fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Z odgovornimi nakupi v Reciklarno po retro oblačila, pohištvo in še kaj

Društvo za spodbujanje kreativnih industrij Rokoroki, so.p. iz Novega Mesta je bilo ustanovljeno l. 2015 z namenom spodbujanja posameznikove ustvarjalnosti in povezovanja ter ustvarjanja tržnih priložnosti ustvarjalcem.

Od leta 2018 smo člani združenja Socialna ekonomija Slovenije in kampanje Kupujem odgovorno. S tem želimo apelirati, da potrošniki s svojimi nakupi odločate, kakšna bo ponudba. Dajte priložnost podjetjem z družbenim učinkom, ki namesto delitve dobička svojo dodano vrednost vlagajo v blagostanje družbe in posameznikov.

V Društvu za spodbujanje kreativnih industrij Rokoroki, so.p. zadnja tri leta največjo pozornost namenjamo socialno podjetniškemu okoljevarstvenemu projektu, s katerim promoviramo ponovno uporabo še uporabnih predmetov. S tem namenom smo odprli tudi prodajalno in popravljalnico rabljenih predmetov z imenom Reciklarna.

Eden  od  namenov je osveščanje v lokalnem okolju o pomenu ponovne uporabe. Vsi predmeti, ki jih sprejmemo v Reciklarni, prihajajo iz lokalnega okolja, s čimer se izognemu  ogljičnemu odtisu, saj je glavni motiv našega delovanja okoljevarstveni. Sprejemamo vse predmete, ki  jih ljudje več ne potrebujejo in bi jih zavrgli.

S tem preprečujemo nastajanje odpadkov, podaljšujemo življenjsko dobo predmetom. Z našim delovanjem želimo ozaveščati o pomenu ponovne uporabe, spodbujati ustvarjalnost in preprečevanje odpadkov že na domovih ljudi.

Na ta način pa rešujemo tudi socialne stiske, saj si prenekateri posamezniki ne morejo privoščiti nakupa novih za življenje nujno potrebnih predmetov, v Reciklarni pa so cene dostopne.

Predvsem pa tudi želimo opozarjati na kvaliteto materialov, ki vztrajno pada, predvsem pa tudi  na problem tekstilne industrije, ki je v zadnjem času postala največji onesnaževalec zemlje.

V Reciklarni opravimo manjša mizarska popravila, nudimo pranje, sušenje ter likanje oblačil, manjša pretapeciranja, izdelujemo nove izdelke iz rabljenih oblačil in tekstilnih izdelkov. Za vso družino se kaj najde !

V Reciklarni je torej možno kupiti vse, kot pravimo, ’od igle do lokomotive’. Z našim načinom delovanja želimo spodbuditi posameznika k razmišljanju in družbeno-odgovornemu nakupovanju.

NAGRADNA IGRA

Za vas smo pripravili nagradno igro na naši facebook strani Reciklarna. Všečkajte našo stran in delite facebook objavo na svoj facebook profil ali stran in na ta način sodelujte v žrebu za lepo nagrado – praktični paket zanjo in zanj. Sodelujete lahko do ponedeljka, 2. aprila do 23. ure. Nagrajenca ali nagrajenko bomo objavili 3.4.2018.

S sodelovanjem v nagradni igri se potegujete za darilni paket, ki vsebuje pomladna rutko, knjigo slovenskega avtorja Lenarta Zajca, leseno stensko sliko ter ogrlico v pastelnih barvah !

Za dodatne informacije nas kontaktirajte ali obišče našo Reciklarno na Sokolski 8 v Novem mestu !

Vaša Reciklarna

Društvo ROKOROKI, so.p.

Sokolska 8, Novo Mesto

031 370 696

 

 

.

 

 

(Plačana objava).

V naši Reciklarni lahko izberete svojo nalepko !

 

vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]