fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Kako najboljše izkoristite svoj standard?

Standard kaže uspešnost. Uspešnost prinaša uživanje v življenju. Za uživanje pa potrebujemo vitalnost in mladostnost.

Vitalnost, lepota in zdravje – ohranite jih!

V svoje telo ne vnašajte strupov in škodljivih snovi. Tako vam ne bodo povzročali škode v celicah, niti kvarili vašega videza. Lepota in zdravje sta lahko vaša.

Vaše telo je pomembnejše od stanovanja, avta in obleke.

Kadar boli ali ste brez energije, ne morete uživati v ničemer. Zato naj se vam ne zgodi, da avtu natočite najboljše gorivo, sami pa jeste ceneno hrano. Jejte hrano, ki vas polni z energijo. Obstajajo živila, ki so več kot eko.

 

Bogastvo, ki ga dobite iz čiste narave.
Bogastvo, ki ga dobite iz čiste narave.

 

Naravno pridelana hrana vas bogati!

Na prvi pogled se včasih zdi draga. V resnici je najboljša naložba. Na dolgi rok je mnogo cenejša od tiste, ki vsebuje ostanke pesticidov in raznih kemičnih dodatkov. Zdrave rastline iz zdrave zemlje ščitijo vaše najdragocenejše – od zgodnjega otroštva do pozne starosti.

Kje zagotovo dobite brez strupov pridelana živila?

Super je, ker vse več kmetov prideluje eko. Tako je eko živil vse več in dobite jih lahko že skoraj povsod. Še korak naprej pa pomeni uživanje v hrani iz Miroljubnega kmetijstva.

Kaj vam pokaže, da gre za res naravno pridelavo?

Najprej okus. Ko poskusite iz sončnic in zelenjave pripravljene iBi namaze, vas preseneti, da obstaja nekaj tako zelo dobrega. Podobno je z Veganko. Ko začnete z njo začinjati juhe, omake in druge jedi, nočete biti brez nje niti en dan več.

Zakaj lahko živilom iz Miroljubnega kmetijstva še posebej zaupate?

Kmetje v Miroljubnem kmetijstvu zelo cenijo pomoč milijard drobnih živali v zemlji. Imajo jih za najboljše sodelavce in prijatelje. Zato jim na kraj pameti ne pade, da bi po njih potresali strupe. Ali da bi z jedkimi snovmi, ki so v gnoju in gnojnici povzročali trpljenje drobnim organizmom v tleh. Še toliko manj bi rastline prisiljevali v hitrejšo rast z umetnimi gnojili in hormonskimi preparati. Tak odnos je najboljša garancija tudi za kvaliteto vaše hrane:

Kmetje v Miroljubnem kmetijstvu polja obdelujejo brez kemije in gnojnice – tudi če ne bi bilo eko kontrole.

 

Ročno obiranje in takojšnja predelava zagotavljata veliko bogastvo pomembnih snovi in izredno aromo.
Ročno obiranje in takojšnja predelava zagotavljata veliko bogastvo pomembnih snovi in izredno aromo.

 

Za kmete v Miroljubnem kmetijstvu so polja živa. Rastline občutijo. Živali imajo svoja domovanja in skupnosti. Kmetje se zavedajo povezanosti vsega, zato polja obdelujejo izredno skrbno in z občutkom. Razvijajo komunikacijo z njimi. Učijo se, kaj v resnici potrebujejo rastline in omogočajo, da to v naravi nastane. Spoštujejo živali in pustijo zanje del pridelka na poljih. Stranski učinek takega odnosa je vrhunska hrana tudi za nas ljudi.

 

Če imajo možnost, živali vedno izberejo nezastrupljeno hrano. V Miroljubnem kmetijstvu kmetje redno puščajo del pridelka za hrano prosto živečim živalim in kot življenjski prostor
Če imajo možnost, živali vedno izberejo nezastrupljeno hrano. V Miroljubnem kmetijstvu kmetje redno puščajo del pridelka za hrano prosto živečim živalim in kot življenjski prostor

 

Spoštovanje in ljubeča nega se vgradi tudi v rastline, plodove in pripravljena živila – to občutite že v okusu.

 

Ljubeča nega prinese zdrave plodove.
Ljubeča nega prinese zdrave plodove.

 

Kmetje z vsem spoštovanjem skrbijo za polja in rastline. Z enako pozornostjo in ljubeznijo nato izkušeni kuharji pripravijo in shranijo živila. To okusite v namazih, testeninah, kruhu iz na kamne zmlete moke, sokovih, pecivu, pestu, dresingih, omakah … Če bi lahko poskusili samo dve stvari, vam priporočam: Spoznajte zares veliko družino iBi namazov in jušno začimbo Veganka  (ki je mnogo več kot le jušna začimba). iBi je več kot eko, je čista narava.

 

Okusno, hitro in naravno. Eko in še več. Čista narava na vašem krožniku.
Okusno, hitro in naravno. Eko in še več. Čista narava na vašem krožniku.

 

Seveda je vse brez glutamata in drugih ojačevalcev okusa.

Brez umetnih konzervansov, emulgatorjev, barvil in druge kemije. Namesto tega dobite v živilih iz Miroljubnega kmetijstva veliko zelišč, začimb in kuharskih izkušenj naših babic.

Poskrbijo tudi za več vašega prostega časa

Živila dobite pripravljena in shranjena v lične steklene kozarčke. Z njimi lahko zelo hitro pripravite zajtrk, malico ali kosilo in to z naravno pridelanimi živili.

Dobro za vas pa tudi za naravo, živali ter zemljo.

 

Izkušnje in znanje ne potrebujejo kemijskih dodatkov.
Izkušnje in znanje ne potrebujejo kemijskih dodatkov.

 

Več o Miroljubnem kmetijstvu in kaj lahko dobite iz njega, najdete tukaj.

 

Kontaktni podatki:

www.zivi-zdravo.si

info@zivi-zdravo.si

Tel. 031 688 310  ali  01 505 57 99

vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]