fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

AKTIVNOSTI ZA STAREJŠE

29. in 30. maja bodo v nakupovalnem centru Qlandia Maribor potekale aktivnosti za starejše. V petek, 29. 5. se bodo varovanci invalidskega podjetja Ozara izvajali delavnico izdelave denarnic iz odpadne embalaže in delavnico izdelave vzglavnikov.

mala img-200x200

“Storitveno in invalidsko podjetje OZARA d.o.o. izvaja program socialne vključenosti, ki je namenjen podpori in ohranjanju invalidovih delovnih sposobnosti. Vanj se vključujejo osebe z odločbo o nezaposljivosti (status invalidnosti s strani ZRSZ), invalidi I. kategorije (ZPIZ) in osebe z motnjo v telesnem in duševnem razvoju. Za večino uporabnikov predstavlja največjo korist ponovna vključitev v socialno okolje, kjer razvijajo socialne spretnosti in veščine, širijo socialno mrežo in krepijo pripadnost skupini, gradijo nova prijateljstva, učijo se sodelovanja, komuniciranja, sprejemanja različnosti, krepijo toleranco, razvijajo vse svoje potenciale, ki jih ob izoliranosti v domačem okolju ne bi mogli izraziti.

MZN logo moder

Letak Mesec zdravih nog-2

Dne 29.5.2015 bodo v Qlandiji naši uporabniki, skupaj z mentorico Miljano Požar, izvedli kreativno delavnico za starejše občane. Izdelovali bomo dekorativne rože iz papirja ter se učili šivati prtičke z različnimi vzorci. Vljudno vabljeni da se nam pridružite ter z nami ustvarjate.”

Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije bo izvajalo akcijo “Mesec zdravih nog”  v soboto, 30.5. od 10. do 18. ure,  ko bo na za to določenem mestu pri vas prisotna medicinska ekipa sestavljena iz zdravnikov oz. medicinskih sester. Preverjali bodo zdravstveno stanje ven na nogah, kolikor je to vidno in pa razvidno iz pogovora s posamezniki, ki bodo želeli nasvet. Vsem bodo tudi svetovali. Tisti, ki bodo želeli, bodo izpolnili vprašalnik, ki jim bo razkril kakšno je njihovo dejansko tveganje za nastanek kronične venske bolezni.

velika

vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]