fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Zdravi raka, čisti kri, znižuje vročino!

Rdeča pesa je bila zaradi številnih zdravilnih učinkov nekoč že izredno cenjena, nato smo nanjo neupravičeno skorajda pozabili.

Veliko so jo uporabljali proti slabokrvnosti, za čiščenje krvi, proti povišani telesni temperaturi, pri zdravljenju ledvic, jeter in žolča ter drugih boleznih, saj močno razstruplja in krepi imunski sistem. Še zlasti je dragocen njen sveže iztisnjeni sok, ki po zdravilnosti prekaša številna superživila iz tujih krajev. Zelo jo priporočajo bolnikom z rakom, saj preprečuje rast rakavih celic. Pomaga celo pri demenci! Cenovno je dostopna, iz domačih krajev, hkrati pa ena najboljših naravnih zdravilnih rastlin.

Na zdravilne lasnosti rdeče pese smo skoraj pozabili.
https://www.bodieko.si/zdravilne-lastnosti-rdece-pese

Rdeča pesa v zdravilstvu seveda ni nič novega. Že dolgo slovi po številnih zdravilnih učinkih. »Za zdravljenje in kot dobra preventiva za ohranjanje zdravja je najboljši svež in surov pesin sok. Kuhana rdeča pesa ali vložena s termično obdelavo izgubi veliko snovi, predvsem folne kisline. Predvsem sok rdeče pese je namreč splošno znano zdravilo proti visoki telesni temperaturi, slabokrvnosti, za zdravljenje gripe, pljučnice, ledvic, jeter in žolča. Dobro deluje na nadledvično žlezo. Pri hujših obolenjih je za zdravljenje priporočeno popiti pol litra svežega soka na dan za odraslo osebo, sicer pa do četrt litra. Pri bolnikih, ki nimajo težav s sladkorno boleznijo, priporočamo mešanje pesinega soka z medom, kar še poveča njene zdravilne učinke,« pojasnjuje mag. Jože Kukman, magister farmacije in naslednik patra Simona Ašiča v samostanu v Stični.

Rdeča pesa je zniževalec vročine.»Pitje pesinega soka zelo hitro zniža telesno temperaturo. Zadnje raziskave so pokazale, da bolniki z visokim krvnim tlakom dosežejo izboljšanje. To osebno pripisujem kaliju, ker ta odvaja vodo iz telesa in se potem navadno zniža tudi pritisk. V ljudski medicini majhnim otrokom, novorojenčkom, dajejo obkladke iz soka rdeče pese na podplate in dlani, da se jim zniža telesna temperatura.«

Silicij, bistven za zdravje
»Med bistvenimi sestavinami, ki dobro delujejo na človeški organizem v rdeči pesi, je silicij. Ta je v pesinem soku v taki obliki, da ga telo lahko vsrka. Znano je, da silicij krepi vezivna tkiva, zlasti kožo, stene žil in kosti. Zelo pomembno je, da iz telesa odstranjuje strupe težkih kovin, zlasti aluminija. Silicija je sicer v naravi veliko, vendar je v taki obliki, da ga človeško telo ne more vgraditi v svoje presnovne produkte. Velja za enega bistvenih elementov za ohranjanje zdravja in zdravljenje. Izjemno pomembna sestavina soka rdeče pese je folna kislina. Ta sodi v skupino vitaminov B, ki ga navadno v telesu najbolj primanjkuje. Ima izredno pomembno vlogo pri presnovi. V soku rdeče pese je te zelo veliko in jo naše celice lahko vsrkajo. V celičnem jedru sestavlja nukleinsko kislino, ki je osnovni pogoj za celično delitev in rast celic. Aktivira tudi žveplo obsegujočo aminokislino metionin, ki je močan vir energije. Metionin pomaga pri vnosu žvepla ter tako pomaga krepiti čvrstost kože, las in nohtov. To pomeni, da se pitje rdečega soka priporoča proti izpadanju las, ker ima veliko folne kisline in silicija,« razlaga. Nekoč, ko so živino krmili s semeni ovsa in prosa, ki vsebujejo silicij in folno kislino, še dodaja, je imela potem živina lesketajočo dlako in zelo zdrav videz. Sok rdeče pese vsebuje veliko kalija. Ta je regulator vode v telesu. Odvaja odvečno tekočino, nase veže maščobe in tako razstruplja, kar je prav tako nujno za ohranitev zdravja.

vir: Zakaj Alternativa?

Vir:
https://www.bodieko.si/zdravilne-lastnosti-rdece-pese
http://druzina.enaa.com/zdravje/Rdeca-pesa-zdravi-raka-cisti-kri-in-znizuje-vrocino.html

vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]