fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

OBLIKOVANJE PROSTORA PO MERI OTROKA

Predavanje bo v  četrtek, 17.marca ob 18. uri v prostorih Waldorfske šole Maribor na Cankarjevi ulici 5. Predavanje bo vodil Stefan Kagermeier.

Grajeno okolje nas obdaja večino našega življenja. Mnogokrat podcenjujemo vpliv, ki ga ima na naše počutje, zdravje, na to, kako razmišljamo, čutimo in kako se obnašamo kot posamezniki ali v skupini. Na nas vpliva na fizični, psihični in duhovni ravni. Lahko nam povzroča stres in nelagodje, lahko pa nas krepi in nam daje občutek uravnoteženosti. Še posebej občutljivi in dojemljivi za prostor so otroci, zato je pomembno, kakšen prostor jim ustvarimo.

Stefan Kagermeier bo v predavanju predstavil svoje izkušnje pri sooblikovanju waldorfske šole v Gradcu in na Dunaju. Govoril bo o tem, kako ustvariti prostor, ki otroka vzpodbuja in ga podpira pri njegovem razvoju ter o večplastnem in z različnimi dejavniki prepletenem procesu, ki pripelje do takšnega rezultata. Otrok je v svojem dojemanju prostora zelo subtilen in ga večinoma dojema na podzavestni ravni, zato je toliko pomembneje, da razumemo otrokove notranje procese v fazi odraščanja in jih znamo prevesti v fizični prostor.

Stefan Kagermeier je kipar, mizar in pedagog iz Gradca. V svojem pestrem ustvarjalnem opusu  raziskuje odnos med človekom in  prostorom. Ustvarja v različnih merilih, od manjših ali večjih kosov pohištva, skulptur, pa do sodelovanja z arhitekti pri kreiranju stavb ali interierjev. Kot umetniški svetovalec je sodeloval pri gradnji waldorfske šole v Gradcu in na Dunaju.  Na waldorfski šoli v Gradcu poučuje umetnost in vodi delavnice oblikovanja lesa.

*predavanje bo v nemščini, za prevod bo poskrbljeno

vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]