fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Lunine novice

Narava ima z vplivom Lune svoje zakonitosti. In ker smo ljudje del narave, vpliva tudi na nas. Lunine pojave poznamo: plima-oseka, strašna polna luna….lunin setveni koledar…

Nekatere ljudi »trka« bolj, druge manj.

Napotki  luninega dnevnika so na podlagi dolgoletnih izkušenj avtorice, babic in zapisov iz luninih koledarjev. Je orodje, informacija, ki ga vsak uporabi po svoje. Povabim vas, da vodite svoj lasten dnevnik izkušenj in preverite povezavo z Luno. Svoje delovanje usmerjajte v lastnem ritmu in potrebah.

Team za celostno svetovanje po področjih:

posel, čiščenje, vrt, zdravje, meditacija, vitafit

 

Avgust je mesec ognja – sonca, sadja, zabave, druženja, ljubezni…kateri dan več?
Avgust je mesec ognja – sonca, sadja, zabave, druženja, ljubezni…kateri dan več?

 

Avgust je mesec ognja – sonca, sadja, zabave, druženja, ljubezni…kateri dan več?

Veliko zabave in uspeha.

DAN UGODNO
poslovno
posel
UGODNO
Pranje in
čiščenje
UGODNO
Vrt in zelišča, hrana
vrt
UGODNO
Telo, prehrana
zdravje
29.-31.7
bik
Poslovni oddih pomeni opravljanje utečenega dela, ki nam prinaša uspeh.  To obdobje bo trajalo vse do 8.8. Zahtevno čiščenje in odstranjevanje madežev. Bik je zemeljsko znamenje – očistite kamnite in glinaste površine s sivim vlaknom ENJO. Obrezujemo sadno drevje, gnojimo zelenjavo, zatiramo podzemne škodljivce in shranjujemo krompir.Pobiramo zeleno rastlinje, tudi plevel za smutije. Sprostimo vrat, razgibajmo se, zmasirajmo.  Če imamo kaj v grlu – izpljunimo. Dobesedno – povejmo, kaj nam dela cmok v grlu. Pijmo več vode na sobni temperaturi.
Poskrbite za svoje zdravje.
1.-5.8.
dvojček
Dokončanje in analiza del. Preverjanje uspešnosti. Temeljito zračimo, oprane površine bodo hitro suhe. Zatirajmo nadzemne škodljivce, gnojimo rože.
V ležalniku počivamo v pogledu na vrt. Opazujemo kaj je nastalo z našimi rokami.
4. in 5.8. kosimo travo.
Izogibamo se maščobam in OH. Jemo listnato zelenjavo, plevel, začimbe, zelišča. Sprostimo ramena – odložimo breme
6.in 7.8.
MLAJ
lev
Zopet priložnost za izboljšavo. Kaj bi še lahko počeli bolje? Katere navade spremenili? Vedenje? Enjo se z ljubeznijo loti čiščenja, poskrbi za ljudi, naravo, pohištvo, tla, okna, vse za kar smo ustvarili. Obrezovanje obolelih in poškodovanih delov rastlin. Tudi v naravi priložnost za izboljšavo, odstranitev, prekinitev…aktivnosti za življenje na bolje. Lev: srčnost, sprostitev srca, odprimo srce za spremembe na bolje. Tudi do sebe. Pokažimo svojo srčno plat.
8.-14.8.
devica/
tehtnica/
škorpijon
Načrtujemo, pripravljamo, uvajamo ideje, ugodno za podpise pogodbe, dogovore… Vsak dan je primeren za ekološko čiščenje.
Učinkovito boste odstranili umazanijo na vseh površinah.
Setev, sajenje, podtikanje, zalivanje, košnja travePomoč: vrt V dnevih device strižemo in barvamo lase. Jemo manj OH, več zelenjave in več vode.
Ideje za sproščanje v škorpijonu pa že poznate. Poskusite masažo z ENJO Spa rokavicami.
15.-19.
škorpijon/
strelec/
kozorog
AKCIJA – polna delovna obremenitev. Izpeljite načrte v praksi. Verjemite vase, saj ste se dobro pripravili. Zmorete! Običajna dnevna čiščenja. Posvetite se raje poslu – preverite posel ENJO! shranjevanje krompirja in sprotno pobiranje zelenjave in sadja za vsakodnevne obroke polne vitaminov in mineralov ter ljubezni. Ne redi. Skrbimo za stegna in kolena, negujemo kožo nog. Jemo korenasto zelenjavo.
20.-21.8.21. – POLNA LUNA
vodnar/ribi
Oddih v poslovanju, običajna opravila, izobraževanje, druženje. Izogibamo se težkim temam. Obstajajo ENJO vlakna za čiščenje in poliranje lesa, kovinskih predmetov, kamna…brez napora. 19. počivamo. Dalje zalivamo, gnojimo, kosimo travo – dela na vrtu ne zmanjka. Negujemo noge, stopala. Pijemo več vode, ugodno tudi za post.
22. – 31. 8.
ribi/oven/
bik/dvojčka
rak
Običajna opravila in usklajevanje in zaključevanje projektov.
Preverjanje uspešnosti.
Zahtevno čiščenje in pranje perila. Izkoristimo ugoden vpliv lune in prednosti metode ENJO. V naravi še kar sejemo, sadimo, zalivamo, gnojimo,kosimo travo in zatiramo škodljivce.
Opravljajte dela z veseljem.
Meditacija, sprostitev misli, sprehod v naravi osveži celo telo. Poletje je čas za odklop, šport, druženje z družino in prijatelji.
Uživajte!
NAPOVED Začetek običajnih šolskih obveznosti, povezane s vplivom Mlaja. Odločimo se, da bo to šolsko leto drugačno: bolj bomo strpni, bolj človeških, bolj bomo delovali iz srca, otroci bodo temu srcu sledili. Verjemite. Preizkušeno. Dajmo jim odrasli vzgled. Bodimo sprememba, ki jo želimo v svetu. (M.Gandhi).

vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]