valovne dolžine 254 nm (UV-C spekter), uniči bakterije in druge mikroorganizme. Svetloba valovne dolžine 254 nm je del naravne sončne svetlobe.
Več o UV sterilizatorjih vode si lahko preberete na spletni strani: www.ionizirana-voda.net/kapnica.html

voda-in-zdravje_480x328Ionizator vode

Za dodatno izboljšanje kvalitete vode se priporoča ionizator vode. Ionizator vode je najsodobnejši dosežek pri obdelavi vode. Voda se v ionizatorju vode pri postopku ionizacije na platina – titan elektrodah obogati z aktivnim vodikom. Aktivni vodik je močan naravni antioksidant, ki v telesu nevtralizira škodljive proste radikale. Alkalna ionizirana voda, ki je bogata z za zdravje človeka izjemno pomembnimi in telesu 100% sprejemljivimi bazičnimi minerali (kalcij, magnezij) in hidroksilnimi ioni učinkovito nevtralizira kisle odpadke in jih odstranjuje iz telesa. Odpravlja zakisanost telesa ali acidozo, razstruplja in čisti telo. Alkalna ionizirana voda zaradi zmanjšanega števila molekul v vodnem skupku (clustru), lažje prehaja skozi celice našega telesa. Zato lahko celice bolje oskrbi z vodo in jih očisti, kar je zelo pomembno za dobro zdravje in vitalnost. Alkalna ionizirana voda je najboljša možna voda za zdravje človeka!
Več o ionizatorjih vode si lahko preberete na spletni strani: www.ionizirana-voda.net

Več informacij:
Henrik Homšak s.p.
Krulejeva ulica 2, 8290 SEVNICA
M: 041 555 270
T : 07 81 44 327
E : info@vodni-filter.si
E: info@ionizirana-voda.net
www.vodni-filter.si
www.ionizirana-voda.net

 

 

 

vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]