fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Prireditev Ob svetovnem dnevu voda

21.3. Prireditev ob svetovnem dnevu vode v NC Qlandia Maribor

Voda je povsod okoli nas in v nas samih.

Vodo pijemo, kuhamo, uporabljamo za pomivanje, kopanje, nego, plavanje…

 Voda predstavlja življenski prostor mnogim živim bitjem in življensko tekočino našega planeta.

Toda ali se kdaj zaustavimo in pomislimo, kakšno bogastvo je to?

Da ne moremo preživeti več kot nekaj dni brez čiste vode?

 

Prireditev bo potekala v soboto, 21.3. med 10. in 12. uro in bo ponudila pester zabavni program, ozaveščanje o pomenu vode ter nagradno igro Zadeni gol, kjer vsak zadetek prinese nagrado !

Obiskovalci si boste lahko ogledali razstavo fotografij razvoja Mariborskega vodovoda skozi zgodovino (od 21.-31.marca 2015).

Zanimive bodo tudi aktivnosti  Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano: meritve PH z lističi, naravnimi indikatorji (primerno za otroke);  gledanje vodnih organizmov pod mikroskopom ali lupo (vodne bolhe); čiščenje vode skozi peščen filter (simulacija v plastenki); mikrobiološka gojišča, mikroorganizmi. Od 8. do 13. ure.

Direktor  Mariborskega vodovoda g. Danilo Burnač bo podelil nagrade najboljšim avtorjem likovnih del na temo vode. Na likovni natečaj so bile namreč povabljene vse šole, ki jih s pitno vodo oskrbuje Mariborski vodovod.

Center aerobike Ptuj se bo predstavil z nastopom med 10. in 12. uro. Sicer boste lahko mega maraton skupinskih vadb boste lahko videli 28.marca od 10. ure naprej na priredit Ptuj je fit v športni dvorani Center na Ptuju. Maraton skupinskih vadb seven dance aerobike body pumping in mega zumba party. Pripravljajo pa še delavnice in vadbe pilatesa in joge, joge obraza, tai chija in predavanja o zdravi in športni prehrani, tudi za najmlajše bo poskrbljeno z otroškim športanjem in praktične nagrade so že pripravljene.

Mojca Mihec bo zapela dve svoji najljubši pesmi.

Ana Španinger bo za vse obiskovalce po 25-letu starosti predstavila tibetanske vaje-vrelec mladosti –  za aktiviranje vseh hormonskih, fizičnih in psihičnih dejavnikovi s stimulacijo čaker. Poskusili boste lahko vajo za počasnejše staranje.

Stojan Caf bo predstavil servis koles Urgenca Bike in znamko koles Merida.

Pevki Patricija in Nastja se bosta predstavila z nekaj svojimi pesmimi.

Obiskovalci si boste lahko ogledali stojnice z zdravimi izdelki in storitvami:

v petek, 20. 3. 2015 od 9. do 21. ure,
v soboto, 21. 3. 2015 od 08. do 21. ure
in v nedeljo 22. 3. 2015 od 9. do 15. ure.

Generalni pokrovitelj:

Razstavljavci:

Mariborski vodovod d.d.,    Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano,

Zepter Slovenica d.o.o.,    100% naravna kozmetika in storitve EVANA,    Simps’s d.o.o., Tevževe medene dobrote,   Urgenca Bike,     Ptujski luk,   Enjo SlovenijaEcosen IR varčni paneli za ogrevanje

Humanitarna akcija:

Daj naprej in podari sonce,

Organizatorji:

Etika d.o.o. etično oglaševanje, Vitafit,  Mariborski vodovod d.d.

vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]