fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

31.7.-3.8.2014 Počitniški dnevi eksperimentiranja in zabave

Čas poletnih počitnic je lahko čas preprostosti, veselja, igrivosti, čas, ko začutimo dotik poletja. Preprosto se lahko oblečemo, hranimo, pogovarjamo.

V objemu poletne preprostosti lažje slišimo naš notranji glas, glas duše. In lažje prisluhnemo naravi. Da slišimo glas duše, niso potrebni dragi dopusti, večerne obleke in drage večerje; dovolj je tišina naših misli in mir naših čustev. Odmik od hitrega tempa in storilne naravnanosti je korak v svet duha, v svet drugačnih percepcij in zaznav.

center eksperimentov 4

CENTER EKSPERIMENTOV MARIBOR

Center eksperimentov Maribor, ki deluje pod okriljem EKTC Maribor, se bo kot glavni pokrovitelj prireditve predstavil z različnimi potujočimi eksperimenti in delavnicami, na katerih bodo lahko otroci, mladi, starši in starejši skozi eksperimente spoznavali preproste, in tudi na videz manj preproste naravne in fizikalne lastnosti ter zakone, ki so hkrati zabavni in poučni.

center eksperimentov 1

center eksperimentov 2

center eksperimentov 3

Vsak dan od 31.7. do 2.8.2014 med 10. in 13. uro ter med 16. in 19. uro !
Četrtek, 31. julij in petek, 1. avgust, bosta Dneva za tehnične eksperimente,
sobota, 2. in nedelja, 3. avgust, pa bosta Dneva za naravoslovne eksperimente.

DNEVNI CENTER AKTIVNOSTI ZA STAREJŠE Toti DCA

Pozdravljeni, v četrtek, 31.7.2014 se predstavljamo na prireditvi v Qlandiji od 10. do 13. ure.

Naše pridne članice delavnice Ročnih del bodo izdelovale  razne izdelke iz blaga in papirja, pletle in kvačkale, nekaj izdelkov pa  bomo postavili na ogled. Igrali bomo  bridge in šah, vabimo vas, da se nam pridružite.

Center eksperimentov Maribor bo pripravil različne eksperimente, spoznali boste različne naravoslovne, matematične in druge pojave, zanimivo tako za mlajše kot tudi starejše.

toti dva na vitafit prireditvi

                                                        

                                                ZABAVNE SPARTAKOVEGIBALNE OVIRE                                                   

na ploščadi pod Sparovim bifejem – vsak dan prireditve

 Ovire so narejene iz lesa, opek, slame, gum in vode (če bo lepo vreme), vrvi,…Vaša naloga bo, da pretečete, ujamete ravnotežje, preplazite, preskočite, preplezate progo… To bo le pokušina za  Spartakov tek, ki bo 31.8. pod vznožjem Pohorja, dan, ki ga lahko aktivno preživita v naravi z malo adrenalina in veliko zabave. Različne dolžine prog pa bodo izziv tako rekreativnim tekačem kot tistim, ki zmorejo več.Več informacij lahko dobite na www.spartakovtek.si  ali FB strani https://www.facebook.com/spartakov.tek.

standardneovire več slik skupaj

 

POKROVITELJI PRIREDITVE

Dejavnost EKTC Maribor in Centra eksperimentov Maribor tokrat poteka v sodelovanju z MKC Maribor in jo omogočata Mestna občina Maribor in Urad RS za mladino.cem logo

EKTC Maribor

Urad Rs za mladino

obcina

 

                        TENA SVETOVALNICA – vaje za krepitev mišic medeničnega dna in izdelki za inkontinenco.                                  Vse dni od 31.7. do 3.8.2014 !

simps logo

                                                                ZABAVNE SPARTAKOVE GIBALNE OVIRE                                                                                                           na ploščadi pod Sparovim bifejem – vsak dan prireditve

SPARTAKOVtekLOGOlezeci-RGB

 

Razstavljalci

  Simps’S – TENA SVETOVALNICA, Turistična kmetija Sirk, Studio Luna izdelki iz konoplje,   Center eksperimentov Maribor, Ektc Maribor,  Daj naprej …  in podari sonce, Etika d.o.o.,

vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]