fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Oblikovanje obrvi

Obrvi so okvir našega obraza. Obrvi se razlikujejo od posameznice do posameznice  po obliki, barvi, velikosti, ukrivljenosti in dolžini.  Z pravilno oblikovanimi obrvmi, se zagotavlja pravilna oblika obraza.

Trajno ultrazvočno oblikovanje obrvi
Trajno ultrazvočno oblikovanje obrvi

Obrvi se oblikujejo glede na obliko obraza in seveda na glede na želje posameznice. Pred oblikovanjem obrvi je najprej potrebno preveriti, v katero osnovno skupino sodi določena oblika obraza.  Ozek, povzdignjen  lok obliko obraza podaljša, širok, spuščen pa obraz skrajša.

Metode oblikovanja obrvi:

Za oblikovanje obrvi lahko uporabljamo  pinceto, odstranjevalec z britvico ali odstranjevanje dlačic z voskom. Lahko pa se tudi odločimo za trajno oblikovanje obrvi z najnovejšo ultrazvočno metodo odstranjevanja dlačic.

Najpogostejše je hitro oblikovanje z britvico, saj za seboj ne pušča rdečice in ne dopušča zatekanja kože pod obrvmi v nasprotju z  uporabo pincete. Prednost odstranjevanja dlačic s pinceto (oblikovanje obrvi s šablono) ali voskom je v tem, da je ponovna rast dlačic upočasnjena in da se oblikovanje lahko izvaja postopno.

Oblikovanje obrvi
Oblikovanje obrvi

Oblikovanje obrvi s šablono po metodi Tana se razlikuje od klasičnega oblikovanja obrvi po tem, da poteka oblikovanje obrvi s posebnimi šablonami, ki so različnih oblik in velikosti tako, da ustrezajo različnim potezam, oblikam obraza. Pri oblikovanju obrvi poskušamo ohraniti naravni lok in širino obrvi. Lepotna svetovalka izbere najprimernejšo šablono glede na vaš obraz (velikost in oblika), nato zariše linijo obrvi, ostale obrvi, ki so izven te linije pa nežno populi s pinceto. Pred prvim obiskom oblikovanja obrvi je najboljše, če si pustite rasti obrvi najmanj tri tedne.

Oblikovanje obrvi s pinceto
Oblikovanje obrvi s pinceto

Trajno oblikovanje obrvi z ultrazvokom pa je metoda, ki nam bo za vedno oblikovala obrvi, postopek oblikovanja obrvi pa moremo ponoviti nekaj krat. Za trajno oblikovanje obrvi je potrebno imeti obrvi dolge približno 2-3 milimetre, tretma ultrazvočnega oblikovanja obrvi pa je potrebno ponavljati na 4 tedne. Z vsakim tretmajem se uniči približno 20 % dlačic.

Nasveti za lepo oblikovane obrvi:

  • Obraz naj bo čist in področje, kjer boste pulili naj ne bo mastno ali naličeno.
  • Nikoli ne skušajte svoje naravne oblike popolnoma spremeniti.
  • Ne posegajte  pretirano v naravno obliko svojih obrvi.
  • Prav tako ne skušajte na vsak način doseči “idealnih” obrvi.
  • Odvečne dlačice odstranjujemo tako, da jih vedno pulimo v smeri rasti dlak.
  • Ko si odstranjujete odvečne dlačice, to počnite pred povečevalnim ogledalom.
  • Kadar se lotite oblikovanja obrvi, bodite pazljive in se držite raje načela “manj  je več”.
  • Bolje, da so obrvi malce širše kot pretanke.
Dopolnjevanje obrvi s senčilom za obrvi
Dopolnjevanje obrvi s senčilom za obrvi

Kaj lahko storimo, če je oblika vaših obrvi uničena zaradi napačnega oblikovanja v preteklosti?

Meritev popolne velikosti obrvi
Meritev popolne velikosti obrvi

Nepopolna oblika obrvi, ki nastane zaradi manjkajočih dlačic, se lahko dopolnjuje s svinčnikom za obrvi z očrtovanjem predelov, na katerih so dlačice redke ali jih sploh ni.  Lahko pa se odločite za permanentni makeup, tehniko, s katero v povrhnjo plast kože vnašamo rastlinske pigmente, barvo. Pigmentacija tekom časa zbledi, ponavadi po treh letih, odvisno od tipa kože.

Možno je tudi barvanje obrvi z uporabo temu namenjenih barv, ki je namenjena vsem, ki želijo  nekoliko bolj opazno spremeniti izgled obrvi, morda tudi prilagoditi barvi las.  Uporaba je preprosta in učinkovita. Postopek barvanja je podoben barvanju las.

Serum Dermaluxelash  za hitrejšo rast trepalnic in obrvi lahko tudi uporabite za oblikovanje tankih in redkih obrvi. Nanesemo ga na linijo obrvi, najboljše zvečer pred spanjem. Njegove naravne sestavine, obogatene s proteini in vitamini, pospešijo rast dlačic.

Pri oblikovanju obrvi bodite previdni. Če vam jih oblikujejo drugi,  to delo prepustite lepotnim strokovnjakinjam in vaš pogled bo očaral vsakogar.

Medicinsko estetski center Perfect Body

Turnerjeva 41
2000 Maribor
Gsm: 031 760 280
Facebook:  PERFECT BODY MB

vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]