fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Sprehod skozi leto 2010

V  leto 2010 smo vstopili polni upanja, prepričani, da je končno prišel čas, ko lahko vse, kar si srčno želimo, ustvarimo v naši fizični realnosti; veselili smo se uresničitve naših največjih sanj in izpolnitve najglobljih želja.


Nekateri so v tem letu, ki odhaja, resnično vse to izkušali, vendar pa je bilo za večino, če pogledamo globoko vase in na dogodke, ki so se dogajali po svetu, to leto cunamijev, potresov in vulkanov. Vsi ti pretresi in anomalije, ki so se dogajali na planetu in v nas samih, so v samem bistvu služili kot pokazatelji, kje smo obtičali in kaj moramo spremeniti. Kaj te še vedno drži ujetega v službi, ki te ne veseli? Zakaj počneš stvari, ki te ne osrečujejo? Zakaj vztrajaš v odnosu, čeprav čutiš, da moraš naprej? Kaj te je tako ohromilo, da se še vedno oklepaš starih zamer in bolečin? Zakaj ne odpustiš in pustiš preteklosti, da odide? Česa te je še vedno strah?


Vse to in še mnogo več je prišlo na površje z namenom, da se s tem soočimo. In to je naša življenja močno pretreslo. Namreč na površje je priplavalo ogromno smeti, ruševin in ostankov, ki nastanejo pri vsakem cunamiju, potresu ali poplavi. Predno pa lahko postavimo nove in trdne temelje ter začnemo graditi, moramo najprej pogledati, kaj se je nabralo okoli nas in očistiti vse smeti. Prične se čiščenje, ki je lahko del osebnega izkopavanja ali del ekonomske ali fizične ali čustvene situacije, s katero smo bili soočeni. Potrebno je zavihati rokave, saj na umazanem, onesnaženem in zastrupljenem prostoru ne moremo graditi hiše. Leto 2010 je bilo na splošno leto preobratov, ki so ustvarili ogromno ruševin ter čiščenja le-teh. Za mnoge izmed vas je že samo to, da ste se prebili skozi to obdobje, zahtevalo vso vašo energijo, ogromno časa in denarja. Vendar pa je, ne glede na proces skozi katerega ste šli, najbolj pomembno, da se ne obsojate. Izredno pomembno je opustiti vsakršno misel, da je to vaš osebni poraz oz. da vam ni uspelo doseči tega, kar ste si zastavili. Karkoli že vam je leto 2010 prineslo, se to ni zgodilo zato, ker bi nekaj delali narobe. Ravno nasprotno, zato, ker ste stopili na pravo pot in se odločili za spremembo ter boljši jutri. Namreč proces transformacije in spremembe, ko se pomaknemo iz starega v novo vedno spremlja kaos, ki nastane zaradi čiščenja vsega, kar ne potrebujemo, saj nam le-to ne služi več.


Poglejte okoli sebe in prepoznajte, da niste sami, saj gre celotno človeštvo skozi neke vrste cunami, bodisi finančni, čustveni, zdravstveni, vremenski… Leto 2010 je bilo leto vulkanov, ki so v vsej svoji silovitosti izbruhnili in ustvarili ogromno pepela, ki ga mora vsak izmed nas pogledati in nekaj storiti, da ga odstrani.

Skozi proces si marsikdo zaželi »dobrih starih časov« in se sprašuje, zakaj ni tako kot včasih. In tako se ponovno pojavijo stari miselni vzorci, ki vas ne morejo in ne bodo popeljali tja, kamor si želite. Mogoče bi vam služili 10 let ali 10 minut nazaj. Velikokrat sežete po starih mapah in se sprašujete, kako ste se s tem soočali včasih, vendar želim poudariti, da vas ti stari zemljevidi in mape ne bodo popeljali na drugo stran. Ne bodo. Potrebujete nove zemljevide. Vsak posameznik nosi svoj zemljevid v svojem srcu in zato vas nič več ne morejo voditi drugi. Krmilo vašega življenje je od sedaj naprej v vaših rokah. Zaupajte sebi!

Zato je zelo pomembno, da se ne obsojate, da opustite vsakršno krivdo, da si ne soditi, kaj vse bi v odhajajočem letu morali narediti. Prenehajte se mučiti s tem. Prepoznajte, da kjerkoli že se ta hip nahajate, ste naredili najbolje kot ste znali in zmogli v svojem procesu izkopavanja in čiščenja, ki se je razgrnilo pred vami. Poglejte svoje življenje in tisto, kar ste izkopali, saj mogoče še vedno zahteva malce vaše pozornosti. Očistite še zadnji prah s svojega diamanta, da bo ta lahko zasvetil v vsem svojem sijaju in popolnosti. Raziščite svoje globine, da boste tisto, kar želite manifestirati, lahko ustvarili z lahkoto in ljubeznijo.


V letu 2010 smo izkopavali vse tisto, česar ne potrebujemo več, risali nove zemljevide ter utirali nove poti, ki jih prej še ni bilo. Ne iščite poti v preteklosti, saj te ne bodo več delovale. Osredotočite se na tukaj in zdaj ter se povežite z notranjo modrostjo in močjo, kajti vsi odgovori se nahajajo v vas samih.

Ne obsojajte se, bodite ljubeči do sebe in drugih, kajti v tem letu cunamijev ste naredili najbolje kot ste zmogli, da ste lahko ostali na suhem in negovali svoje sanje.


Zapomnite si, »smo najmočnejši med najmočnejšimi« in »tisti, na katere smo čakali«.

Mi smo tisti, ki smo se odločili, da bomo v tem času preskoka zavesti tu na Zemljici odigrali to igro do konca, kajti ne le mi, temveč celotno Vesolje bo prosperiralo zaradi tega. Bodite pogumni, vse je tako kot mora biti.


Pričakujte ogromno čudežev v letu 2011 in hvala, ker ste!


Estera Remec

vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]