fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Razstrupimo svoje telo čez noč

Dandanes so strupi vsepovsod. V hrani, v zraku ki ga dihamo, v kozmetiki, pijači…  In Ti strupi se nabirajo v našem telesu. Zelo pomembno za naše zdravje je da jih spravimo iz telesa. Predstavljamo vam način kako raztrupiti svoje telo čez noč.

Razstrupljevalni obliži

Kako delujejo razstrupljevalni obliži?

»Spodbujajo refleksološke točke na stopalih in prek tega sprožijo razstrupljanje telesa. Zaradi učinkovanja obližev se poživi limfni in krvni obtok, to pa pa pospeši in omogoči izločanje škodljivih snovi iz telesa.«

Kako jih uporabljamo?

»Zelo preprosto. Pred spanjem jih namestimo na podplate obeh nog, zjutraj pa jih odstranimo. To, po navodilih, delamo nekaj dni zapovrstjo. Učinek opazimo že takoj zjutraj, ker se obliži obarvajo zaradi škodljivih in drugih snovi, ki so jih čez noč iz telesa prek podplatov vezali nase.«

Zakaj priporočate uporabo obližev? Ali se telo ne more samo znebiti odvečnih in škodljivih snovi?

»Pri zdravem človeku, ki je redno telesno dejaven, se veliko giblje na svežem zraku, se ti strupi samodejno izločajo prek limfnega sistema. Zaradi lenobnega življenjskega sloga s premalo gibanja se limfni sistem poleni, zaradi česar začnejo v telesu zastajati odvečne snovi, ki bi se sicer izločile. Tudi če je limfni sistem preobremenjen, ne more sproti sam izločiti vse, česar telo ne potrebuje več. Obliž torej razbremeni limfni sistem in mu olajša delovanje.«

Zakaj je treba obliže namestiti prav na podplate?

»Škodljive snovi potujejo od vrhnjega dela telesa navzdol, saj jih telo zaradi varovanja pošilja čim dlje od srca. To pomeni, da se kopičijo v spodnjem delu, v gležnjih in prstih na nogah. Ko se teh snovi nakopiči čez mero, da jih telo ne more več sproti izločati, te lahko izzovejo bolezenske procese.

Ko boste položili obliže na podplate, vam jih bodo zelišča in druge naravne sestavine najprej nežno ogrele, nato pa na njih delovale na akupunkturne točke ter nato vase vsrkale škodljive snovi, ki so prek limfnega obtoka pripotovale do stopal.

Koliko časa bo kdo potreboval za čiščenje, je odvisno od človeka do človeka, od njegovega življenjskega stila ter odziva njegovega imunskega sistema. Ljudem, ki si želijo lajšati tegobe in bolečine, najprej priporočam, da obliže uporabljajo trideset dni zdržema, nato pa, da bi ohranjali optimalno delovanje limfnega obtoka, pa še enkrat na mesec.«

Kako pomembno je razstrupljanje telesa?

»Sodobni človek je z dihanjem, uživanjem hrane in pijače, uporabo kozmetičnih pripravkov idr. izpostavljen mnogim snovem, ki ne koristijo njegovemu zdravju. Ker je teh snovi čedalje več, se telo ne zmore sproti dobro očistiti, to pa tudi pomeni, da je dojemljivejše za okužbe in druge bolezni. Te škodljive snovi se namreč »vmešajo« v normalne telesne funkcije, kot so varovanje, obnavljanje, vsrkavanje hrane, telesni obrambni sistem, sposobnost koncentracije idr. in jih motijo, upočasnijo ipd. Telo ne more, denimo, povsem izrabiti hranilnih snovi, ki jih dobi s hrano. Zaradi pomanjkanja vitaminov, rudnin in še česa pa se odzove z utrujenostjo, razdražljivostjo, slabšo zbranostjo in pičlejšim zdravjem. Tako smo dovzetnejši za okužbe dihal, denimo prehlad, gripo idr.

Zadnje stoletje je človeka hudo obremenilo s snovmi, s katerimi se ljudje pred stotimi leti niso srečevali. Sodobni človek naj bi imel v telesu od 400 do 800 različnih kemikalij, ki pridejo vanj s hrano, zrakom, vodo, zdravili, kozmetičnimi pripravki idr. Te se v telesu kopičijo in čez leta povzročijo v telesu težave, denimo upočasnijo in motijo delovanje njegovih nalog, izzovejo bolezni in upočasnijo okrevanje po boleznih. In obrnjeno, če telesu pomagate, da se znebi teh škodljivih snovi, se bo okrepil njegov obrambni sistem, bolje se boste počutili, lažje se boste zbrali ipd.«

Katere sestavine v obližih spodbujajo razstrupljanje telesa?

»Med drugimi sta v njih naravni izvleček bambusovega in drevesnega kisa, ki ga v ljudskem zdravilstvu na Vzhodu uporabljajo že stoletja. Imajo še druge rastlinske snovi, ki so cenjene v tradicionalni kitajskim medicini. Obliži se aktivirajo s telesno toploto in normalno vlažnostjo kože, zato se morajo dotikati kože.«

Ali lahko človek telo pri razstrupljanju podpre tudi z lažjo prehrano in več pitjem vode med terapijo z razstrupljevalnimi obliži?

»To ni nujno, je pa priporočljivo, da v tem času jeste lažje prebavljiva živila, spijete več vode, in ste telesno dejavnejši na prostem, kajti tako spodbudite delovanje limfnega sistema, zaradi česar bodo obliži čez noč imeli možnost nase vezati več v telesu nezaželenih snovi.«

Sestavine obližev

Razstrupljevalni obliži vsebujejo drevesni kis, bambusov kis, hitosan, dokudami, izvleček lokvata, tormalin, zelenjavna vlakna, vitamin C in dekstrin (delno razgrajen škrob).

Drevesni kis je pridobljen iz hrasta, gojenega na Japonskem. Dobro vpija snovi, pri fizioterapiji ga uporabljajo za lajšanje bolečin in zmanjšanje oteklin.

Tudi bambusov kis dobro vsrkava snovi, zato pomaga telesu izločiti odvečno vodo, težke kovine in druge škodljive snovi.

Hitosan je pridobljen iz hitina, glavne snovi iz rakovega oklepa. V medicini ga uporabljajo za hitrejše celjenje ran, predvsem opeklin in vnetij. Deluje antibakterijsko ter spodbuja izločanje škodljivih snovi in tekočin iz telesa.

Dokudami v japonski, korejski in kitajski tradicionalni medicini čislajo kot zdravilo zoper vse bolezni. Ima značilen vonj, deluje močno antibakterijsko.

Izvleček lokvata vsebuje jabolčno, vinsko in citronsko kislino, karoten in vitamine A, B in C. Njegovi listi in seme imajo tudi vitamin B17, ki spodbuja izločanje telesnih tekočin. V tradicionalni budistični medicini ga uporabljajo že tri tisoč let.

Turmalin je naravni mineral, ki človeški živčni sistem pomirja in očiščuje. Je edini mineral, ki oddaja infrardečo toploto in negativne ione.

Večo tem najdete na:  www.detox-oblizi.si

Fotka: Pixaby

vitaFIT

Komentar

Prijava na novice

[recaptcha]