fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Svetlobna terapija BIOPTRON

Sistem za svetlobno terapijo BIOPTRON je medicinski pripomoček s posebej oblikovano optično enoto, ki oddaja svetlobo, podobno delu elektromagnetnega spektra, ki ga v naravi proizvaja sonce, s to razliko,   da nima UV sevanja. Svetloba BIOPTRON ima  tako imenovane  biostimulativne učinke. Z osvetljevanjem kože spodbuja znotraj celične strukture in biomolekule, občutljive na svetlobo.  To sproža verižne reakcije  v celicah in tako imenovane sekundarne odzive, ki niso omejeni samo na osvetljevani del kože, ampak lahko zajamejo celo telo.

Za inovativno tehnologijo svetlobne terapije BIOPTRON so značilni zelo preprosta uporaba in izjemni učinki pri preprečevanju, zdravljenju in rehabilitaciji  mnogih medicinskih indikacij. Več desetletne izkušnje in stalne klinične raziskave kažejo, da BIOPTRON nima znanih negativnih stranskih učinkov.

Svetlobna terapija se lahko izvaja tako doma kot v bolnišnicah ter ostalih specializiranih ustanovah(ambulante splošne medicine, pediatrične ambulante in zobozdravstvene ambulante, domovi za ostarele, fizioterapije, kozmetični salonii). Tudi v Sloveniji vse več bolnišnic in drugih ustanov pri zdravljenju in  rehabilitaciji, kot dopolnilno terapijo za podporo konvencionalnim metodam zdravljenja, za nekatere indikacije pa tudi kot monoterapijo, uporablja svetlobno terapijo Bioptron.

Trije novi Bioptroni HPL 2022

Terapijo s svetlobo BIOPTRON, se lahko uporablja kot monoterapijo in/ali dopolnilno zdravljenje za:

Celjenje ran:  celjenje ran po poškodbah, opekline, celjenje ran po operacijah, razjede na nogah, razjede zaradi pritiska (preležanine, rane pri sladkornih bolnikih).

Lajšanje bolečin v revmatologiji: osteoartritis,  revmatoidni artritis (kronični), artroza.  V fizioterapiji:  bolečine v spodnjem delu hrbtenice, bolečine v ramenih in vratu, sindrom karpalnega tunela, brazgotinsko tkivo, mišično-kostne poškodbe. V športni  medicini: poškodbe mehkega tkiva mišic, kit in vezi: mišični krči, izvini, nategi, tendinitis (vnetje kit ali kitnih ovojnic), natrgane vezi in mišice, izpahi, udarnine in teniški komolec.

Pri kožnih obolenjih in težavah s kožo:  atopični dermatitis, luskavica, herpes simplex in zoster, površinske bakterijske okužbe, akne, spremembe na sluznici. V  pediatriji:  otroška kožna obolenja, endogeni ekcem, okužbe zgornjih dihal, alergijske bolezni dihal, otroška kostno-mišična obolenja, nevrološka obolenja in prehladna obolenja, bolečine v ušesih, praske in majhne ranice malih nadebudnežev. Pri novorojenčkih: kožna obolenja, kot so npr. flebitis (vnetje vene), razjede zaradi pritiska, intertrigo (vnetja v kožnih gubah).Sezonske razpoloženjske motneje:  tipični sindromi zimske depresije , kot so npr. sindrom kronične utrujenosti, manjša motivacija, hipersomnija (prekomerno spanje), splošna oslabelost, živčni zlom.

Bioptron HOME

Svetlobna terapijo BIOPTRON se mora izvajati v skladu s situacijo in potrebami. Trajanje vsake terapije in celotnega zdravljenja je odvisno predvsem od zdravstvenih težav in območja, ki se ga zdravi. Odvisno od  težave ki jo želimo  s svetlobno terapijo BIOPTRON lajšati, traja terapija  samo nekaj minut enkrat ali dvakrat na dan.

Pred uporabo se je potrebno  vedno posvetovati  z zdravnikom in se prepričati, da je ta terapija priporočljiva za dosego želenega namena zdravljenja.

VEČ INFORMACIJ NA SPLETNI STRANI https://bit.ly/BioptronSvetlobnaTerapija.

Obiščite nas tudi 22.11.2022 na prireditvi Kupujem odgovorno v Europarku https://kupujemodgovorno.si/kupujem-odgovorno-v-europarku-22-11-2022/.

Kontakt

ZEPTER SLOVENICA d.o.o.

Pohorska cesta 12

2380 Slovenj Gradec

Tel.: +386 (0)2 88 43 901

info@zepter.si; www.zepter.si

vitaFIT

Dodaj komentar

Prijava na novice

[recaptcha]