fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Kri mora krožiti

Kri prenaša hranila in kisik do naših celic, zato mora krožit. Kri poganja srce kot naša centralna črpalka. Pri tem mu lahko pomagamo z razgibavanjem.

Razgibavamo se lahko na več načinov. Najboljši je zmerna hoja v naravi. Če to ni mogoče, lahko tudi v mestu. Če ste gibalno ovirani, lahko morda telovadite z določenimi deli telesa doma.

Pri telesnih aktivnostih se lahko zadihamo, kar pospeši utrip srca in s tem kroženje krvi. Zanimivo je, da tudi dihanje na mestu ob sicer nepremičnem telesu poveča srčni utrip in kroženje krvi. Celo zadrževanje diha; nekatere teorije pravijo, da takrat, ko zadržujemo dih, odmirajo nezdrave celice.

Obstajajo društva, kjer lahko telovadite ali izvajate meditacijo, jogo in podobne vaje.

V dnevnem centru aktivnosti za starejše TOTI DCA lahko brezplačno telovadite v skupini.
Telovaditi v naravi je še boljše.

Tudi masaža lahko pospeši pretok krvi. Masažni saloni sicer niso poceni, so pa dragoceni za ohranjanje zdravja. Obstajajo tudi ročni masažni aparati, s katerimi se lahko zmasirate sami doma, v službi ali na dopustu. V tem primeru strošek za obiskovanje masažnih salonov odpade, aparat pa lahko uporabljate kadarkoli zase ali za masažo bližnjega. je tudi čudovito darilo.

Kri mora krožiti – prekrvavljenost našega organizma je izjemnega pomena. K temu lahko poleg gibanja, poglobljenega dihanja in meditacije pripomore tudi masaža. Ob 10. obletnici našega portala za zdravo in aktivno življenje www.vitafit.si ponujamo možnost brezplačnega preskusa msažanega aparata na način, da vam pokažemo, kako se pravilno masirate sami, v naših prostorih ali na vašem domu, po dogovoru. Sede ali stoje, 20 minut.

Tudi masiranje z ročnim masažerjem pospešuje pretok krvi.
Meditacija in dihanje imata poseben vpliv na kroženje krvi.

V vseh primerih nekaj drži. Kroženje kri je nujno potrebno, če želimo ohranjati svoje zdravje.

vitaFIT

Dodaj komentar

Prijava na novice

[recaptcha]