fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Naj smučišča in Naj wellness centri

Zaključena sta že 24. izbor najboljših slovenskih smučišč in 7. izbor najboljših wellness centrov

»Naj smučišča 2014/15 so Vogel, Golte in RTC Trije kralji, naj wellness centri pa Orhidelia, Terme Banovci in Atlantis«

dobro jutro

Tudi letos so slovenske smučarke in smučarji s pomočjo ekipe radijske oddaje  “Dobro jutro, Slovenija” ocenjevali urejenost in ponudbo 81  slovenskih smučišč in 7 snežnih parkov v akciji “Naj smučišče 2014/15”. Včeraj so v Kristalni palači v Ljubljani podelili nazive najboljšim malim, velikim in srednjim smučiščem ter snežnim parkom, priznanja družini prijaznim smučiščem, prvič pa tudi najbolj priljubljenemu tujemu smučišču.  Hkrati je potekala tudi podelitev najbolj priljubljenim wellness centrom. Prva mesta so tokrat osvojila smučišča Vogel, Golte in RTC Trije kralji, med wellness centri pa so si naziv najboljšega prislužili Orhidelia, Terme Banovci in Atlantis.

087

Poslušalci radijske oddaje “Dobro jutro, Slovenija”, ki deluje pod okriljem portala

www.dj-slovenija.si in RTV Slovenija, so tudi tokrat množično glasovali za “Naj smučišče 2014/15” v kategorijah: mala, srednja in velika smučišča, tuja smučišča ter snežni parki, podelili pa so tudi naziv »Družini prijazno smučišče«.  Tega so letos prejeli Rogla,  Smučarski center Cerkno in Kranjska Gora.

Prvič letos so podelili naziv najboljšemu tujemu smučišču po oceni naših smučarjev, ta naziv je pripadel italjanskemu smučišču Kronplatz, na drugem je smučišče Mokrine/ Nassfeld in na tretjem Bad Kleinkirchheim. V kategoriji snežnih parkov je največ glasov že četrto leto zapored dobil Snežni park Rogla. Mesto nižje se je uvrstil Snežni park Vogel, na tretjem pa Snežni park Krvavec.

Letos je zmagovalec v kategoriji malih smučarskih centrov postal Smučarski center Jakec  RTC Trije kralji, na drugem mestu je lanskoletni zmagovalec, Celjska koča in na tretjem mestu SKI BOR Črni vrh. Med srednje velikimi smučišči je največ glasov ponovno dobil smučarski center Golte, na drugem mestu je, kot lani, Stari vrh in na tretjem turistični center Soriška planina.

Že drugo leto zapored je zmagovalec v kategoriji velikih smučišč Smučarski center Vogel, kjer so smučarji najbolj zadovoljni s ponudbo, urejenostjo prog in varnostjo ter možnostjo dodatne zabave. Smučarski center Cerkno je tokrat na drugem mestu, na tretjem mestu pa je smučišče Rogla.

Najmlajši izbor pod okriljem uredništva »Dobro jutro, Slovenija« je izbor »Naj wellness«, ki je letos potekal sedmič, ljubitelji tovrstnih razvajanj pa so oddali skoraj 11.000 glasov.

Glavni namen izbora je širši javnosti posredovati čim več informacij in podatkov o wellnessu in o zdravem načinu življenja na splošno, ter seveda  o konkretni ponudbi slovenskih wellness centrov. »Hkrati pa se z izborom spodbuja zdrava konkurenčnost med centri in s tem dviguje kakovost njihovih storitev« so prepričani v uredništvu Dobro jutro, Slovenija.

Prvo mesto v kategoriji rezidentov je, tako kot že vrsto let zapored, osvojil Wellness Vodnega mesta Atlantis. Zmagovalec kategorije malih centrov je Wellness Terme Banovci, Wellness Orhidelia Term Olimia  pa je ponovno postal »Naj wellness« v kategoriji velikih centrov sproščanja in užitka.

Smučišča so sezono večinoma zaključila, ekipa oddaje “Dobro jutro, Slovenija” se zdaj usmerja na slovenska kopališča v iskanju »Naj kopališča 2015«.

vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]