fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Orehovo olje, balzam za zdravje in brbončice

Orehovo olje je naravni balzam in najboljši način za hujšanje. Lahko zaužijemo 3 čajne žličke na dan. Uživanje orehovega olja v omejeni količini je istočasno čiščenje krvi in preprečevanje kislosti v tankem črevesju.

 

orehovo olje
orehovo olje

 

KAJ JE OREHOVO OLJE

Orehovo olje je naravni balzam in ga lahko uživamo 3x ČAJNO ŽLIČKO NA DAN. To je najboljši način za hujšanje. Uživanje orehovega olja v omejeni količini je istočasno čiščenje krvi in preprečevanje kislosti v tankem črevesju. Deluje na vse kisline tako jih najprej nevtralizira, nato se z njimi spoji in izloči se biorazgradljiv lug.

Če blokira kisline (jeter, žolča in pankreasa), zavira prebavo in telo dobi iz hrane samo uporabne snovi; vitamine, minerale, esencialne aminokisline, ki so v živih beljakovinah in orehovem olju samem. Vse ostalo se neprebavljeno, razgrajeno z lugom, izloči. Orehovo olje se razgradi in telo dobi dovolj moči, da opravi vse funkcije v telesu.

Takšno dieto lahko držimo dolgo časa, glede na rezervo.

Bolni, predvsem rakasti bolniki, s tem ne hujšajo niti jim ni treba biti na postu, ker ne prebavijo hrane.

Orehovo olje vedno uživamo pred obrokom!

Lug, ki se ustvari (olje + hrana), je najboljše čistilo črevesja, istočasno se črevesje zdravi oblog in vnetja.

Orehovo olje je odlično za ljudi, ki jim ledvice delajo premalo. Če popiješ olje, se ohladi črevesje in to požene ledvico. LJUDEM, KI IMAJO HIPREFUNKCIJO LEDVIC PITJE OREHOVEGA OLJA ODSVETUJEMO.

 

VPLIV OREHOVEGA OLJA NA KOŽO

Orehovo olje je akumulator kislin. Ko ga namažemo na kožo, se sproži reakcija med oljem in kislinami, ki so prisotne na koži. Reakcija je hladna, hladi kožo in nastane lužina, ki daje koži vlažnost.

Orehovo olje penetrira tudi v globlje predele kože in se spreminja v lužino, saj se vse beljakovine, ki so kisle začnejo spreminjati v lužino.

Koža nabrekne in daje videz mladosti. To je samo optično.

Koža namazana z orehovim olje hitreje propada, alkalnost pa daje veliko hitrejše in boljše pogoje za obnovo. Pretočnost v koži je veliko večja in tudi obnova hitrejša. Maščobe v podkožju se v stiku z orehovim oljem spojijo v alkalno spojino, ki na toploti višji od 36 stopinj Celzija razpada, zato se maščoba resorbira in se z ostalimi lugi izloči z urinom, kot neškodljiva.

Celulit se v stiku z orehovim oljem skrči in postaja alkalen, kar je pogoj, da se izloči z urinom.

Orehovo olje je največji čistilec strupov, saj se strupi v stiku z oljem nalužijo. Če smo v stiku s slano vodo je učinek še večji in strupi se odplavijo v kri, jetra in iz telesa. Naoljena koža je mehka, vlažna in hladna, zato se obnavlja hitreje. V stiku s soljo je učinek trikrat večji.

Če kožo mažemo stalno vsaj 1 mesec, se obnovijo vse tri plasti kože, počisti se podkožje in ustvari se najboljši pogoj za delovanje energijskega sistema.

Energija je moč hranjenja ožilja. Koža je po enem mesecu mazanja z orehovim oljem obnovljena, napeta, brez gub.

Če so gube še prisotne, so obstoječe močno zmanjšane.

Zagotovo je to najboljša obnova vseh treh plasti kože. Koža raste v telesu, v tretji plasti, zato je zelo bistveno, kakšen je pretok energije v vseh treh plasteh kože in kakšna je cirkulacija. Kapilarni sistem kože je odgovoren za delovanje celega telesa. Če kožo naoljimo z orehovim oljem se to spaja s kislinami, ki jih izločajo žleze v koži. Žleze v koži so povezane z limfnim sistemom in z bezgavkami. To je najbolj naraven način čiščenja kože in jeter.

Če se umivamo z mili, ki so kisla ( Ph pod 7 ), se čiščenje kože zavre ali popolnoma ustavi. Koža se tanjša, greje in prej ali slej se začnejo težave s pljuči in črevesjem. Sol na kožo je odličen hladilec kože, čistilec in tudi hitro spremeni kislost kože v alkalnost toda le na površju. Če hočemo globlje očistiti kožo je najboljši način z orehovim oljem, ki se spoji s kislinami v koži in nastanejo biorazgradljivi lugi. Lužine se preko krvi izločijo z žolčem, urinom in preko črevesja.

 

KAJ STORI OREHOVO OLJE OŽILJU

Ko namažemo orehovo olje na kožo se najmanjše žilice – kapilare ohladijo. Pretok krvi skozi kapilare je hitrejši, prav tako skozi celice. Čiščenje celic je hitro in njihova obnova tudi. Obloge v samem kapilarnem sistemu se začnejo razkrajati in odvajati, vene se zožijo in cirkulacija se izboljša. Začne se čiščenje od kože proti trebuhu.

Vsa kri iz kože prehaja v sistem preko pljuč, srca, v črevesje, zato se koža čisti preko žolča, notranji organi pa preko kože.

RAZLIKA MED ČIŠČENJEM PREKO KOŽE IN ČIŠČENJEM PREKO ŽOLČA

Koža se zastruplja veliko dlje, ker se hitreje hladi, odmira in obnavlja. Organi, ki se zastrupijo preko kože vse to zmorejo veliko manj časa. Če odmre kapilarni sistem kože, začne odmirati tudi organ, ki temu delu kože pripada.

Zlatenica je odmiranje kapilarnega sistema v koži.

Koža dlani in prstov pripada glavi, koža nadlahti in podlahti pripada pljučem.

Veliko vlogo v sistemu imata tudi sam prsni koš. Če odmre koža, ki pokriva dojka, je ogrožen ves kapilarni sistem žlez v glavi.

Če odmira koža na stopalih je to povezano s stopali, če je odmrla na mečih, je to povezano s srcem in če je odmrla koža na stegnih je to povezano s pljučno mreno. Pljučna mrena je odgovorna za kapaciteto pljuč in če je koža na stegnih bolna, ni dovolj zraka v  pljučih. Če so spremembe kože na hrbtu je telo hladni in ni moči za delo, čutimo bolečine v trebuhu in se pojavi driska.

 

orehovo olje
orehovo olje

 

OREHOVO OLJE NA LASE IN LASIŠČE

Z nanosom orehovega olja lasišče postane mehko in prožno, zato se tudi lasje hitreje obnovijo, ker je lasišče hladno. Lasje, ki so izpadli in je poškodovana lasna korenina, se obnovijo. Začnejo rasti temnejši in debelejši lasje, kar narekuje hitrejši pretok energij. Lasišče postane hladno  in v roku dveh mesecev popolnoma ozdravi. Lasje začnejo rasti tudi tam, kjer nikoli niso zrasli, to je na mestih, kjer je bila poškodovana že od rojstva. Lasje, ki zrastejo po mazanju z oljem so bolj zdravi, obstojni in zelo temni z modrim leskom, zato jih opazimo takoj, ko pričnejo rasti.

Drugod po telesu se dlakavost ne poveča, ker je temperatura kože drugačna. Lasje in lasišče, kvaliteta las in toplota lasišča sta odvisna od pravilnega delovanja jeter, ledvic in črevesja.

OREHOVO OLJE JE NAJBOLJŠE TUDI ZA SONČENJE

Orehovo olje je samo po sebi odlično za sončenje, ker ščiti vrhnjico kože tako, da jo ohladi. Ta tudi še isti dan odmre in se lušči šele tretji ali četrti dan. Ta mrtva plast je zaščitni faktor za vse plasti kože, ker ne prepušča žarkov.

Po treh ali štirih dneh zraste nova plast kože do take mere, da je sposobna obrambe in tudi hormonov je dovolj, ker je koža hladna. Melanin se zelo hitro kopiči v koži, saj je obščitnična žleza obveščena že prvi dan, da je v koži ogromno toplote. Ta toplota se akumulira v celicah kože in ustvarja melanin z razpadom fibroznih vlaken kože.

To je proces zaščite, ki je naraven in je odličen za regulacijo vseh plasti kože in tudi bezgavk, ki se zelo popravijo z tem melaninom. Bezgavka se z melaninom tako okrepi, da je sposobna opravljati svojo funkcijo kot, da še nikoli ni bila bolna. Če je bezgavka poškodovana od kemoterapije ali od drugih strupov se ponovno obnovi. To pomeni, da se popravi obrambni mehanizem.

Melanin prenese višje temperature in skrbi, da se kapilarni sistem kože hladi hitreje. Hitreje zato, ker kopiči insulin v celici, kar sproži hitro krčenje venoznega kapilarnega sistema in hladi celico, da ta dela boljše.

Orehovo olje lahko uporabljamo samo kot samostojno olje in to kot olje z najvišjim zaščitnim faktorjem.

ŽVRKLJANJE OREHOVEGA OLJA

En požirek orehovega olja žvrkljamo v ustih eno minuto in nato ga pogoltnemo. Pojavi se velik pretok energije in velika toplota v glavi. Ta pretok ni nevaren, razširi arterije v glavi in popusti po nekaj minutah. Vsi, ki slabo vidijo ali jim raste mrena naj žvrkljajo orehovo olje trikrat dnevno. Po tednu dni so velike izboljšave, po enem mesecu žvrkljanja pa je korekcija vida takšna, da je potrebno zamenjati očala. To je odlično za razširitev arterij v glavi.

Če želimo razširiti arterije v pljučih, ga najprej pogoltnemo in nato žvrkljamo in pogoltnemo. Če orehovo olje samo pogoltnemo se razširijo arterije v trebuhu, če ga žvrkljamo in izpljunemo se razširijo arterije v nogah.

Orehovo olje in slina tvorita tako močan lug, da se telo pospešeno greje.

MNENJE O UPORABNOSTI IN KORISTNOSTI OREHOVEGA OLJA

Strokovnjaki za prehrano štejejo vsa olja med maščobe in posvečajo pozornost predvsem temu, ali vsebujejo nasičene ali nenasičene maščobne kisline. Nasičene maščobne kisline so znane kot povzročitelj srčnih bolezni, ker povečujejo količino holesterola v krvi.

Nenasičene maščobne kisline veljajo za zdrave. Na splošno vsebujejo živalske maščobe pol nasičene in pol nenasičene maščobne kisline, medtem ko imajo rastlinska olja več nenasičenih maščobnih kislin.

Orehov plod je bogat z nenasičenimi maščobnimi kislinami, beljakovinami in vitaminom E. orehova jedrca so zelo hranljiva. Iz njih se pridobiva olje, ki je večnamensko uporabno. Maščobe so za telo pomembne, ker predstavljajo energijski material (na enoto dajejo dvakrat več energije kot ogljikovi hidrati). Poleg tega zagotavljajo v njih topne vitamine(A, D, E in K) in maščobne kisline, ki jih telo nujno potrebuje, a jih samo ne more proizvesti. Maščobe v prehrani izboljšujejo vsebnost, vonj in okus živil. Dajejo tudi trajnejši občutek sitosti, ker je čas prehoda mastnih živil daljši.

Trde maščobe (masti) in olja imajo enako osnovno kemično sestavo, toda različne fizikalne lastnosti. Masti so na sobni temperaturi trde, olja pa tekoča. Vse maščobe so sestavljene iz glicerola in nanj vezanih maščobnih kislin, ki pa so zelo različne.

Glede na njihove kemične vezi razlikujemo nasičene (v molekuli imajo samo enojne vezi) in nenasičene( v molekuli imajo eno ali več dvojnih vezi) maščobne kisline. Po številu dvojnih vezi pa razlikujemo enkrat nenasičene maščobne kisline. Enkrat nenasičene so najpogostejše v rastlinskih oljih in telesu najmanj škodujejo. Tudi večkrat nenasičene maščobne kisline se nahajajo v večji meri v rastlinskih oljih. Za zdravje so bolj priporočljive maščobe, ki vsebujejo čim manj nasičenih in čim več nenasičenih (posebno enkrat nenasičenih maščobnih kislin).

Maščobe se v prehrani pojavljajo v vidni in nevidni obliki. V vidni obliki so kot olje za kuho in zabelo ter kot del mesa ali mesnega izdelka, v nevidni obliki pa v siru, jajčnem rumenjaku, čokoladi, omakah, ocvrti hrani, itd. Živila živalskega izvora vsebujejo več nasičenih maščobnih kislin, ki so škodljive, ker pripomorejo k nastanku ateroskleroze(poapnitev ožilja).     Poleg tega je v teh živilih tudi holesterol, ki, če je prisoten v koncentraciji, pospešuje proces ateroskleroze. Vnos holesterola lahko zmanjšamo s pravilno izbiro živil in ustrezno pripravo jedi. Največ holesterola vsebujejo mastne vrste mesa, maslo in jajčni rumenjak. Holesterol je sestavina živil živalskega izvora, med tem pa ga ni v živilih rastlinskega izvora.

Med živila brez holesterola spadajo tudi vsa rastlinska olja. Tudi holesterol povečuje nevarnost za pojav ateroskleroze in  njenih zapletov kot srčna kap ali možganska kap. Na zvečanje njegove ravni v krvi ne vpliva le uživanje živil z vsebnostjo holesterola, ampak tudi nasičene maščobne kisline v prehrani.

Priporočljiva uporaba orehovega olja za :

  • Vsebnost omega -3 maščobnih kislin, ki jih vsebuje orehovo olje pozitivno vplivajo na zdravljenje kroničnega bronhitisa in pljučnega edema pri kadilcih in bivših kadilcih
  • Pomaga pri ohranjanju gibčnosti sklepov, revmatičnemu vnetju sklepov in za zmanjšanje bolečin, izzvanih z vnetij sklepov
  • Olje iz orehovih jedrc ima tudi veliko vitamina E, ki je naravni antioksidant in ščiti žile pred staranjem ter pred kuperozo kože (pokanje žil)
  • Orehovo ne vsebuje holesterola, ki povečuje nevarnost za pojav ateroskleroze in njenih zapletov, kot so možganska kap, naravno orehovo olje pa ščiti pred boleznimi srca in ožilja, predvsem pred možgansko in srčno kapjo
  • Ščiti žile pred predčasno poapnitvijo in staranjem
  • Olje naj bi ščitilo živčne in možganske celice ter arterije pred oblogami, delovalo naj bi tudi rahlo odvajalno, z njim so včasih zdravili ledvične kamne, otročnice pa so ga jedle za boljše mleko, izboljševal pa naj bi tudi krvno sliko
  • Študije so pokazale, da redno uživanje orehovega olja zniža stopnjo umrljivosti zaradi ishemičnih bolezni srca in miokardialnega infarkta ter znižuje raven holesterola v krvi
  • Olje blaži srbečico, prhljaj, kožo vlaži, blaži opekline, blagodejno vpliva na želodčno     kislino, blaži bolečine ust ter zlate žile
  • Zdravi luskaste ekceme, akne, lišaje, in druge kožne bolezni

 

orehi
orehi

 

vitaFIT

Komentarjev

Prijava na novice

[recaptcha]