fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Prebili smo led … podarili smo Sonce

V soboto, 24.8.  smo v trgovskem centru Qlandia Maribor  izvedli 14. Vitafit prireditev in sicer prvo z naslovom Daj naprej … in podari Sonce.

Pravzaprav se bo do konca letošnjega šolskega leta zvrstilo še najmanj pet prireditev s tem imenom. Na Vitafit prireditvah je namreč moč kupiti prav posebne  eko vrečke z motivom sončnice. Od vsake prodane vrečke bomo namenili 2€ za otroke iz socialno ogroženih družin ( v tem primeru za Mašo). Maloprodajna cena vrečke znaša 2,50€.

Namen prireditveje bil tudi zbiranje jesenskih potrebščin za varovance Varne hiše in Materinskega doma Maribor. Vsem ki so prinesli stvari in s tem pomagali varovancem omenjenih institucij se tudi v njihovem imenu iz srca zahvaljujemo.

 

Zbrane stvari za Materinski dom in Varno hišo Maribor
Zbrane stvari za Materinski dom in Varno hišo Maribor.

 

Plesalci in plesalke iz plesne šole Plesna dimenzija so nam zaplesali Salso, swing, hip hop in street solo  ter  nam predstavili orientalski ples.

 

Swingali smo s plesno dimenzijo.
Swingali smo s plesno dimenzijo.

 

Center eksperimentov Maribor nam je na odru uprizoril vulkan, na njihovem razstavnem mestu pa je bilo izredno zanimivo. V eksperimentalnem kotičku je bilo moč preizkusiti posamezne mobilne eksperimente iz stalne zbirke eksperimentov. Imeli so tudi  delavnice s področja astronomije, kemije in fizike. Namen delavnic je bil skupinsko druženje in sodelovanje pri ustvarjanju skupin izdelkov, ki bodo nato razstavljeni v Centru eksperimentov Maribor na Glavnem trgu 20 v Mariboru.

 

Kotiček za eksperimente.
Kotiček za eksperimente.

 

Orientalke plese pa so nam pobliže predstavile dekleta iz Svita radosti (Plesna izba Maribor) in Sladki Datelj (društvo SENA) ter solistki Edita Čerče in Silva Krsnik

 

Orientalski ples.
Orientalski ples.

 

Dvakrat smo se na lastne oči prepričali kako učinkovita so pri čiščenju vlakna ENJO. Izvedli smo namreč mini tekmovanje v čiščenju zložbenih oken, katere smo predtem umazali z navadno šminko za ustnice. Poudariti moram da je te eko način čiščenja, saj razen vlaken potrebujemo le še mrzlo vodo. Vsi skupaj smo lahko ugotovili, da je prišel čas čiščenja brez kemikalij.

 

Čiščenje oken z vlakni ENJO
Čiščenje oken z vlakni ENJO.

 

Za smeh na otroških obrazih je ob 12. uri poskrbela pevka Claudia, ki je s seboj pripeljala škrata Zmešnjavčka. Otroci so rade volje z njim zaplesali in zapeli ter nam uprizorili pravo malo igrano otroško predstavo. Vsekakor bomo Claudio in škrata znova povabili.

Naslovna
Claudia in otroci.
Škrat Zmešnjavček v akciji.
Škrat Zmešnjavček v akciji.

 

Več fotografij najdete na našem facebook profilu in naši facebook strani.

Naslednja Vitafit.si prireditev bo 31.8. v ptujskem Q centru.

 

Sponzorji akcije Daj naprej … in podari Sonce.

G

 

 

 

 

 

optika_meet_logo_horizontal

 

 

Bodilife logo

 

 

 

 

 

vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]