fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Organko – Naredite biološke odpadke spet uporabne!

Organko – Naredite biološke odpadke spet uporabne!

Kratka predstavitev:
Organko je napreden koš za biološke odpadke izdelan iz reciklirane plastike, ki omogoča naravi prijazno shranjevanje bioloških odpadkov v gospodinjstvu. S svojo revolucionarno zasnovo dopušča, da biološke odpadke dlje časa hranimo kar v kuhinji. Primeren je za vsako gospodinjstvo ali delovno mesto. V Organka lahko odlagate skoraj vse biološke odpadke kot so: olupke sadja in zelenjave, ostanke pripravljene hrane, kuhano in surovo mesto, manjše kosti, ribe…

 

Fermentacijska tekočina iz Organka.
Fermentacijska tekočina iz Organka.

 

Daljša predstavitev:
Organko je revolucionarno zasnovan koš za ločevanje organskih odpadkov, narejen iz reciklirane plastike. Odpadki v njem ne gnijejo, ne privabljajo mušic in ne smrdijo. Čeprav je majhen (16 litrov), ga praznimo le na vsake 3 do 4 tedne in za uporabo ne potrebujemo dodatnih vrečk.

V Organka odlagamo na koščke narezane organske odpadke, jih potlačimo in enkrat na dan posujemo s pestjo naravnega posipa. Občasno skozi pipico odlijemo fermentacijsko tekočino, ki jo uporabljamo kot odlično čistilo za odtoke. Če jo razredčimo z vodo, dobimo prvovrstno gnojilo za rože. Ko je Organko poln, ga izpraznimo v zabojnik za biološke odpadke. Če želimo iz odpadkov pridelati kompost, maso pustimo še 2 tedna fermentirati, nato pa jo izpraznimo na vrt in zagrebemo z zemljo. V petih tednih bo iz odpadka nastal prvovrsten kompost, v katerem se ohranijo vsi vitamini, minerali in rudnine. Naj vas ne skrbi, kaj bo z Organkom, če se odpravljate na počitnice. Pred odhodom odlijemo fermentacijsko tekočino in na vrh odpadkov v posodo dodamo naravni posip. Posodo dobro zatesnimo s pokrovom in na Organka do konca dopusta enostavno pozabimo.

 

V Organka lahko odlagamo skoraj vse vrste bioloških odpadkov.
V Organka lahko odlagamo skoraj vse vrste bioloških odpadkov.

 

Zakaj je Organko prava rešite za  biološke odpadke?

  • Ker se z njim izognemo dnevnemu odnašanju bioloških odpadkov iz stanovanja.
  • Ker zmanjša neprijetne vonjave, ki jih oddajajo bioloških odpadki.
  • Ker lahko vanj odlagamo vse vrste bioloških odpadkov.
  • Ker ga je v povprečju potrebno prazniti le enkrat do dvakrat mesečno.
  • Ker lahko rečemo stop plastičnim vrečkam.
  • Ker preprečuje izpust CO2 v ozračje.

 

Posip za biološke odpadke sproži proces fermentacije in preprečuje gnitje.
Posip za biološke odpadke sproži proces fermentacije in preprečuje gnitje.

 

Kje lahko kupimo Organka?

Set Organko lahko kupite v kompletu z dvema posodama za neprekinjeno uporabo pri kompostiranju ali pa v kompletu z eno posodo za odlaganje odpadkov v rjave zabojnike. V obeh primerih vam ob nakupu pripada 1 kilogram posipa brezplačno. Organka lahko kupite v v spletni trgovini Organko.si in naslednjih večjih trgovinah Interspar, Merkur, Mercator.

 

Organko je na voljo v 7 različnih barvah.
Organko je na voljo v 7 različnih barvah.

 

vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]