fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

NOVOST PRI ECOVERJU – Olje iz alg

OGLASNO SPOROČILO

Nekaj, kar smo si pri Ecoverju obljubili, je da bomo prvi, ko gre za inovacije. Od tega, kako učinkovite lahko naredimo naše izdelke, do tega kako etično lahko pridobivamo sestavine, ki jih uporabljamo. Resnično skrbimo za celotno sliko.

Letos vam lahko povemo nekaj čudovitega. Čudovito je mogoče celo premil izraz, saj ima naš zadnji pionirski raziskovalni dosežek dolgoročne posledice, ki presegajo stroj za pranje perila. Govorimo o uporabi olja iz alg v naših tekočih detergentih za perilo. Olje narejeno iz alg verjetno zveni nenavadno na prvi pogled in, če smo pošteni, tudi je. Vendar pravi potencial tega olja, kot surovine, ni nič kratkoročnega, lahko namreč v osnovi vpliva na naš boj in boj mnogih drugih proizvajalcev, na proizvodnjo palminega olja, oziroma na posledice, ki jih pri tem čutita naše okolje in živalski svet.

V kolikor poznate stranske vplive proizvodnje palminega olja, potem nam ni treba razlagati koliko skrbi to dejstvo povzroča. Pravzaprav ni nič narobe, kar se tiče uporabe palminega olja kot surovine. Vendar smo kot človeštvo postali tako odvisni od palminega olja, da smo ustvarili monokulturo na neprimernih mestih po svetu. To hlepenje po palminem olju je privedlo do tega, da smo skrčili kilometre in kilometre nenadomestljivega deževnega pragozda in nasadili plantaže palm. In za kakšno ceno? Da so v nevarnosti izumrtja mnoge živalske vrste, med njimi tudi orangutani, kar je še posebej zaskrbljujoče.

 

naslovna

Poenostavimo. Spremeniti moramo način uporabe palminega olja. Potrebno je poiskati alternativen izvor nastanka olja, ki ne bo imelo negativnega stranskega učinka na naravo, bo pa obnovljivo in trajnostno. Pri Ecoverju uporabljamo, s strani RSPO certificirano, palmino olje v vseh naših izdelkih, pomeni, da prihaja olje iz trajnostnih virov, vendar je to le del odgovora. V življenju je ravnovesje izjemno pomembno. Tako moramo tudi gledati na izvor surovin. Kot že rečeno, palmino olje samo po sebi ni slaba stvar, pomembno je, na kak način ga pridobivamo.
Repično olje imamo tudi v fokusu, vendar raje stavimo na olje iz alg.

Kar želimo povedati je, da bomo v prihodnosti uporabljali olje iz alg za čiščenje vaših oblačil. Olje iz alg je trajnostno, obnovljivo in prav tako učinkovito kot palmino olje – ne boste občutili razlike pri odlični učinkovitosti Ecover izdelkov. Poleg tega pa so še druge prednosti. Olje iz alg lahko proizvajamo kjerkoli, ni vezano na klimatske okoliščine in za nas kot proizvajalca pomeni, da imamo olja iz alg v izobilju, prav tako pa je enostavno opredeliti njegov izvor. Obljubljamo, da bomo sčasoma opuščali uporabo palminega olja v korist fenomenalnega olja iz alg. Pričakujemo in si želimo, da se nam bodo na tej poti pridružili tudi drugi proizvajalci.

vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]