fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Lahka poletna hrana

Na portalu za zdravo in aktivno življenje smo zbrali nekaj predlogov, kako si lahko pripravimo obrok z lahko poletno hrano.Sadje in zelenjava: Poletje je čas, ko je na voljo veliko svežega sadja in zelenjave. Pomembno je, da se osredotočite na sveže in lahke sestavine ter se izogibate težki in mastni hrani. Prav tako ne pozabite piti dovolj vode, da se izognete dehidraciji v vročih poletnih dneh. Uživajte v okusni in hranljivi lahki hrani ter ostanite aktivni!

Na portalu za zdravo in aktivno življenje smo zbrali nekaj predlogov, kako si lahko pripravimo obrok z lahko poletno hrano.Sadje in zelenjava: Poletje je čas, ko je na voljo veliko svežega sadja in zelenjave. To so odlične izbire za lahko in osvežilno prehrano. Sadje, kot so lubenice, jagode, melone in breskve, so bogate z vodo, vitamini in antioksidanti. Zelenjava, kot so paradižnik, paprika, kumare in solata, pa so lahke, nizkokalorične in polne hranilnih snovi.

Solate: Solate so odličen način za uživanje lahke hrane poleti. Lahko si pripravite različne solate z osnovnimi sestavinami, kot so zelenjava, sveže sadje, oreščki in semena. Dodajte lahko tudi nekaj beljakovinskih virov, kot so piščanec ali tune. Izogibajte se težkim prelivom in raje izberite lažje alternative, kot so jogurtov preliv ali preliv iz olivnega olja in limoninega soka.

Hladne juhe: Hladne juhe so odlična izbira za poletne dni. Gazpacho, hladna paradižnikova juha ali kumarična juha so osvežilne in nizkokalorične možnosti. Pripravite jih z veliko sveže zelenjave in začimbami ter jih postrezite hladne.

Pesti in namazi: Pesti in namazi na osnovi svežih zelišč, kot sta bazilika ali peteršilj, so lahka in okusna izbira za poletno hrano. Uporabite jih za prelivanje testenin, kot namaz na kruhu ali kot dodatek k solati.

Grilanje: Poletje je tudi čas za piknike in žar. Pri pripravi lahke poletne hrane se odločite za živila, kot so perutninsko meso (piščanec, puran), ribe in zelenjava, ki jih lahko spečete na žaru. Izogibajte se težkim omake in marinadam ter raje uporabite začimbe, zelišča in limonin sok za dodaten okus.

Smoothieji: Smoothieji so odličen način za uživanje različnega sadja in zelenjave na enkrat. Pripravite si lahko smoothieje s svežim sadjem, kot so banane, jagode, borovnice, zelenim listnatom zelenjem in jogurtom ali rastlinskim mlekom. Dodate lahko tudi nekaj ledu za osvežitev.

Pomembno je, da se osredotočite na sveže in lahke sestavine ter se izogibate težki in mastni hrani.

Prav tako ne pozabite piti dovolj vode, da se izognete dehidraciji v vročih poletnih dneh. Uživajte v okusni in hranljivi lahki hrani ter ostanite aktivni!

vitaFIT

Dodaj komentar

Prijava na novice

[recaptcha]