fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

KONČAL SE JE SEJEM TRAJNOSTNIH TEHNOLOGIJ IN ZELENEGA ŽIVLJENJSKEGA SLOGA GREEN

Pomurski sejem je odprl novo poglavje ozaveščenega gospodarjenja in bivanja s 1. mednarodnim sejmom trajnostnih tehnologij in zelenega življenjskega sloga GREEN. Z njim je izobraževal, svetoval in povezoval v sožitje uspešne prihodnosti znanost, inovativnost, proizvodnjo, potrošnjo in okolje.

Sejem GREEN je prikazal trajnostne inovacije na področju varovanja okolja, gradbeništva, energetike in gojenja rastlin. Ponudil je zelene naprave za dom, električne avtomobile in druga vozila, rokodelske unikate, izdelke pravične trgovine, ekološke prednosti 3D tiskanja in opremo za gibalno ovirane. Osvetlil je krajinsko politiko, raziskovanje lesa kot enega najbolj trajnostnih materialov, razvoj industrijskih kvasovk za proizvodnjo bio-produktov, informacijske tehnologije za racionalizacijo proizvodnje, certificiranje embalaže iz bioplastike, recikliranje gradbenih odpadkov, socialne franšize.

 

Vitafit, Daj naprej...in podari sonce ter Etika d.o.o. na sejmu GREEN
Ekosen, Ecover, Vitafit, Daj naprej…in podari sonce ter Etika d.o.o. na sejmu GREEN

 

Ekošole in projekt Veliki nemarni škornji so prikazali najboljše primere dobrih praks. Predstavljeni so bili centri ponovne uporabe v Sloveniji REUSE ter ReBirth-recikliranja gradbenih odpadkov. Odmevna Okoljski posvet Zelena Slovenija, učinkovita z viri ter lesni posvet Gradimo z naravo, na katerem je sodeloval tudi minister Dejan Židan, je organiziralo Ministrstvo za kmetijstvo in okolje RS. Dostopnost grajenega okolja za funkcionalno ovirane osebe je predstavilo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Janez Potočnik, evropski komisar za okolje, je gostil odmevno okoljsko okroglo mizo Več Evrope-več Slovenije.

Ob njih so pritegnili veliko pozornosti seminarji o priložnostih za zelena delovna mesta, o pravični trgovini, socialni franšizi, akvaponiki, etičnem oglaševanju, okrogla miza-Od železne zavese do zelene vezi
–European Greenbelt in B2B sestanki podjetij s strokovnjaki Instituta “Jožef Stefan”, finančnimi operatorji, družbami tveganega kapitala ter bankami.

Zveza ekoloških gibanj Slovenije je obiskovalcem svetovala o varstvu okolja in jih okoljsko ozaveščala.

Prodajni dogodek Vitafit v soorganizaciji Pomurskega sejma in Etike d.o.o. je ponujal izdelke in nasvete za osebno nego, dom ter bio prehrano.

Na Zelenem odru je potekal pravi festival ekološkega osveščanja za trajnostni razvoj in zelen življenjski slog s strokovnimi in praktičnimi predstavitvami, na sejem pa je pripeljal tudi Eko reli.

OSEBNA IZKAZNICA SEJMA GREEN
• Število razstavljavcev 84
• 5 sodelujočih držav (Avstrija, Belgija, Hrvaška, Poljska in Slovenija)
• Razstavni prostor 1.300 m2

Skupno število obiskovalcev: 10.000

Na svidenje na 52. mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA, v Gornji Radgoni od 23. – 28. avgusta 2014.

Hvala vam za trajnostno sodelovanje!

 

vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]