fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Večno zlato – prednosti in koristi

Zlato ima veliko izjemnih prednosti.

V SLO je cca 25 milijard EUR na osebnih računih, kjer stranke  dobijo manj  kot 1% donosa na leto in približno vsaj(uradno) 2,5% letno »požre« inflacija. V resnici je inflacija seveda krepko večja.

PADANJE KUPNE MOČI EUR

Za 100 Eur si lahko leta 1999 kupil 12,7 g zlata, letos 2021 leta, pa niti 2 grama zlata.

NEZADOSTNO STANJE PRIČAKOVANIH POKOJNIN

Slovenci se ne zavedamo, kaj »lahko pričakujemo« od države. Trenutna zakonodaja zagotavlja za moške 57,25%, za ženske pa 60,25% od njihove neto plače, pa naj si izračuna vsak sam… Nujno je potrebno ukrepati !!! Vsaka bodoča reforma na tem področju bo ta odstotek zniževala!!!

Vsak sam odloča kaj bo storil in kako si  bo zagotovil finančno neodvisnost v tretjem življenjskem obdobju, smiselno pa je izbirati med plemenitimi kovinami, zemljišči oziroma na splošno stvarnimi vrednostmi, vse ostalo je pod vplivom in nadzorom in vplivom IMF in državnih organov.

OBDAVČITEV:

Kapitalski dobički bodo v prihodnje po zadnjih napovedih obdavčeni iz sedanjih 25 na 30% !!

Ta slika ima prazen alt atribut; ime datoteke je auvesta-news-1.jpg

Zlato NI obdavčeno.

VARNOST:

Lastnik zlata in nadzor nad njim ima kupec!!! Osebno lastništvo preverja kvartalno tudi neodvisni revizor, to poročilo je objavljeno v spletnem depotu (računu) kupca.

TRANSPARENTNOST

Varna hramba plemenitih kovin v »carinskih skladiščih« po vsem svetu! Zagotovljena sledljivost gramatur po lokaciji skladiščenja in šifri posamezne palice plemenite kovine, v svojem lastnem spletnem depotu.

LIKVIDNOST

Auvesta omogoča tudi odkup plemenitih kovin in zagotavlja 24 urno izplačilo na kupčev TRR, kar pomeni visoko likvidnost!

OBDOBJE VARČEVANJA

Minimalna doba varčevanja naj bo vsaj 5 let. Vedno se naredi informativni izračun za želen znesek in dobo varčevanja in tako dobi znesek mesečnega obroka.

Edino zlato je denar, vse ostalo je kredit.

Ta slika ima prazen alt atribut; ime datoteke je logo-AUVESTA.svg

ZAKAJ AUVESTA

Nemški partner, deluje 12 let, dobra spletna platforma za posrednike, kupce, pregleden depot  z nešteto možnih uporabnih kombinacij. Trženje lahko opravljamo po celem svetu, ker delujemo preko spleta ni zakonskih omejitev ali zahtev zakonodaje.

Nakup plemenitih kovin zlato, srebro, paladijum in platina.

Nakup se vrši na »proporcionalni delež 12,5 Kg palice«, kar omogoča ugodnejšo ceno od tržne.

Ti proporci omogočajo občutno NIŽJE cene v povprečju vsaj 15% !!!

Nižje cene dobi vsak kupec, višina pa je odvisna od izbora ciljnega zneska nakupa/varčevanja glede na odprtje depota.

Odpre se lahko  depot  Allstars S, Allstars M, Allstars L in Allstars XL.  Lahko gre za enkratno vplačilo, mesečna ali kvartalna, polletna ali letna vplačila.

Glede na zmožnosti in starost kupca se ciljna vsota varčevanja prilagaja zmožnostim kupca.

Kupec ob vstopu NIMA nobene časovne omejitve, kdaj mora doseči ciljno vsoto nakupa/varčevanja!

Obstaja pa omejitev navzdol, kar pomeni, da nižji znesek od dogovorjenega glede na izbrani depot ne bi nakazovali. Najnižji znesek nakupa je 30 eur, navzgor ni nobenih omejitev.

Plemenite kovine so iz kovnice HERAEUS in imajo LBMA certifikat! (London Bullion Market Assosiation).

Auvesta omogoča tudi odkup plemenitih kovin in zagotavlja 24 urno izplačilo na kupčev TRR, kar pomeni visoko likvidnost!

Zlato NI obdavčeno!!!

Srebro, paladijum, platina pa je z 22% DDV-jem, če ga fizično naročiš na dom ali prevzameš osebno v na sedežu podjetja.  V kolikor jih odkupiš preko lastnega depota  Auvesta, pa NI obdavčeno, prejmeš EUR na svoj TRR.

Dostava plemenitih kovin na dom ali izbran naslov s strani kupca je od 100g zlata in od   5Kg srebra dalje, podrobnosti o stroških dostave so transparentno in podrobno navedeni v spletnem depotu kupca – imetnika plemenitih kovin. Seveda je možno tudi pošiljanje na dom manjše gramature (že od 1g naprej), vendar  je breme stroškov nesmiselno, ker lahko presegajo vrednost plemenite kovine, je pa seveda možno to narediti.

Ob predhodni najavi v hrambi kjer ima stranka plemenite kovine lahko stranka osebno PREVZAME svoje zlato ali druge plemenite kovine. Kje vse so hrambe in kje se nahajajo od stranke je transparentno vidno v spletnem depotu stranke.

STROŠKI

Auvesta uporablja termin AGGIO – in znaša 7,5% glede na ciljno izbrano vsoto nakupa/varčevanja.

Na samem začetku se določi – izbere katero plemenito kovino želiš kupovati, lahko pa je tudi razdeljeno na vse štiri možne opcije. Primeri: 100% zlato, 50% zlato in 50% srebro, ali 25% zlata, srebra, paladiuma in platine.. Ta izbor mora vsebovati skupno vsoto 100% izbor pa določi kupec.

Kupec lahko tudi dan ali dva pred plačilom obroka spreminja te deleže in se tako lahko prilagaja tržnim razmeram za posamezno plemenito kovino.

Stroški hrambe/depoja/trezorja znašajo 0.08% od vrednosti plemenitih kovin, ki jih ima imetnik v depoju, eur/mesečno + nemški ddv. Zajema pa strošek hrambe, zavarovanja proti kraji, uničenju in kvartalne revizije.

BONUSI

Kupec v primeru izbora Allstars M pridobi ob vsakem nakupu nad 1000 eur 1% popusta, pri depotu L 3% In pri XL 6%.

Prav tako pridobi kupec dodatne bonuse skozi obdobje investiranja in sicer 1.000 eur  pri M depotu, 3.000 eur pri L in 7.500 pri XL. Ti popusti začnejo, ko stranka doseže določen privarčevan znesek .

Prav tako se vsako leto strankam ponudijo dodatni popusti in sicer predvsem ob večjih praznikih(Božič, Novo leto, Velika noč, itd…)

Na vse zgoraj navedeno pa je pričakovan letni povprečni donos cca 10% za vsa prejeta vplačila katera gredo v nakup plemenite kovine.

Stranka ima v svojem depoju jasno vidno vrednost v EUR in tako ve kakšna je vrednost njene naložbe.  

POVPREČNI LETNI DONOSI (podatki Februar 2019): ZLATO – 9,5%

POVPREČNO LETNI DONOSI (podatki Februar 2019):  SREBRO – 11,2%

Vedno prikažemo oziroma omogočimo v vpogled pred odločitvijo kakšne so razlike v ceni nakupa za 1g pri npr. najbolj znanem prodajalcu v Sloveniji in kakšna je cena pri Auvesti.

Npr. na današnji dan, 7.12.2021 znaša cena v Sloveniji  65,29 eur/g. Auvestina cena za gram pa je za depot Allstars XL 56,42 eur/g. Govorimo o isti čistini zlata in isti kovnici, z vsemi potrebnimi certifikati, ki to dokazujejo.

Potrebna dokumentacija kupca za odprtje depoja:

  • Dostop do e-pošte (gsm, tablica, prenosnik…)
  • Osebna izkaznica
  • Bančna kartica
  • Izpisek iz osebnega TRR

Podjetje Auvesta omogoča tudi nakupe plemenitih kovin za podjetja, v tem primeru je potreben izpis iz Ajpesa in kopije osebnih dokumentov vseh odgovornih oseb (lastnik, direktor…).

Pri nakupih z Auvesto je potrebno izpolniti tudi pisno izjavo glede pranja denarja oziroma o izvoru premoženja, skladno z zakonodajo tako, ko tudi GDPR.

Zlato

Besedila: Simon Kumer

Fotografije: Auvesta, Pixabay

vitaFIT

Dodaj komentar

Prijava na novice

[recaptcha]