fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Ob Svetovnem dnevu Zemlje opozarjamo na pomen odgovornega ravnanja z odpadki

Ste vedeli, da je iz odpadne tetrapak embalaže mogoče narediti uporabno denarnico? Ali pa, da vse posode za ostale mešane komunalne odpadke v Mariboru niso črne barve?Ob letošnjem Svetovnem dnevu Zemlje, ki ga vsako leto obeležujemo 22. aprila, bomo v Snagi znova opozorili na odgovorno ravnanje z odpadki in na pomembnost ponovne uporabe tistih materialov, ki po svoji naravi ponovno uporabo omogočajo.

V nakupovalnem centru Qlandia Maribor bo v četrtek, 24. aprila, zelo pestro in zelo ekološko. Strokovni sodelavci mariborske Snage vam bomo ves dan na voljo z uporabnimi nasveti, s katerimi bo ločevanje odpadkov zagotovo lažje in zabavnejše opravilo. Za obiskovalce med 17. in 19. uro pripravljamo nagradne igre in za najmlajše delavnico, na kateri si bodo iz odpadne tetrapak embalaže lahko izdelali svojo prvo denarnico, tako imenovano eko denarnico.

 

Eko denarnica je zakon
Eko denarnica je zakon

 

Zaradi obeležja Svetovnega dneva Zemlje bo ta dan Qlandia dobila tudi nekoliko drugačno podobo, saj bomo v prodajni ulici razstavili barvite kesone, ki so jih tudi letos v projektu »Barviti kesoni za prijaznejši Maribor« barvali mariborski osnovnošolci. Pobarvane posode za odpadke bomo kasneje razporedili po različnih lokacijah v Mariboru in tako tudi letos dokazali, da so posode za ostale mešane komunalne odpadke lahko prijaznega videza in nam lahko pričarajo nasmeh na obraz.

 

V Snagi se radi posvetimo mladim in jih ozaveščamo o različnih okoljskih vsebinah
V Snagi se radi posvetimo mladim in jih ozaveščamo o različnih okoljskih vsebinah

 

Prav poseben izziv pa pripravljamo za obiskovalce Qlandie. V neposredno bližino naše eko stojnice bomo namestili črno posodo za odpadke, ki bo vsako uro spreminjala svojo podobo. Soustvarjali jo boste lahko vsi, in sicer tako, da boste na posodi pustili svoj pečat v obliki preproste risbe ali misli. Tako bo nastala edinstvena umetnina, na kateri bo zapisano in narisano, kaj mi želimo našemu planetu, v posodo pa bomo zatem nasadili rože in ustvarili prav posebno cvetlično korito, ki bo krasilo nakupovalni center tudi v bodoče.

 

Barviti kesoni v nastajanju
Barviti kesoni v nastajanju

 

Vabimo vas, da se nam pridružite. Ker se boste zagotovo naučili veliko novega, se zabavali, ustvarjali, za vaš prispevek pa boste še nagrajeni. Se vidimo v Qlandii Maribor, v četrtek, 24. aprila.

Več informacij: info@snaga-mb.si

 

vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]