fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

TADŽIKISTAN – S KOLESOM PO STREHI SVETA

Prišel je spet čas, ko se podajam novim dogodivščinam naproti in sicer v petek  pričnem kolesarsko ekspedicijo po Tadjikistanu v centralni Aziji. Okvirnih 1.600 km poti me čaka v mesecu dni po “Strehi sveta” kot praviju govorvju Pamir, katerih vrhovi segajo tudi do 7.000 m visoko. Edina cesta skozi nacionalni park in brezpotja polnih dogodivščin bodo zaznamovala mojo izkušnjo, kjer bo nekaj novih izziov, s katerimi se s kolesom na poti do sedaj še nisem srečeval kot npr. redek zrak na višini 4.800 m, nepredvidljive vremenske spremembe, šotorenje pri temperaturah tudi pod ničlo (kljub poletju), neprehodne doline v necivilizaciji, ostanki minskih polj ob cesti na meji z Afganistanom, vojaške kontrole pri vstopu v nacionalni park in sam Bog še ne ve kaj me vse čaka. 

s kolesom

Pozitivno naravnan, pripravljen po več kot pol leta priprav, bom tudi to dal skozi. Vedno pravim, če sem se na Japonskem vse zmenil, bom tudi to “zrihtal”. Stvari bom evidentiral in objavil ko bo mogoče.

Medijski prenos v živo
Ekskluzivno se bom v živo javljal v eter na Radio SI ob 14:20 in sicer v teh dnevih: 12.7., 19.7, 26.7. in 2.8.2016  z začetkom že jutri v četrtek 7.7.2016 ob 9:20 dopoldne.
Prav tako bo zgodba eksluzivno živo prenašala BKTV in sicer vse video posnetke bo možno kasneje najti tudi na njihovi spletni strani bktv.si ali lokalec.si.
Vsi moji posnetki in multimedijska predstavitev sledi po vrnitvi oz. že vmes (na FB ali Instagramu), če bo mogoče.

Kratek prispevek pred potjo v Tadjikistan na BKTV tukaj.

Čemu Tadjikistan? 
Bil je december 2014, ko z ženo zvečer leživa zadovoljna in hkrati utrujena po napornem smučanju nekje v Avstriji. Ona ni mogla zaspati pri svetlobi, ki jo je sevala televizija, jaz pa fasciniran nad lepotami narave nisem mogel ugasniti. Čeprav gledam televizijo izredno malo, nekako nisem mogel ugasniti. Nisem vedel da gre za Tadjikistan, le všeč mi je bilo in si rekel, to je moj naslednji izziv! Počakal sem, da so povedali za katero državo gre in si rekel, da pogledam posnetek doma. Nato sem ugasnil TV, da sva lahko v miru zaspala. Posnetki ki sem jih videl so mi ostali v lepih spominih, doma si zal nisem pogledal posnetka, zato grem zdaj pogledat v živo, ali to res drži. V 2015 se je načrt za odhod izjalovil, zato pa sem imel več časa za priprave za letos.

Tadjikistan
160 € humanitarne pomoči 
Od zadnje ekspedicije lani v Bulgariji se je nabralo 160 EUR prostovoljnih prispevkov, ki jih bom podaril za otroke v Tadjikistanu na licu mesta. Tako da bo to slo v prave roke.Hvala vsem za vaše prostovoljne prispevke.

Ostale novosti na sceni 
Včeraj sem zaključil formalni del izobraževanja za planinskega vodnika in v kratkem bom k licenci za turnega kolesarskega vodnika pristavil tudi to licenco. S tem bo mogoče, da v 2017 pričnem z vodenjem kombiniranih izletov – kolesarjenje in pohodnišvo.

Kratek prispevek z naslovom Vegan na kolesu v reviji Osvoboditev živali.

vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]