VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Kjer se srečata bogata zgodovina in sodobna arhitektura

Kjer se srečata bogata zgodovina in sodobna arhitektura


Rimske Terme
Rimske Terme


Pred davnimi leti so se tam razvajali Rimljani, zbirala sta se aristokracija in meščanstvo, med uglednimi gosti so bili angleška princesa in pruska prestolonaslednica Viktorija, Napoleonova sestra Caroline Bonaparte – princesa Murat, avstrijski književnik Franz Grillparzer, srbski književnik Vuk Karadžić, cesar Ferdinand in nadvojvoda Janez ter mnogi drugi.

Danes – po dolgih letih in skoraj dveh desetletjih zatišja, so obnovljene Rimske Terme vnovič oaza miru za sprostitve in zdravja željne. Slovijo po svojih rimskih vrelcih, izvirajoč iz razpok v triadnih dolomitnih skalah, in eni najbogatejših termalnih voda v Sloveniji, ki zaradi vsebnosti številnih kemijskih elementov zdravilno vpliva na človeško telo. Poleg pestre ponudbe tu domuje tudi izredna gostoljubnost.


Hotel Rimski dvor - zunanji bazen z whirlpoolom
Hotel Rimski dvor - zunanji bazen z whirlpoolom


V objemu eksotične vegetacije
Potem ko smo od Celja v smeri proti Zidanemu Mostu prevozili slabih sedemnajst kilometrov in se v kraju Rimske Toplice povzeli na hrib, so nas v zavetju pod Stražnikom in Kopitnikom pričakala gozdnata pobočja okoliških hribov, ki nudijo zaščito pred vetrom in preveliko vročino. Sredi bujne vegetacije eksotičnih rastlin iz vseh kontinentov sveta (med drugim tam domujejo svetovno znane orjaške sekvoje ali mamutova drevesa, kanadska čuga, japonska hiba, cipresa, tisa in kalifornijska cedra) naša čutila najprej prevzame Hotel Sofijin dvor, nekdaj trinadstropni Zofijin grad, ki so mu dali obliko nemških grajskih stavb in v katerem je bilo nekdaj več kot  50 sob.

»Danes Hotel Sofijin dvor nudi 43 udobno opremljenih eno- in dvoposteljnih sob ter sodobno opremljenih hotelskih apartmajev. Dva hotelska apartmaja sta opremljena s savno, najlepše sobe nudijo velike terase in balkone ter prekrasen pogled na hribovito zaledje in skrivnostno reko Savinjo. Te so potem, ko je bilo v njihovo obnovo investiranih skoraj 50 milijonov evrov, svoja vrata uradno odprla konec marca 2011.


Historične terme
Historične terme


Aktivna doživetja
Njihovo bogato ponudbo še posebej cenijo tisti, ki si želijo vsaj za nekaj dni odpočiti od industrije in hrupa, ter ljubitelji aktivnega počitka. Tega omogočajo številne urejene sprehajalne poti, med najbolj priljubljene zagotovo sodi Ruska pot. Ime je dobila po ruskih ujetnikih, ki so jo začeli graditi leta 1917.
»Leta 1918 je bila 1224 metrov dolga sprehajalna pot dograjena in se je v takšni obliki ohranila vse do današnjih dni. Danes na njej organiziramo vodene ure nordijske hoje in tako skrbimo za vzdržljivostno vadbo naših gostov, ki vpliva na celo telo«, poudarja sogovornica.
Poleg v zadnjem času atraktivne nordijske hoje, kopanja v bazenskem kompleksu Rimski dvor in potenja v Fitness centru Spartakus, svojim gostom v Rimskih Termah ponujajo še obilico drugih športnih in razvedrilnih aktivnosti, primernih za vsakogar.
“Zavedamo se, da je skrb za naše zdravje pogojena s primernim gibanjem in z izvajanjem telesnih aktivnosti, zato s pestro paleto športnih aktivnosti poskrbimo, da pri nas nikomur ni dolgčas. Gostje se radi udeležijo jutranjega pozdrava soncu, jutranje in popoldanske gimnastike v bazenu z glasbo ter objemanja sekvoj za boljše energijsko počutje, medtem ko za zabavo in sprostitev poskrbimo tudi z družabnimi popoldnevi, namiznimi igrami, predavanjem o zgodovini Rimskih Term in ob koncih tedna tudi s klavirsko glasbo v Kavarni princese Viktorije”.


Hotel Sofijin dvor - apartma
Hotel Sofijin dvor - apartma


Kjer kraljujejo nimfe
Po aktivno preživetem dnevu se še kako priležeta termalna sprostitev in razvajanje. Mističnost ter zdravilno moč nimf lahko doživite v Historičnem delu, kjer vas pričakajo kopeli vodnih nimf. Gre za štiri avtentične kamnite kopeli in  šest modernih kopelih, ki so namenjene razvajanju v dvoje. Poleg zdravilne termalne vode, mističnost dopolnjuje prečudovit ambient, v katerem kraljuje večno mlada vodna nimfa, ki je počaščena z žrtveniki, ki so jih postavili že stari Rimljani. Bogato ponudbo zaokrožujejo kopeli princes, ki so se v bogati preteklosti razvajale v Rimski termah (Amalijina termalna kopel, kopel rdečih vrtnic princese Sisi, aromatična kopel princese Viktorije, zeliščna kopel boginje Valetuda in druge), po vsaki kopeli  pa vam prijazno osebje za piko na i postreže s penino.
Številne možnosti sprostitve in hedonističnega doživetja v svetu, odmaknjenem od realnosti in tega, kar nas pesti v vsakdanjem življenju,  boste našli v intimnem vzdušju Wellness centra Amalija, ki se razprostira v Hotelu Rimski dvor. Za prestižne užitke in dotike udobja vas bodo tam razvajali z različnimi vrstami in tehnikami masaž ter v vas prebudili čutnost misli, lepoto telesa in doživetje popolnosti.


Hotel Rimski dvor - notranji bazen
Hotel Rimski dvor - notranji bazen

V zavetju boginje zdravja
»Eden glavnih poudarkov našega sprostilnega centra je uporaba slovenske soli pri naših vrhunskih terapijah. V slovenskih solinah v Sečovljah že stoletja pridelujejo iz našega morja izjemno zdravilno sol, ki blagohotno vpliva na človeško telo in pomaga pri terapiji številnih obolenj. Tako lahko v našem sprostilnem centru preizkusite savnanje s slovensko soljo, masažo obraza in telesa s soljo ter inhalacijsko terapijo s soljo. Morska sol zdravi številna kronična obolenja zgornjih dihal, številne kožne bolezni in zaradi svoje ionske sestave blagodejno vpliva na vse procese oksidacije ter redukcije v človeškem telesu.
V Rimskih Termah so še posebej ponosni tudi na svoj medicinski center Valetuda. Poimenovali so ga po rimski boginji zdravja – Valetudo, to pa zato, ker so pri zidavi termalnega kopališča v letih 1769 – 1845 odkrili več marmornatih žrtvenikov, od katerih so bili štirje posvečeni nimfam in boginji zdravja Valetudi. Darovali so jih gostje, ki so si v toplicah povrnili zdravje.
Medicinski center je danes primeren za paciente, ki prihajajo na zdraviliško zdravljenje po prebolelih boleznih in poškodbah, gostom, katerim zdravniško osebje nameni programe fizioterapije, in gostom, ki preizkušajo vrhunske storitve za izboljšanje ter krepitev zdravja. S pomočjo priznanih strokovnjakov in specialistov gostom ponujajo različne posvetovalnice (za hujšanje, odpravljanje bolečin v hrbtenici, za zdravo življenje in redno telesno vadbo, dobro spanje, antistresni programi…).


Hotel Rimski dvor -  suita z whirlpoolom
Hotel Rimski dvor - suita z whirlpoolom


Kongresni turizem
Ne le skrb za zdravje in dobro počutje, v Rimskih Termah boste našli tudi sodobni kongresni center (Business Wellness Spa Resort). Nahaja se v Hotelu Rimski dvor in Hotelu Sofijin dvor, kjer poslovneže pričakajo konferenčno banketni prostori z najsodobnejšo avdio – video tehniko. Primerni so za konference, posvete, seminarje, izobraževanja, sestanke, sprejeme in družabne dogodke, razstave, modne revije in svečane pogostitve, seminarske kapacitete pa so gostitelji poimenovali glede na dogodke in osebnosti v kraju, kot jih je pisala zgodovina.
Izbirate lahko med šestimi sodobno zasnovanimi kongresnimi dvoranami, primernimi za enodnevna ali večdnevna srečanja, v katerih so moderno urejeni skupni prostori, namenjeni za druženje, pogostitve ali sprejeme.
»Poslovno srečanje lahko dopolnimo s team buildingom, ogledi naravnih in kulturnih znamenitosti, vrhunsko kulinariko v A la carte restavraciji Sofija ali restavraciji cesarja Ferdinanda in razvajanjem v Wellness centru Amalija.


Hotel Rimski dvor - VIP dvorana princese Murat
Hotel Rimski dvor - VIP dvorana princese MuratvitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]