fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Mariborski vodovod za vzor družbeno-odgovorne organizacije

Ali ste vedeli, da spletna stran javnega podjetja Mariborski vodovod d.d. tudi govori? Prilagojena je slepim in slabovidnim uporabnikom. S tem so v javnem podjetju Mariborski vodovod na družbeno-odgovorni način približali svoje storitve (in plačevanje računov) svojim ranljivim ciljnim skupinam.

Družbena odgovornost je ena izmed najpomembnejših poslanstev našega podjetja. Skrb za čisto okolje, odgovoren odnos do lokalne skupnosti, uporabnikov, lastnikov in zaposlenih je vodilo pri našem poslovanju. Socialna komponenta družbene odgovornosti ima pri tem pomembno vlogo.

Storitev je v slovenskem prostoru poznana kot »eBralec« in Mariborski vodovod želi kot največje komunalno podjetje aplikacijo razširiti tudi med druga komunalna podjetja v državi.

 

Storitev je predstavil direktor javnega podjetja Mariborski vodovod d.d. na mednarodni konferenci “Transformacija v trajnostne poslovne modele” na IECD -Bled School of Management 5. junija 2018, ko je prejemal prvo nagrado za inovacijo družbeno odgovornih podjetniških praks v organizaciji MDOS – Mreže za družbeno-odgovornost Slovenije.

 

 

 

 

 

Že ob prijavi na razpis za družbeno-odgovorne prakse pa je Mariborski vodovod kot prvi v Evropi omogočil svojim lepim in slabovidnim naročnikom, da poleg navadne položnice prejmejo še položnico v Brailovi pisavi in posebno datoteko, ki word zapis e-položnice spremeni v govor.

Vitafit- VODA JE ENAKO ZDRAVJE

 

vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]