fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Z VALJČKI PROTI CELULITU

Že desetletja se ženske borimo z večno nadlogo, celulitom. Premalo je prostora, da bi omenila vse metode za odpravo celulita, ki smo jih preizkusile in so bile ene bolj, druge manj, spet tretje pa povsem neuspešne. A se ne damo, verjamemo namreč, da obstaja tista, ultimativna anticelulitna masaža, ki nas bo za vselej rešila celulita.

Tokrat ne bomo pisali o tem, kaj celulit je in zakaj nastane, temveč se bomo posvetili odpravljanju le tega, torej omenjene pomarančne kože, z novo metodo. »Pa ne že spet!« boste rekle. No, morda pa je ta le drugačna. Pustite se presenetiti.

Perfect zgodba

Ustanoviteljica centra Perfect Body, Maja Mrevlje, je svojo poslovno zgodbo začela pisati leta 2009, ko je zaradi želje, da bi se znebila svojega celulita, ustanovila medicinsko estetski center, ki je specializiran za odpravo celulita in preoblikovanje telesa. V centru ne sledijo ampak tudi narekujejo trende na tem področju in neprestano uvajajo novosti. Tako so, ob spremljanju dogajanja na področju preoblikovanja telesa v tujini naleteli na zanimivost, ki je na našem tržišču še ni bilo, na MADERO TERAPIJO.

Maja Mrevlje, ustanoviteljica centra Perfect Body in madero terapije po perfect body metodi

Madero terapija – masaža z valjčki

Seveda ni treba posebej poudarjati, da gre za novo metodo pri odpravljanju celulita.Pravzaprav gre za posebno masažo, pri kateri uporabljamo lesene pripomočke. Madera špansko pomen les, anticelulitna madero terapija pa izvira iz Kolumbije. Na začeku so uporabljali osnovne in doma narejene pripomočke ampak skozi čas in skozi različne študije terapevtov in profesionalcev se je razvil nov dizajn. Danes obstaja dosti  različnih lesenih pripomočkov izdelanih iz določenega lesa in z oblikami, ki ustrezajo človeški anatomiji.

                                            Madero terapija – anticelulitna masaža z valjčki

Ker obstaja več vrst različnih tehnik madero terapije, več različnih pripomočkov, smo opravili kopico šolanj pri različnih strokovnjakih v tujini in vso znanje ter seveda dologoletno prakso na področju preoblikovanja telesa združili v metodo MADERO TERAPIJA – perfect body metoda.

Kako deluje maderoterapija?

Ker z lesenimi pripomočki omogočamo enakomeren pritisk na vseh predelih in ker lahko prodremo globje, kot z ročno masažo, je madero terapija zares učinkovita terapija za preoblikovanje telesa. Z valjanjem pospešujemo mikrocirkulacijo, tekočina, ki je ujeta v medceličnem prostoru se sprosti. S pospešitvijo limfnega sistema se poveča izločanje odpadnih snovi iz telesa. Z intenzivnim pritiskom z valjčki razbijamo maščobne celice, ki so se prepletle v skupke, iz maščobne celice se sprosti maščoba, zmanjšuje pritisk na krvne in limfne tokove, ki postanejo bolj prehodni. Posledica je povečan dotok kisika in hranljivih snovi, zaradi česa se stanje celulita izboljša.

Madero terapija z vsemi lesenimi pripomočki deluje kot:

 krtačenje telesa (suho ščetkanje),

• anticelulitna masaža (glajenje s palcem, masaža s členki, glajenje s pestjo,..),

• kot vakumska masaža z aparati ali ventuzami.

Priporoča se serija minimalno 10 maderoterapij, vsak drugi dan, najmanj 30 minut. Prvi rezultati se opazijo že po tretji madero terapiji, odvisno od začetnega stanja. Kot stranski učinek po prvih terapijah pa se lahko pojavi kakšna modrica in malo bolj občutljivo tkivo na mestih izvajanja terapije. Maderoterapija je na začetku lahko malce neprijetna, lahko rečemo tudi boleča, odvisno od stopnje, vrste celulita, očutljivosti stranke. Madero terapevt terapijo prilagodi tako, da je masaža vseeno prijetna.

Šli smo še korak dlje – tečaji madero terapije

Ker verjamemo v uspeh te proticelulitne madero terapije, smo se odločili, da v tujini pridobljeno znanje prenašamo naprej. Tako naši izkušeni madero coachi izvajajo tečaj maderoterapije po perfect body metodi in znanje predajajo drugim terapevtom. Sledimo in uvajamo najnovejše trende na področju oblikovanja telesa in tako sestavljamo strokovno ekipo, ki zagotavlja najboljše možne rezultate.

Madero centri po Sloveniji

Za več informacij o madero terapiji, madero centrih, ki izvajajo madero terapijo po Sloveniji ali o organizaciji tečaja, obiščite spletno stran www.maderoterapija.si, pokličite tel. št 031 445 802 ali pišite na mail info@maderoterapija.si.

 

Naročnik oglasa je center Perfect Body, Maja Mrevlje s.p..

 

vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]