fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Umetniki invalidi popestrili svetovni dan vode skupaj z Mariborskim vodovodom

S prireditvijo 18.3.2017 v Qlandiji Maribor smo obeležili svetovni dan vode (22.3.).   Tema letošnje prireditve Ob svetovnem dnevu vode je bila kroženje vode. Portal Vitafit.si in Etika d.o.o. smo skupaj s pokroviteljem, javnim podjetjem Mariborski vodovod d.d. pripravili zabavno-ozaveščevalni program s poudarkom na umetniškem sodelovanju s strani invalidov.

Namreč invalidi umetniki iz mariborskih društev Sonček, Sožitje Maribor, Polž in društva paraplegikov Podravja so se množično odzvali na umetniški natečaj Mariborskega vodovoda in poslali svoja dela. Razstavili smo slikarska in rezbarska dela, nekateri pa so se predstavili tudi na odru z recitali.

Angela Medved riše z nogami

Direktor Mariborskega vodovoda g. Danilo Burnač in župan mestne občine Maribor g. Andrej Fištravec sta umetnikom invalidom razdelila darila pozornosti kot nagrado za njihov trud in umetniški prispevek k ozaveščanju o pomenu vode. Mariborski vodovod je tudi od vsakega sodelujočega društva odkupil po eno umetniško delo.

Za zabavni del nastopa so poskrbele pevke Mojca Mihec, Nastja in Patricija Rataj, Eva Teršek, plesna skupina Sožitje Maribor, Jakop Kavčič in dijakinje 1. gimnazije Maribor z recitalom. Prireditev je povezoval Janez Krušič Stergulc, voditelj radia City.

Do svetovnega dneva vode, t.j. do srede, 22. marca 2017, si lahko ogledate razstavo umetniških del invalidskih društev ter razstavo javnega podjetja Mariborski vodovod d.d. o mariborski vodi.

Uredništvo Vitafit.si

.

vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]