fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Utrinki Šport špas – lepo smo se imeli

Pa je za nami – sobotna prireditev ŠPORT – ŠPAS – dan druženja in gibanja vseh generacij. Na naši šoli je bil 14. 5. 2011 obvezen športni dan za vse učence. Športne aktivnosti so se prepletale z vsebinami prostovoljstva, skrbjo za naravo in čisto okolje, s solidarnostjo med ljudmi ter s skrbjo za zdravje in ohranjanje zdrave, čiste ter pitne vode.

Zabeležili smo približno 700 udeležencev vseh generacij. Ob prijavi so udeleženci prejeli zloženko o pomenu pitja vode, ki so jo izdelali učenci naše šole pod mentorstvom učiteljice Leandre Mernik.

Ves čas so potekale tudi meritve krvnega tlaka, ki jih je izvajal RDEČI KRIŽ.


Sledil je kratek kulturni program z govorom ga. ravnateljice Dušanke Mihalič Mali in g. župana Lea Kremžarja. Zaključil se je s segrevanjem udeležencev pohoda ob glasbi, ki ga je pripravila učiteljica Ana Otič. Nato so se udeleženci podali na uro in pol dolg pohod, ki sta ga vodila ga. Darinka Kocbek ( za prvo triado ) in g. Franc Kocbek ( za drugo in tretjo triado ).


Od 9.00 pa vse do 13.00 je v veliki telovadnici potekalo regijsko selekcioniranje v košarki.

Po pohodu je g. Franc Kocbek spregovoril nekaj besed o gasilstvu na Slovenskem. S svojo ponudbo so se predstavila različna društva: Glog, vinogradniki, čebelarji, kmečke žene, prostovoljci.


Sledile so športne igre: aerobika,  nogomet, odbojka, med dvema ognjema, elementarne in gasilske igre. V mali telovadnici je bila predstavitev borilne veščine HAPKIDO. Gasilci so predstavili gašenje ognja, svoje avtomobile in opremo. Vsi zbrani so se lahko posladkali z vegetarijanskim golažem, ki se je že od jutra kuhal v velikem kotlu.


Ob koncu smo razglasili in podelili priznanja ter nagrade najstarejšemu in najmlajšemu udeležencu ter najštevilčnejši družini. Najmlajši član Andraž je dopolnil komaj eno leto, najstarejša gospa Marija jih je imela zavidljivih osemdeset, najštevilčnejša družina pa je štela 9 udeležencev.

Veseli smo, da smo se tega dne pridružili številnim Slovencem, ki spoštujejo vrednote medgeneracijskega sodelovanja in druženja ter skrbjo za svoje zdravje in zdravje drugih ljudi, ki jim beseda prostovoljstvo ni tuja.


koordinatorica prireditve je bila Ksenija Detiček


vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]