fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Utrinki s prireditve VIKEND ZA ZDRAVJE od 30.9-2.10.2016

Od petka 30. septembra do nedelje 2.oktobra smo organizirali 60. Vitafitovo prireditev VIKEND ZA ZDRAVJE v mariborski Qlandiji. Prireditev je bila  namenjena ozaveščanju ljudi o zdravem načinu življenja.

Na vseh naših prireditvah promoviramo etične, trajnostne izdelke, storitve in projekte. Potrudimo se, da podpirajo naš osebnostni, duhovni in materialni razvoj ter čim manj obremenjujejo okolje in živa bitja.

Za svoje dobro delo smo bili uvrščeni v finale nagrade za družbeno odgovornost Horus ter skupaj s partnerjem Socialnim centrom Maribor nagrajeni z uvrstitvijo v finale Evropske nagrade družbeno odgovornih praks.

V petek smo vas ozaveščali o pomembnosti zdravja srca. Program je vodila Vesna Kramberger.

Z nami so bili Šola zdravja, Wild texas, Hospic, Vanesa Majerič iz Plesne šola Samba, Angelina Premdehar in Mojca Mihec.

V soboto je bil svetovni dan starejših. Zato smo pripravili glasbo in ponudbo zanje. Sobotni dogodek je vodil Miro Mihec.

Z nami so bili vokalna skupina Kresnice, pevski zbor društva upokojencev Miklavž, skupina Power band, Slovensko društvo Hospic, Vanesa Majerič iz plesne šola Samba in Društvo Toti DCA.

Na stojnicah so se s svojo ponudbo predstavili: Ekosen d.o.o. – specialist za IR ogrevanje, Zepter Slovenica d.o.o., Čebelarstvo Panis – Tevževe dobrote – Tomaž Šauperl s.p., BiroTeam d.o.o. – Tellofix zdravi jušni dodatki, Vzajemna.

Obiskovalci so lahko poslušali ob izjemni skupini Power band. Fantje so v mariborski Qlandii naredili pravo zabavo.

V nedeljo 2.10. je bil svetovni dan vegetarijancev. Voditeljica tega dne je bila Alenka Vindiš, nekdanja miss Slovenije.

K sodelovanju smo povabili  vse vegetarijance, vegane in presnojedce, ki jih zanima ozaveščanje skozi nastop na odru ali s prodajo svojih izdelkov na stojnicah. Nastopajoči, ki imajo podjetje, so imeli stojnico ceneje ali gratis – po dogovoru.

Na prireditvi Ob svetovnem dnevu vegetarijanstva 2.10.2016 v Qlandiji Maribor je nastopil  tudi znani  slovenski raper TRKAJ.

Zabava s Trkajem je bila odlična. V nekaj trenutkih smo se spomnili te koreografije z vozički. Ja, nedelja je bila pravi dan za zabavo. Lahko vam je žal, da ste jo zamudili.

Prireditev je snemala produkcija Prehar, v sodelovanju s Klubom soustvarjalcev, pod okriljem Društva za kreativni samorazvoj MED in bo objavljena v oddaji Spoznajmo se na TV Maribor.

Svojo zgodbo o vegetarijanstvu je povedala tudi bivša Miss Slovenije, Alenka Vindiš.

Svojo zgodbo bodo povedali tudi: gledališka igralka Mirjana Šajinović, Jasmina Hrastovec, ekstremni  kolesar Simon Eržen, predsednik Združenja za preprosto in naravno življenje Branko Škof, matematik  Matjaž Kovše, morda pa tudi Maja Pipan – restavracija D&J in trgovina MIR, dr- Matjaž Kovše, Miro Mihec in drugi.

Na stojnicah so se s svojo ponudbo predstavili: Ekosen d.o.o. – specialist za IR ogrevanje, Miroljubno kmetijstvo Mir grunt Milan Rus, Vegansko društvo Pomurje s pokušino veganskih palačink, Viktorija Kos s knjigo Razcvet zavesti, Vzajemna, Juice express Morena Babovič s.p. s svežimi pomarančnimi sokovi, Birotim d.o.o. z bio juhami Tellofix in drugi.

Na prireditvi je potekala humanitarna akcija Daj naprej in podari sonce za opravljanje poslanstva društva Pupillam, ki pomaga invalidnim otrokom pri okrevanju po operacijah.

Pokrovitelj prireditve Vikend za zdravje je podjetje

Ekosen d.o.o., specialist za IR ogrevanje.

So-pokrovitelj prireditve Ob svetovnem dnevu vegetarijanstva je

Za etične podjetnike, ki s svojimi dejavnostmi, izdelki in storitvami prispevajo k razvoju bolj etične družbe !

Imate podjetje ali delate v podjetju, ki pomaga ljudem na področju zdravega in aktivnega življenja ? V primeru, da želite sodelovati na naših prireditvah v bodoče, nas kontaktirajte.

Informacije in prijave:

Miro Mihec, Etika d.o.o.
miro.mihec@etika.si, 041 710-277.

vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]