fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Mega maraton skupinskih vadb “Spring break” in Ptuj

Dandanes je težko uskladiti čas za vse, kar nam je pomembo: za družino, službo… Za športno rekreacijo nam pogosto zmanjka časa in posledično tudi volje. Ampak, se ne smemo odpovedati nečemu, kar nam pomaga, da ostanemo zdravi, lepega videza in nam dviga samospoštovanje. Ne smemo si dovoliti, da nam stres in vsakodnevne obveznosti narekujejo kako preživljati čas, saj s tem premalo naredimo zase.

Z vadbami, ki jih ponujamo v Centru aerobike želimo spodbujati k športni aktivnosti, športni tekmovalnosti in zdravemu načinu življenja. Osnovni cilji so sprostitev in spodbujanje redne vadbe, razvedrilo in nenazadnje tudi druženje. Želimo, da bi se čim več ljudi odločalo za šport v prostem času in s tem razvijalo svoje telesno in duševno zdravje.

Začetki Centra aerobike kot sekcije Karate do kluba segajo v leto 2000, ko smo pričeli s takrat zelo popularno skupinsko vadbo Tai bo. Skozi leta in spremljanju ter razvijanju novih vadb zdaj v Centru aerobike ponujamo svetovne trendovske in lastne inovativne skupinske vadbe, kot so Shape&step aerobika, step&dance aerobika, Body pumping, Zumba, Zumba fitness, Pilates, Joga, Jogalates, Tai ji quan, Joga obraza po metodi Savine Atai.

plakat_celota

Skupinske vadbe izvajamo na različnih lokacijah na Ptuju in v Kidričevem. Vsebina skupinskih vadb se skozi celoten čas spreminja, saj si naši vaditelji svoje vadbe prilagajajo v sklopu izobraževanj in spremljanju svetovnega trenda. Tako lahko vadečim ponudijo vedno nove vaje in korake. Vse vadbe so strokovno vodene pod vodstvom licenciranih vaditeljev, katerih imamo v Centru aerobike 8. Vaditelji svoje znanje nabirajo na različnih športnih konvencijah v Sloveniji in tudi v tujini.

Povprečno posamezno skupinsko vadbo obiskuje okoli 20 vadečih, največ seveda žensk. Nekaj moških obiskovalcev imamo na skupinski vadbi Body pumping, kjer vadeči dvigujejo uteži ob ritmu glasbe, ter delajo predvsem na moči in krepitvi mišičevja. V marcu organiziramo veliki dogodek »FIT Spring break« in Ptuj, ki temelji na povezanosti, strokovnosti in združljivosti posameznih komponent, zdravemu načinu življenja, spodbujanju prebivalstva k rekreaciji in zdravemu načinu.

V dopoldanskem času, od 10.00 do 14.00 ure, se bodo odvijale delavnice in predstavitve bolj »mirnih« skupinskih vadb, ki jih ponujamo v Centru aerobike. Obiskovalci se bodo lahko spoznali s skupinsko vadbo Joge, Pilatesa, Joge obraza po metodi Savine Atai in Tai ji quanom.

FB_2

Z jogo odpravljamo stres, ohranjamo telo vitalno in gibčno pomirjamo um ter lajšamo fizične in psihične tegobe. Z njeno poglobljeno vadbo začenjamo razumevati notranji mir, ki je naše naravno stanje.Pilates temelji na svojevrstnem zaporedju gibov, ki omogočajo oblikovanje, krepitev in daljšanje skoraj vseh mišic telesa brez uporabe telovadnih naprav.Čeprav sodi tai chi chuan med kitajske borilne veščine, ga lahko poimenujemo kar >>gibalna harmonija<<. Izvajamo ga kot serijo sproščenih in gracioznih gibov, počasi, osredotočeni na trenutno dogajanje.Delavnice bodo temeljile na vadbi telesa in duha in bodo predstavljale obiskovalcem strokovni teoretični del, ter spoznavanje vadb, kjer se bodo na praktičnem delu delavnice lahko preizkusili pri posamezni skupinski vadbi.

FB_3

V tem času bodo potekale tudi delavnice na temo prehrane, kjer bodo obiskovalci, od strokovno usposobljenih posameznikov, lahko izvedeli, kako postati fit & zdrav, o zdravi prehrani in o nadomestkih prehrane, ter kako se ti izdelki uporabljajo za čim večji učinek.  Skozi celoten dan bo na voljo »shop store« kjer bodo prisotni ponudniki športne opreme in športne prehrane, ponujali najrazličnejše izdelke.

Osrednji del dogodka, od 14.00 do 17.30 ure predstavlja maraton skupinskih vadb. Na dogodku se bodo obiskovalci spoznali s sodobnimi trendi skupinske rekreacije, s  Step&dance aerobiko in s skupinsko vadbo Body pumping. Le te omogočajo posameznikom aktivno in zdravo preživljanje prostega časa. TE skupinske vadbe nam predstavljajo najsodobnejšo in učinkovito obliko vadbe, kjer so združeni posamezni elementi glasbe, zabave in rekreacije. Vse vadbe temeljijo na strokovnosti in zajemajo aerobno vadbo, kjer krepimo in spodbujamo predvsem srčno žilni in dihalni sistem. Drugi del so vaje za moč, kjer temelji vadba na krepitvah mišičevja, oblikovanju telesa in vzdržljivosti.

Maraton skupinskih vadb predstavlja obiskovalcem velik del zabave, medsebojnega druženja, rekreacije, spoznavanja novih oblik skupinskih vadb, spoznavanja novih prijateljstev in načina preživljanja prostega časa v slogu fit & zdrav SEM. Ciljna skupina so dijaki, študentje in vsi, ki neizmerno uživajo v sodobnih ritmih plesa, glasbe, zabave in fitnesa združeno v eno celoto.

Veliki finale se obeta v večernih urah, ko bo potekal kar tri urni Mega Zumba party.  Zumba je zasnovana ob glasbi, ki vsebuje v glavnem vroče latino ritme (merengue, salsa, cumbia, reggaeton, calypso, samba…), ki vas bodo sprostili, vam povrnili energijo in zaradi katerih se boste odlično počutili. Zumba je zasnovana tako, da ji lahko sledi resnično vsak, ne glede na starost, plesno znanje, telesno pripravljenost, saj je kombinacija enostavnih plesnih korakov na energično in seksi podlago latinoameriških ritmov. Ob vsem tem se boste počutili kot na razgretem plesišču nekje v osrčju Latinske Amerike. Pridružili se nam bodo vaditelji iz cele Slovenije in poskrbeli za nepozaben aktivno preživet večer.

Z veseljem vas pričakujemo, da se nam pridružite in se preizkusite na vadbah, ki morda postanejo vaš življenski slog. Spremljajte informacije o dogodku »spring break« Ptuj je fit na spletni strani www.aerobika.net in na družabnem omrežju facebook.

jumbo plakat

 

Predprodaja vstopnic:

www.aerobika.net
www.fitnes-zdravo.si,
www.klub-kps.si,
Feluka Nova

Kontakti in prijave:

Miha Primc, center aerobike
031 659 596
centeraerobike@gmail.com
www.aerobika.net

Facebook

 

vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]