fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

MEDNARODNI PEDAGOŠKI KONGRES OD 28.-30.6.2012

Spoštovani!

V času od 28. do 30.6.2012, bo na Pedagoški in Filozofski fakulteti, Univerze v Mariboru potekal 1. Mednarodni pedagoški kongres v Mariboru z naslovom »OTROK – INDIVIDUALNOST – RAZLIČNOST«, katerega osrednji predavatelj bo priznan zdravilni pedagog g. Henning Köhler iz Nemčije.
Kongres v svojih vsebinah prinaša pomemben pedagoški pogled in ponuja pristop, ki bo, predvsem zaradi svoje aktualnosti, zanimiv tudi za vaš medij.
V času kongresa vas čaka akreditacija (press) na informativni mizi, v avli Filozofske fakultete.
Prijavljenih je nad 100 udeležencev, kar se nam zdi svojevrsten uspeh, glede na neugoden že počitniški čas in dejstvo, da kongres prvič gostimo v Mariboru.
Povabljeni so pedagogi, starši, seminaristi, specialni pedagogi, profesorji …vsi, ki imajo opraviti z otroki in mladostniki, tudi izven meja Slovenije.
Posameznikom so na voljo tudi posamezna predavanja iz kongresnih vsebin.
Vstopnice se lahko kupijo pred predavanji v avli Filozofske fakultete, UNI v Mariboru. Cena je 20 €.
Več informacij lahko pridobite na naši spletni strani.

Vabimo vas, da se udeležite posameznih dogodkov, ki bodo potekali v okviru kongresa. V soboto, 30. 6. 2012, od 16.15 do 19.00 ure, bo v Amfiteatru Filozofske fakultete, Univerze v Mariboru, OKROGLA MIZA z gospodom Henningom Köhlerjem  n vabljenimi gosti: prof. dr. Danijelom Rebolj, rektorjem Univerze v Mariboru
mag. Francetom Prosnik, varuhom bolnikovih pravic doc. dr. Zdenko Zalokar Divjak, specialistko logoterapije dr. Andrejem Fištravec, višjim svetovalcem ZRSŠ go. Brigitte Goldmann, predstavnico IASWECE go. Vero Grobelšek, učiteljico in vodjo waldorfskegaizobraževalnega seminarja v Ljubljani go. Branko Strmole Ukmar, učiteljico Waldorfske gimnazije Ljubljana.

Gosti bodo odgovarjali na vprašanja: Ali vzgojno-­izobraževalni sistem pri nas in širše v Evropi dopušča prepoznavanje in spoštovanje individualnosti in različnosti in v kateri smeri bi morali izboljševati vzgojno-­izobraževalni sistem? Poskrbljeno bo za prevod.
Poleg običajnega programa kongresa, vas vabimo tudi na spremljevalna dogodka, ki jih bodo oblikovali učenci Waldorfske šole Maribor:
• v četrtek, 28. 6. 2012, bodo od 15.15 do 16.00 ure, učenci 7. razreda predstavili vsebine šolskega dela, ki jih usvajajo pri posameznih predmetih skozi celo šolsko leto. Predstavitev bo potekala v Amfiteatru Filozofske fakultete Univerze v Mariboru.
• v četrtek, 28. 6. 2012, se bo od 20.00 do 20.40 ure, odvijala razredna igra učencev 8. razreda, Burka o jezičnem dohtarju. Predstava bo potekala na Škofijski gimnaziji Antona Martina Slomška Maribor – mala dvorana, Vrbanska cesta 30.

Prosimo, če nas kontaktirate na telefon: 040 837 877 ali na e-­mail: kongres12@sofijinizvir.si
Za vaše sodelovnje se vam zahvaljujemo in vas lepo pozdravljamo!

Viktorija Kovačič,
direktorica Inštitut Sofijin Izvir Maribor Organizacijski odbor kongresa

vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]